Bicicleta fitness sau bicicleta de oras

Telekom.ro

Bicicleta fitness sau bicicleta de oras

V-ati intrebat vreodata care este diferenta dintre bicicleta fitness si bicicleta de oras?

In primul rand, este important sa intelegem ca majoritatea bicicletelor de interior sunt foarte diferite de bicicletele normale, de munte sau de oras, cu suspensii sau fara.

Bicicletele fitness au o volanta care ajuta foarte mult la pedalare, in momentul in care incepeti sa pedalati pe o bicicleta staionara, volanta “face munca pentru tine”, deoarece odata ce roata este in miscare este foarte usor sa o menti asa.

Ciclismul interior

Un studiu realizat de American Council on Exercise (ACE), a observa ca o clasa de ciclism tipica va tine ritmul cardiac maxim  aproximativ la 75 – 95 la suta. Asta este destul de bine, un ritm cardiac suficient pentru a obtine un raspuns cardiovascular foarte bun.

Cu toate acestea datorita volantei care va ajuta foarte mult, rezultatul in privinta caloriilor arse nu va fi unul pe masura.
Ciclismul de interior pe o bicicleta stationara poate deveni rapid plictisitor si utilizeaza doar anumite grupe de muschii fata de pedalarea in aer liber cu urcari si coborari, terenuri accidentate si multe alte lucruri care va pun in miscare diferiti muschi. Cu toate acestea, un instructor care sa va motiveze, muzica, un grup mai mare de oameni va poate ajuta in lupta cu plictiseala.

Antrenamentul pe o bicicleta fitness este mult mai comod si mai convenabil decat antrenamentul pe o bicicleta de exetrior.

Ciclismul exterior

Atunci cand folositi o bicicleta de exterior cu siguranta o sa ardeti mai multe calorii. Cu toate acestea, pentru a va lucra muschii picioarelor si pentru a arde cat mai multe calorii trebuie sa pedalati mult.

Nu stiti ce bicicleta sa cumparati, la Sportaddict.ro sunt pentru toate gusturile si toate buzunarele .

Daca nu sunteti intr-o cursa, timpul petrecut in aer liber pe bicicleta trece mult mai rapid si, in general, exercitiu pare mult mai usor din punct de vedere al efortului depus.

Antrenamentul pe bicicleta de exterior poate fi , deseori, inconvenabil, aveti nevoie de o imbracaminte corespunzatoare, mai ales daca este nori afara, deseori trebuie sa schimbati piesele bicicletei, semafoarele si traficul va pot incurca si lista poate continua.

Daca vreti un antrenament pe masura asteptarilor puteti folosi atat bicicleta de interior cat si cea de exterior. Ambele cazuri au dezavantaje si avantaje dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la oricare din cele doua variante.

Daca nu sunteti obisnuit cu bicicleta de oras sau cu un mountain bike, probabil bicicleta fitness este o alegere mai buna. Daca vrei aventura si vrei sa elimini plictiseala din timpul antrenamentului, ciclismul in aer liber, probabil, aduce rezultate mai bune.

Pe de alta parte, bicicleta de oras poate aduce o multime de beneficii in ceea ce priveste transportul sau calatoriile. Puteti merge la locul de munca cu ea, la cumparaturi sau doar sa va plimbati prin oras, fara a consuma benzina si obtinand un antrenament foarte bun.

pentru-pat.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *