3 dintre cele mai sigure alternative pentru WhatApp, pentru telefonul tau

Telekom.ro
Share Button

3 dintre cele mai sigure alternative pentru WhatApp, pentru telefonul tauWhatsApp este un messenger, probabil cel mai popular, dar asocierea stransa cu Facebook ii sperie pe multi utilizatori. Prin urmare, iti sunt prezentate cinci alternative cu care poti discuta rapid si in siguranta.

Serviciul a facut ca mesageria sa fie utilizata frecvent pe smartphone-uri si a inlocuit mesajele SMS. Telefonia si chiar apelurile video sunt acum posibile cu aplicatia. Prin urmare, Messenger face parte din echipamentul standard de pe majoritatea smartphone-urilor. Dar WhatsApp este, de asemenea, criticat in mod repetat.

Pentru multi utilizatori, legatura cu compania-mama Facebook este prea stransa. Acest lucru merge mana in mana cu preocuparile privind securitatea propriilor date si a mesajelor schimbate prin intermediul messengerului. Preocuparile sunt cu atat mai grave cu cat WhatApp cere ca intreg continutul agendei private sa fie copiat pe serverele furnizorului.

Vei regasi mai jos  cinci alternative pentru WhatsApp. Aplicatiile sunt disponibile pentru Android si iOS, transmit mesaje in forma criptata si sunt similare cu WhatsApp in multe detalii.

Signal

Cand vine vorba de securitate, Signal si-a primit deja premiul: este mesagerul ales de activistul pentru protectia datelor Edward Snowden. Mesajele sunt criptate pe intreaga lor cale de transmisie. Numai expeditor si destinatar, nimeni altcineva nu le poate citi. Signal a publicat codul pe care se bazeaza criptarea, astfel incat expertii sa il poata examina si sa confirme securitatea metodei. S-ar putea confirma securitatea procedurii.

Semnalul este disponibil pentru Android si iOS. Exista, de asemenea, versiuni desktop pentru Linux, macOS si Windows. Pe langa chat-urile criptate, software-ul poate trimite si SMS-uri necriptate. Poate transmite mesaje audio si iti permite sa vorbesti cu celalalt, fie numai audio sau video. Exista, de asemenea, chaturi de grup si mesaje video si apeluri video de grup din decembrie 2020.

Functia Giphy.com este integrata in Signal. Acest lucru faciliteaza adaugarea de GIF-uri animate in chat-uri. Software-ul este gratuit, fara publicitate si tracker. Utilizarea necesita inregistrarea cu telefonul.

pentru-pat.ro

Threema

Cu Threema poti conversa prin chat si partaja mesaje vocale, fisiere, continut media si locatii. Pe langa chat-uri, Threema ofera si liste de distributie si grupuri. Una dintre caracteristicile speciale ale Threema este capacitatea de a include sondaje si voturi in discutiile de grup. Threema poate gestiona apelurile, inclusiv transmiterea video din august 2020.

Mesajele sunt in general transmise utilizand criptarea end-to-end, deci nu pot fi citite de altii. In plus, poti proteja chaturile individuale cu un cod PIN sau amprenta ta. Inregistrarea la Threema functioneaza indiferent de numarul de telefon mobil. Aceasta inseamna ca utilizarea nu numai ca ramane complet anonima. Threema poate fi utilizat si pe dispozitive mobile fara cartela SIM. Threema este disponibil pentru Android si iPhone la aproximativ 4 euro.

Wire

Wire ofera comunicatii criptate end-to-end. Fiecare mesaj este criptat cu o noua cheie; fiecare dintre cele opt dispozitive pe utilizator primeste propria cheie. Wire vrea sa mentina la minimum consecintele unei chei compromise si nici nu te trimite la magazinul de reparatii telefoane Bucuresti. Software-ul este open source, astfel incat expertii independenti de producator sa il poata verifica.

Wire, conform GDPR, e dedicat utilizatorilor de afaceri si ofera doar o gama limitata de functii in tariful gratuit. De exemplu, conferintele telefonice si video sunt incluse numai in tariful Wire Pro, care se factureaza la 4 euro per utilizator si luna. Wire este disponibil gratuit pe Android si iOS. Te poti inregistra cu numarul tau de telefon mobil si / sau adresa de e-mail.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *