Cainele tau mic, are nevoie de vitamine?

Telekom.ro
Share Button

Cainele tau mic, are nevoie de vitamine?
Pentru sanatatea si buna dispozitie a cainelui tau este necesar sa ii introduci in alimentatie vitamine, minerale si alte componente nutritive. Cea mai buna metoda e sa ii oferi o hrana de calitate, o dieta completa si echilibrata. Deseori poti fi tentat, din numeroase motive, sa ii dai cainelui tau diverse vitamine sau suplimente nutritive sub forma de pastile.

De obiceii stapanii care au caini mici, datorita faputlui ca acestia manaca o cantitate mica de hrana, sunt tentati sa le ofere suplimente. Cainele mic prezinta un stomac si un tract digestiv mai redus in marime.

Astfel ca el nu poate inmagazina atat de multa mancare cat ar fi necesara pentru satisfacerea nevoilor metabolice. In consecinta, stapanii au impresia ca pentru un pui de catel sunt recomadate suplimente nutritive pentru o dezvolte corespunzatore, care il vor ajuta sa creasca mare. Cateii de talie mica vor ramane mereu mici indiferent de cata hrana si vitamine vor primi. De aceea este important cum il hranesti, iar pentru ei, Acana Junior pentru talie mica poate fi o alegere potrivita.

pentru-pat.ro

Varinata cea mai buna pentru a-i oferi animalutului tau vitaminele de care are nevoie este prin a-i oferi hrana de calitate. Uite aici cateva din riscrule suplimentelor si de ce e bine ce sa le eviti.

Riscurile suplimentelor

Este important ca stapanii animalelor sa constientize ca hrana speciala pentru caini e conceputa astfel incat sa ii ofere catelului aportul optim de calorii de care are nevoie. In plus de asta, mai contine amino acizi, vitamine si minerale specifice nevoilor cainelui tau. Hrana de calitate este completa si echilibrata pentru fiecare stil de viata, rasa, varsta sau talie.

Acana junior talie mica reprezinta aportul necesar de nutrienti pentu catelul tau pitic. Introducandu-i in dieta tabtete cu vitamine si suplimente, apotul de nutrienti oferit de hrana poate fi dezechilibrat.

Minerale

Interactiunea dintre diferite minerale este complexa. Studiile au aratat ca nu este important doar nivelul de minerale din diete, ci si echilibrul. Un exces de un tip de minerale poate afecta absorbtia alteia, creand un deficit in organism.

Ai grija la balanta fosfor-calciu

O metoda de a oferi suplimete cainilor este acela de a le oferi carne in plus. Deoarece carnea contine de la 20 pana la 40% mai mult fosfor decat calciu, adaugand carne unei diete echilibrate, va modifica proportia, iar organismul va fi nevoit sa absoarba calciul din oase.

Prea mult calciu strica

Excesele de calciu au fost asociate cu diverse boli de oase care afecteaza cateii mici. Daca ai un caine de talie mica, cand este mic vei crede ca pentru o dezvoltare corespunzatoare are nevoie de calciu in plus pentru oase.

Tabletele care contin calciu introduse in dieta catelului tau pot dezechilibra balanta de minerale. Cea mai buna metoda pentru o dieta echilibrata astfel incat cainele tau sa se dezvolte adecvat o reprezinta calitatea si cantiateate de mancare. Acana Junior talie mica contine aportul optim de care are nevoie in perioada rapida a cresterii.

Atunci cand te gandesti sa ii oferi cainelui tau vitamine sau suplimente nutritive, de cele mai multe ori nu este necesar. Din contra, acestea pot dauna organismului. Cu o hrana corespunzatoare cainele tau nu mai are nevoie de nimic in plus, Acana junior pentru talie mica e tot ce ii trebuie!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *