Afacere online? Apeleaza la marketing digital

Share Button

Daca ai deja o afacere sau esti la inceput de drum si te gandesti cum sa patrunzi in online, o sa iti prezint cateva sfaturi generale care te vor pune pe ganduri.

Hai sa vedem cum e oare atunci cand stii cu adevarat ce faci si unde iti doresti sa ajungi? Mai exact cand stii sa profiti de tot ceea ce iti oferaun specialist in marketing digital, la capacitate maxima.

Marketingul evolueaza aproape la fel de repede ca si industria IT, am trecut de la lipirea de afise sau completarea de chestionare si formulare cu pixul, la un mediu complet diferit unde clientii afla de afacerea ta de la prietenul nostru Facebook.

Telekom.ro

De aceea, cel mai indicat ar fi ca, atunci cand iti construiesti o prezenta online, sa tii cont de parerea unui specialist in domeniu.

Si pentru un proprietar de business este important sa detina cateva notiuni de marketing, pentru a sti cum sa evidentieze ceea ce ofera firma sa ori cum sa isi coordoneze un specialist.

Cu cat afacerea evolueaza cu atat este mai pretios timpul petrecut si calitatea operatiunilor de aceea un om din domeniu contribuie mult la maximizarea eforturilor si costurilor.

Dar daca totusi vrei sa experimentezi singur si esti pasionat de partea acesta atunci cu siguranta iti va face placere sa inveti.

Notiuni simple de marketing digital

Iata cativa pasi de la care poti sa incepi:

Stabileste-ti obiectivele.

Acestea trebuie sa fie SMART adica:

– specifice si cat mai clare;

– masurabile: ceea ce vei desfasura se va putea cuantifica;

– accesibile:  trebuie sa te asiguri ca obiectivele pot fi intr-adevar atinse (sa evitam cazul in care ne supraevaluam);

– relevante: ce obtinem noi ca firma de pe urma actiunii pe care o intreprindem, este sau nu importanta pentru noi

– in timpul potrivit: gestionarea timpului si stabilirea unui deadline (termen limita) de care sa tinem cont si care ne va ajuta sa fim mult mai eficienti

Analizeaza-ti competitia

Fii informat, vezi unde te situezi si urmareste competitorii indeaproape, asta te va ajuta sa cresti si sa identifici unele probleme pe care e posibil sa le ai.

   Orienteaza-te spre client

Pleaca de la nevoile pe care le au clientii si construieste produsul in jurul acestora.  Apoi gandeste-te la ceea ce iti  doresti sa le transmiti si care e imaginea pe care vrei ca ei sa o aiba in minte atunci cand iti cumpara/interactioneaza cu produsul/serviciul tau si mai ales cu echipa ta.

Comunica cu clientii si gestioneaza cat mai “profi” raspunsurile negative, deoarece inclusiv din acestea poti sa vezi criticile constructive si sa identifici aspecte noi ce pot fi aduse.

Mergi acolo unde sunt utilizatorii tai. Fa cat mai bine o diferentiere a ceea ce oferi tu in raport cu competitorii si cauta-ti publicul in platforma in care activeaza.

Mesajul pe care il oferi trebuie sa fie unul adaptat audientei, de exemplu nu vei posta acelasi continut pe toate platformele prin care comunici, ci il vei personaliza, fiecare dintre acestea aduna anumite persoane si idei.

Poti lua startul printr-o retea de socializare

In unele cazuri poti incepe de la construirea unei prezente in retelele de socializare urmata apoi de un site, daca este necesar. Platformele de socializare au evoluat atat de mult incat sunt afaceri care castiga fara a avea un site, insa din nou depinde de ceea ce oferi.

De exemplu, mai nou, si prin Facebook iti poti monitoriza rezultatele obtinute din campanii de promovare sau poti sa vezi statistici cu privire la activitatea din pagina.

Trebuie sa ne gandim ca mediul online ne ofera astazi mai multe variante de a ne promova afacerea decat o facea in trecut; fiecare actiune pe care o facem acum poate fi masurata inclusiv in unele platforme de socializare. Iar datele de care dispunem ne asigura conturarea unui profil al asteptarilor pe care le au consumatorii de la noi si unde ii putem gasi.

Asadar, profita de ceea ce iti ofera internetul pentru ca afacerea ta trebuie sa fie acolo sau sa ajunga unde sunt si potentiali tai clienti.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *