Anvelopele second – hand

Share Button

Anvelopele second – hand

La capitolul anvelope de iarna, nu toti soferii stau foarte bine. Cum se apropie sezonul rece, fiecare sofer care vrea sa-si foloseasca masina pe timp de iarna, trebuie sa o echipeze in mod corespunzator. Cum temperaturile au inceput sa coboare sub 7 °C, tot mai multi soferi se gandesc la a-si achizitiona anvelope de iarna.

Cum situatia financiara din tara la noi nu este cea mai de dorit, tot mai multi soferi nu isi permit sa-si cumpere anvelope de iarna sau de vara noi, fapt pentru care aleg sa le achizitioneze de la second-hand. Specialistii nu recomanda in nici un fel astfel de anvelope, ci le recomanda mai degraba pe cele resapate sau reconstruite, chiar daca prezinta anumite dezavantaje cum ar fi acelea ca viteza maxima de rulare va fi mai mica sau ca la echilibrat va fi nevoie de mai mult plumb. Insa, cand banii nu sunt suficienti, soferii aleg sa-si asume riscul achizitionarii unor anvelope de iarna la mana a doua.

Sunt anumite aspecte demne de luat in seama cand vine vorba de o astfel de achizitie. In primul rand, conteaza foarte mult vechimea anvelopei. Vechimea o poti citi foarte usor de pe partea laterala. Ea este reprezentata de un cod format din 4 cifre, primele doua reprezentand saptamana de fabricatie, ultimele doua anul. Spre exemplu, codul 1910 inseamana saptamana 19 a anului 2010.

Este recomandat ca anvelopele sa nu fie mai vechi de 4 ani, bineinteles daca au fost pastrate in conditii de depozitare ideale, fiind ferite de lumina, caldura, umiditate sau substante chimice. Aceasta recomandare este facuta tinand cont de faptul ca la o anvelopa noua garantia este de 2 ani si durata maxima de functionare de 5 ani.

Un alt aspect important il reprezinta inaltimea profilului anvelopei . Aceasta nu trebuie sa aiba mai putin de 5 mm. Cel mai simplu mod de a testa acest lucru este cu ajutorul unei banale monede de 50 de bani. Pe moneda de 50 de bani sunt 2 linii. Introducem moneda intr-un sant din mijlocul anvelopei. Daca linia de pe “BANI” ramane in afara santului este un semn clar ca anvelopa este uzata. Daca linia se afla in interiorul santului, anvelopa inca mai poate fi folosita.

pentru-pat.ro

Cand va hotarati sa alegeti astfel de produse second-hand, aveti in vedere si starea exterioara, dar si cea interioara a anvelopelor. Fiti atenti ca acestea sa nu aiba pe suprafata lor crapaturi, taieturi sau umflaturi. De asemenea, chiar daca de multe ori o anvelopa veche poate parea noua, fiti atenti la urmele de reparatii. E posibil ca acestea sa aiba urme de petice sau dopuri, iar cu astfel de reparatii anvelopa nu va avea durata de viata la care va asteptati. Verificati si daca in cauciuc nu au patruns cuie sau alte obiecte.

Marca si preturile sunt ultimele doua aspecte pe care tinem sa le mentionam. Nu cumparati anvelope care apartin unor firme de care nu ati mai auzit. Chiar daca investiti mai multi bani, cumparati anvelope de la firme cunoscute, firme de renume, nu de la orice producator aparut peste noapte.

Oricum ar fi, anvelopele second-hand nu par a fi o investitie buna, datorita faptului ca nu le putem sti niciodata istoria cu adevarat. Chiar daca investiti mai multi bani, nu uitati ca ii investiti in calitate si siguranta. Cumparand anvelope noi, siguranta este mult mai mare.

Site-ul http://www.anvelomag.ro vine cu o varietate de anvelope potrivite pentru buzunarul si masina ta. Convinge-te singur si acceseaza cu incredere pagina noastra.

Alte stiri actuale :

1. De când sunt obligatorii cauciucurile de iarnă
2. Când ar trebui schimbate anvelopele unei maşini
3. Ce sanctiuni impun asiguratorii pentru neechiparea masinilor cu anvelope de iarna?
4. Concept GENIAL lansat de Mercedes: Vision Gran Turismo! O masina din jocurile 3D devine realitate!
5. Te sperii cand vezi ce a facut nebul asta cu masina! Te cate ori s-a invartit in aer

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *