5 avantaje ale uleiului esential de tamaie

Share Button

5 avantaje ale uleiului esential de tamaieUleiul esential de tamaie este cunoscut ca avand o varietate de beneficii pentru sanatate. Acesta a fost folosit in mod traditional in medicina populara pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv anxietatea si depresia. Unele dintre beneficiile utilizarii uleiului esential de tamaie includ:

  1. Terapia de sustinere pentru anxietate si depresie

S-a demonstrat ca uleiul esential de tamaie este o terapie de sustinere pentru persoanele cu anxietate si depresie. Stresul oxidativ, inflamatia si problemele comportamentale si emotionale au fost legate de anxietate si depresie. Prin utilizarea de ulei de tamaie, acesta poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, a inflamatiei si a problemelor comportamentale si emotionale.

  1. Reducerea simptomelor de anxietate

Utilizarea uleiului esential de tamaie poate reduce simptomele de anxietate. Mai multe studii au constatat ca acesta este eficient in reducerea simptomelor de anxietate. Un studiu a constatat ca a fost eficient in reducerea simptomelor de anxietate la femeile insarcinate. Un alt studiu a constatat ca a fost eficient in reducerea simptomelor de anxietate la copii.

  1. Stimuleaza starea de spirit si imbunatateste nivelul de energie

Uleiul esential de tamaie a fost folosit in mod traditional pentru a stimula starea de spirit si pentru a imbunatati nivelul de energie. S-a constatat ca acesta creste productia de endorfine, care este responsabila pentru cresterea dispozitiei pozitive si imbunatatirea nivelului de energie.

Telekom.ro
  1. Ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii

S-a constatat ca uleiul esential de tamaie ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii. Imbunatatirea memoriei si a concentrarii se datoreaza cresterii nivelului factorului neurotrofic derivat din creier, o proteina responsabila pentru imbunatatirea memoriei si a concentrarii.

Uleiul esential de tamaie este o aroma puternica, folosita de secole pentru a ajuta la imbunatatirea relaxarii, a circulatiei si a claritatii mentale. De asemenea, se spune ca ajuta la imbunatatirea tonurilor pielii si la regenerarea tesutului cutanat.

Multi oameni ezita sa foloseasca uleiuri esentiale, deoarece nu sunt siguri de ingredientele lor si de modul in care actioneaza. Cu toate acestea, uleiul esential de tamaie este o alegere excelenta atat pentru incepatori, cat si pentru veteranii din lumea uleiurilor esentiale.

Principalele ingrediente active din uleiul de tamaie sunt terpenele, care confera uleiului aroma sa unica si proprietatile terapeutice. Cei mai comuni terpene din uleiul de tamaie sunt sabinenul, beta-pinenul si limonenul.

Sabinenul si beta-pinenul sunt amandoi antioxidanti care ajuta la protejarea celulelor organismului impotriva deteriorarii. Limonenul este un fitonutrient care s-a dovedit a avea proprietati antiinflamatorii si antibacteriene.

Toate aceste proprietati fac din uleiul esential de tamaie o alegere excelenta pentru a fi utilizat in terapia cu parfumuri si uleiuri esentiale. Acesta poate ajuta la imbunatatirea relaxarii, a circulatiei si a claritatii mentale. De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea tonusului pielii si la regenerarea tesutului cutanat.

Daca sunteti in cautarea unui mod natural de a va imbunatati sanatatea si bunastarea, atunci ar trebui sa luati in considerare utilizarea uleiului esential de tamaie. Este un instrument puternic care va poate ajuta sa va atingeti obiectivele si sa va simtiti cel mai bine in viata de zi cu zi.

Cum au aparut uleiurile esentiale?

Comercial, uleiurile esentiale sunt utilizate in trei moduri principale: ca odorante, sunt utilizate in produse cosmetice, parfumuri, sapunuri, detergenti si diverse produse industriale, de la hrana animalelor la insecticide la vopsele; ca arome sunt prezente in produse de panificatie, bomboane, dulciuri, carne, muraturi, bauturi racoritoare si multe alte produse alimentare; iar ca produse farmaceutice apar in produsele dentare si intr-un grup larg, dar in scadere, de medicamente.

Primele inregistrari ale uleiurilor esentiale provin din India antica, Persia si Egipt; si atat Grecia cat si Roma au desfasurat un comert extins cu uleiuri si unguente mirositoare cu tarile din Orient. Cel mai probabil aceste produse erau extracte preparate prin plasareflori, radacini si frunze in uleiuri grase. In majoritatea culturilor antice, plantele mirositoare sau produsele lor rasinoase erau folosite direct. Abia odata cu venirea epocii de aur a culturii arabe a fost dezvoltata o tehnica pentru distilarea uleiurilor esentiale. Arabii au fost primii care au distilat alcoolul etilic din zahar fermentat, oferind astfel un nou solvent pentru extragerea uleiurilor esentiale in locul uleiurilor grase care fusesera probabil folosite de cateva milenii.

Cunostintele despre distilare s-au raspandit in Europa in timpul Evului Mediu, iar izolarea uleiurilor esentiale prin distilare a fost descrisa in secolele XI-XIII. Aceste produse distilate au devenit o specialitate a farmaciilor medievale europene, iar pe la 1500 au fost introduse urmatoarele produse: uleiuri delemn de cedru, calamus, costus, trandafir, rozmarin, teapa, tamaie, terebentina, salvie, scortisoara, benzoina si smirna. Teoriile alchimice ale medicului si alchimistului elvetianParacelsus a jucat un rol in stimularea medicilor si farmacistilor sa caute uleiuri esentiale din frunze aromatice, paduri si radacini.

pentru-pat.ro

Incepand din vremea lui Marco Polo, condimentele mult pretuite din India, China si Indiile au servit drept imbold pentru comertul european cu Orientul. Destul de natural, astfel de condimente cacardamom, salvie, scortisoara sinucsoara au fost supuse alambicurilor farmacistilor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *