Ai ferma si vrei aparate de muls vaci de cea mai buna calitate ?

Share Button

Ai ferma si vrei aparate de muls vaci de cea mai buna calitate ?

Iata de unde le poti achizitiona  www.mulgatoare-vaci.blogspot.com . La numai un click distanta se afla aparate de muls vaci de cea mai buna calitate la cel mai mic pret din Romania . Preturile incep de la 1.890 lei iar produsele dorite sunt livrate , gratuit , in maxim 24 de ore de la receptionarea si confirmarea comenzii  .

In plus , pentru fiecare aparat de muls vaci achizitionat  mulgatoare-vaci.blogspot.com iti ofera cadou o galeata de inox cu o capacitate de 13 L.  Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi  http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.com .

In urma cu cateva luni , mai exact in a doua jumatate a anului 2013 , Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ( Daniel Constantin ) declara ca in perioada 2014-2020 fermele de vaci de lapte v-or  putea fi ajutate prin intermediul unui subprogram special creat . Potrivit Ministrului , dezvoltarea acestui sector poate fi considerata o adevarata provocare pentru tara noastra .

Telekom.ro

In perioada 2014-2020 Romania ar trebui sa primeasca  o suma cuprinsa intre 45 si 47 de miliarde de euro din cele 1.033 miliarde de euro pe care Comisia Europeana ii aloca pentru acest proiect . Suma destinata tarii noastre este mai mare decat suma alocata pentru perioada 2007-2013 , perioada in care Romania a dispus de 35 miliarde de euro . Suma alocata anual pentru Romania reprezinta aproximativ 2,5% din PIB-ul tarii .

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale declara la inceputul anului 2014 ca ministerul pe care il conduce si-a propus pentru anul in curs absorbtia a 2,9 miliarde de euro . In 2013 , Romania a atras 2,7 miliarde de euro , ceea ce inseamna un grad de absorbtie de 67% si o contractare de 100% .

Aceste informatii vin in contextul in care in 2015 , Uniunea Europeana renunta la cotele de lapte impuse Romaniei . Asta inseamna ca tara noastra trebuie sa dezvolte un sistem capabil sa faca fata inporturilor de lapte .

Numai in primele noua luni ale anului 2013 , tara noastra a importat lapte si smantana in valoare de peste 63 milioane de euro . Aceasta cifre ne arata o crestere a importurilor cu 20% fata de perioada similara din 2012 .

Cantitativ vorbind  importurile din spatiul intra si extra comunitar au insemnat putin peste 117.519 tone de lapte ( o crestere cu 20% fata de perioada similara din 2012 ) si 97.784 tone de smantana .

Cat despre exporturile de produse lactate  , pot sa va spun ca acestea au crescut de la 19.200 tone  , in 2012 , la peste 25.996 tone in aceeasi perioada din 2013 . Cu toate acestea suma incasata a scazut de la 18.7 milioane de euro , in 2012 , la 17.2 milioane de euro , in 2013 . Trebuie sa precizez ca perioadele analizate sunt ianuarie – seprembrie 2012 respectiv ianuarie – septembrie 2013 .

In ceea ce priveste cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile de procesare s-a diminuat cu 2,7% in perioada analizata fata de perioada similara a anului precedent .

Primele noua luni ale anului 2013 au inregistrat o crestere de 12,7% la productia de smantana , comparativ cu perioada similara din 2012. Sa speram ca incepand cu acest an industria laptelui din Romania va prospera . Progresul economic al tarii depinde foarte mult si de capacitatea de productie . Cu cat Romania produce mai mult cu atat poate sa importe mai putin , acesta fiind unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale .


Alte stiri actuale :

1. Vacile au aruncat în aer o fermă întregă. Cum s-a întâmplat aşa ceva
2. Anglia: Fermierii isi monitorizeaza vacile cu ajutorul unei aplicatii
3. Vremea rea dă bătăi de cap fermierilor. Crescătorii de animale prevăd un dezastru al laptelui
4. Crescătorii de vaci, nemulţumiţi de procedurile greoaie pentru subvenţionarea tancurilor de răcire a laptelui
5. VIRAL! PERICOLUL DIN GRAJD. Uite cum FLATULENŢA VACILOR a dus la o EXPLOZIE DE PROPORŢII

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *