4 uleiuri esențiale pentru tratarea anxietății

Share Button

Aromaterapia este practica inhalării parfumului uleiurilor esențiale pentru a a-ți îmbunătăți bunăstarea. O teorie a modului în care funcționează este că prin stimularea receptorilor de miros din nas, aceștia pot trimite mesaje la sistemul nervos. De asemenea, se crede că au un efect subtil asupra sistemelor chimice și energetice ale corpului. Din acest motiv, aromaterapia este adesea folosită ca remediu natural pentru ameliorarea anxietății și a stresului.

Uleiurile esențiale trebuie diluate cu un ulei de transport înainte de a fi aplicate pe piele. Acest lucru reduce riscul de iritare. Printre cele mai populare uleiuri folosite pentru diluare  se numără cele de migdale, nucă de cocos, și jojoba.

Uleiurile esențiale nu ar trebui să fie niciodată ingerate, în ciuda sfaturilor de pe internet care sugerează astfel. Nu există suficiente cercetări cu privire la niciun ulei esențial pentru a dovedi că este sigur de înghițit. Fiecare ulei esențial este foarte diferit, iar unele sunt chiar toxice dacă sunt înghițite.

În acest articol îți prezint câteva lucruri interesante despre uleiurile esențiale pe care le poți utiliza pentru a calma simptomele de anxietate. De asemenea dacă nu ai idee de unde poți procura uleiuri naturale, pure, te sfătuiesc să accesezi dianagubas.com pentru a descoperi o varietate largă de uleiuri esențiale de cea mai înaltă calitate.

1.Uleiul de valeriană

Valeriana este o plantă care a fost folosită din cele mai vechi timpuri. Se crede că ar conține compuși care promovează somnul și calmează nervozitatea. Poate avea un efect sedativ ușor asupra corpului.

Cum se utilizează: Adaugă câteva picături de ulei de valeriană într-un difuzor de aromaterapie și bucură-te de aroma dispersată în atmosferă. Valeriana te poate relaxa și te ajută să adormi mai ușor.

pentru-pat.ro

2. Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai populare uleiuri de aromaterapie. Conform cercetărilor din 2012, utilizarea lavandei in aromaterapie, calmează anxietatea acționând benefic asupra sistemului limbic, partea creierului care controlează emoțiile.

Cum se utilizează: Bucură-te de o baie de lavandă relaxantă prin combinarea câtorva picături de ulei de lavandă cu o linguriță de ulei transportator sau cu un gel de duș fără parfum. Amestecă mixul dintre uleiul esențial de lavandă și uleiul de transport în cada cu  apă caldă chiar înainte de a intra.

3. Uleiul de iasomie

Uleiul de iasomie are un miros floral superb. Potrivit unui studiu din 2013, inhalarea uleiului de iasomie poate promova un sentiment de bunăstare și romantismul. Spre deosebire de alte uleiuri esențiale utilizate pentru anxietate, uleiul de iasomie este considerat benefic pentru a calma sistemul nervos fără a provoca somnolență.

Cum se utilizează: Inhalează uleiul de iasomie direct din sticluță sau permite parfumului să umple camera printr-un difuzor de aromaterapie.

4.Uleiul de busuioc sfânt

Busuiocul sfânt se mai numește și Tulsi și nu este același busuioc pe care îl utilizezi atunci când faci lasagna. Dar face parte din aceeași familie. Conține eugenol, un compus care îi conferă o aromă picantă, mentolată. Potrivit cercetărilor din 2014, busuiocul sfânt este o plantă adaptogenă care și-a demonstrat eficacitatea în tratarea stresului fizic și mental.

Cum se utilizează: Eugenolul din busuiocul sfânt are un parfum puternic, așa că poți folosi câteva picături. Adaugă câteva picături în difuzorul de aromaterapie și lasă-te încântat de aroma dispersată în toată camera.

În concluzie

Deși cercetările au arătat că aromaterapia poate ajuta la ameliorarea anxietății, dacă aceasta persistă este indicat să te adresezi unui medic.

Dacă ai o zi stresantă la locul de muncă sau ești impacientat  deoarece ai o întâlnire importantă, o sesiune de aromaterapie sau două ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

Telekom.ro

Dar dacă te confrunți cu anxietate cronică care interferează cu activitățile de zi cu zi, consultă un medic pentru a primi tratament de specialitate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *