Beneficiile picturii electrostatice a echipamentelor metalice

pentru-pat.ro
Share Button

Motive pentru a prefera acest tip de tehnica pentru a picta suprafete metalice

Vopsirea electrostatica este o tehnica de aplicare a acoperirii care se bazeaza pe conceptul de atragere a opuselor. In acest proces, suprafetele metalice (sarcina negativa) atrag vopseaua (sarcina pozitiva) la materialul pe care il pictati. Sarcinile negative atrag vopseaua ca si cum ar fi un magnet, pentru a infasura toate componentele metalice.

Aceasta tehnica nu este eficienta numai pentru a acoperi toate suprafetele metalice cu zone greu accesibile, ci si pentru a oferi finisaje mai uniforme si pentru a evita deseurile de vopsea.

In acest explicam avantajele utilizarii vopselei electrostatice:

Telekom.ro
  1. Uscare rapida

Unul dintre marile beneficii ale utilizarii vopselei electrostatice este ca acoperirea se usuca in mai putin de o zi. Din acest motiv, companiile isi pot relua rapid operatiunile. Noi suntem gata sa lucram pentru confortul dvs.

  1. Minimizati overspray-ul

Deoarece vopseaua garanteaza o rata de transfer de 98% din vopsea pe suprafete metalice, pulverizarea in exces este mult redusa la minimum, rezultand o cantitate mai mica de compusi organici volatili (COV) eliberati in aer. Prin reducerea COV, eliberarea de elemente poluante in aer este redusa, fiind o optiune excelenta pentru proiectele ecologice.

  1. Finisaje din fabrica

Vopsirea electrostatica depaseste adesea alte tehnici de acoperire a metalelor, oferind o mare calitate si eficienta in acoperirea. In aplicarea lor, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul. Din acest motiv, finisajele sunt netede si nu au urme de perii, bule sau picaturi.

Produsele special acoperite, aplicate cu vopsea electrostatica asigura suprafete neporoase, care sunt, de asemenea, impermeabile la produsele conventionale de curatare sau dezinfectanti, impiedica proliferarea agentilor patogeni fungici si bacterieni. Acest lucru il face o optiune ideala pentru a fi utilizat in instalatii care necesita conditii igienice si sanitare ridicate.

  1. Durabilitate extinsa

Prin aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice, garantati rezistenta materialelor la medii dure, atata timp cat substraturile sunt pregatite in mod corect si se utilizeaza produsele indicate pentru fiecare aplicatie.

  1. Rentabilitate ridicata

Deoarece vopseaua electrostatica are un efect de invaluire, aceasta impiedica in mod eficient coroziunea sa afecteze componentele metalice, oferind o durata de viata mai lunga, astfel incat se genereaza economii mari pe termen lung. Pe de alta parte, realizarea acestui tip de acoperire necesita mai putina forta de munca si materiale decat cu alte metode.

Vopseaua electrostatica, fiind aplicata de profesionistii nostri cu experienta, garanteaza finisaje impecabile pe orice suprafata metalica. Ne puteti contacta pentru a afla mai multe despre modul in care se desfasoara procesul de vopsire electrostatica si ce beneficii aduce acesta pentru instalatiile comerciale si industriale. Vezi detalii despre vopsire electrostatica profile aluminiu!

 

Sunt ecologice si nu afecteaza sanatatea

Vopselele conventionale implica solventi care au un impact mare asupra mediului, dar vopselele electrostatice nu. In plus, depozitul de deseuri este foarte scazut, cu aproape 100% reciclare. Adica, nu este irosit spre deosebire de lichidul care, de exemplu, atunci cand coloreaza zonele din jurul sau, este pierdut definitiv.

 

Ce trebuie sa stii despre vopseaua auto?

Ne referim la o reactie chimica ca „uscare”, desi intr-adevar nu este uscare in sensul evaporarii. Vopseaua neactivata din doua parti nu se va usca singura si, prin urmare, are o durata de valabilitate mai lunga decat vopseaua dintr-o singura parte. Merita remarcat faptul ca produsele din doua parti sunt rezistente la intemperii si neporoase. Puteti lasa masina intr-un grund 2K si nu va faceti griji cu privire la ruginirea tablei din interior spre exterior.

Vopseaua intr-o singura etapa se usuca pana la un finisaj lucios si nu are nevoie de un strat transparent, in timp ce stratul de baza sau stratul de culoare al unui sistem de vopsea de baza/lac transparent (BC/CC) se usuca pana la un finisaj mat sau semilucios. Straturile ulterioare de vopsea transparenta sunt cele care il fac sa straluceasca. Care este mai bun?

Din punct de vedere calitativ, ambele sunt bune; depinde doar ce culoare vrei. Daca doriti un rosu, negru, galben de baza sau orice altceva, va puteti economisi ceva timp si bani folosind o vopsea cu o singura etapa – nu va trebui sa o vopsiti. Daca doriti un finisaj metalic, exista unele disponibile intr-o singura treapta, dar s-ar putea sa va fie mai bine cu un sistem BC/CC.

Stratul suplimentar de transparent este o protectie suplimentara impotriva zgarieturilor si aschiilor si permite o slefuire mai uda pentru un luciu ultra-neted. Daca te gandesti la ceva mai salbatic, cum ar fi un fulg de metal sau o perla.

Deci, acestea sunt elementele de baza cu care sa va inarmati inainte de a merge la magazinul de vopsea. Daca inca esti pregatit sa-ti vopsesti masina, Brian Ferre, vopsitor de peste 30 de ani si instructor la Los Angeles Trade Technical College (LATTC), spune ca vopselele de astazi sunt cele mai bune care au fost vreodata.

El va recomanda sa alegeti o marca si sa folositi produsele acesteia pe parcursul intregii lucrari de vopsire. In acest fel, fiecare strat, de la grund de decodare pana la strat superior, va fi compatibil.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *