Buldoexcavator sau Excavator: Ce sa alegi?

Share Button

In ciuda faptului ca exista situatii in care este greu de facut o comparatie intre un buldoexcavator si un excavator, acestea sunt doua utilaje diferite, care difera in trei moduri principale: dimensiunea, versatilitatea si rotatia lor sunt diferite.

Acesti factori fac ca fiecare masina sa fie potrivita pentru diferite locuri de munca, de aceea este important sa o alegeti pe cea potrivita pentru proiectul dvs.

pentru-pat.ro

Marimea

Cea mai importanta diferenta intre cele doua tipuri de masini este dimensiunea – excavatoarele sunt mai mari si mai grele, in timp ce buldoexcavatoarele sunt putin mai mici.

Excavatorul este de obicei mai potrivit atunci cand sunt necesare proiectele de demolare, minerit, foraj pentru puturi; si in general sunt ideale pentru proiecte industriale pe scara larga.

Buldoexcavatorul, care este un utilaj ce are dimensiuni mai mici si mai adaptabile dintre cele doua, este mai potrivit pentru agricultura, indepartarea zapezii, pentru locuri de munca unde se presupune incarcare (nisip, pamant, etc.), si in constructii de scara medie si proiecte de excavare.

Vesatilitate

Buldoexcavatorul si excavatorul sunt si in aceasta privinta, doua utilaje foarte diferite. In ciuda faptului ca ambele masini ofera o serie de optiuni de atasare, buldoexcavatorul are o selectie mult mai mare si, prin urmare, este capabil de o varietate mai larga de sarcini.

Buldoexcavatoarele pot fi de asemenea conduse pe drumuri, ceea ce le face alegerea mai buna pentru proiecte care presupune transportul lor. Din acest motiv, sunt mai des cautate buldoexcavatoare de vanzare | utilaje si echipamente constructii, in comparatie cu excavatoarele.

Rotatie

In cele din urma, buldoexcavatoarele si excavatoarele au diferite intervale de rotatie, iar acesta este un alt motiv datorita caruia sunt atat de diferite. Un operator de excavatoare poate roti sasiul si bratul intreg al masinii intr-un cerc complet, in timp ce bratul unei buldoexcavatoare se roteste doar pe o gama de aproximativ 200 de grade.

Ei bine, acum ca am vazut care sunt cele trei mari diferente dintre aceste doua utilaje, vom discuta in continuare despre acestea, si veti afla mai multe lucruri care va pot ajuta sa alegeti utilajul perfect pentru necesitatile dvs.

Exista cativa factori care trebuie luati in considerare atunci cand se stabileste care dintre un buldoexcavator sau excavator este cel mai potrivit pentru proiectul dvs.

Marimea

Dimensiunea masinii dumneavoastra ar trebui sa se potriveasca cu amploarea proiectului. Daca lucrati la o constructie la scara larga, sapaturi sau proiecte de demolare in care puterea pura a masinii este importanta, probabil ca este mai mare nevoie de un excavator. Daca proiectul dvs. are un domeniu mai moderat, este posibil sa luati in considerare utilizarea unui buldoexcavator.

Mobilitate

Un avantaj al buldoexcavatorului este ca poate calatori cu usurinta de la un loc de munca la alt loc de munca, si chiar poate atinge o viteza de pana la 25 de km/h pe drumuri. Daca proiectul dvs. este raspandit si trebuie sa finalizati sarcini in diferite locatii, veti avea mai mare nevoie de buldoexcavator, pentru ca va veti deplasa mai repede de la un punct de lucru la altul.

Sarcinile

Unele sarcini, cum ar fi saparea, se pot face folosind un buldoexcavator sau excavator, dar exista si altele care sunt cu adevarat posibile doar pentru o masina sau alta. Evaluati sarcinile si atasamentele specifice de care aveti nevoie pentru proiectul dvs. si asigurati-va ca echipamentul pe care il alegeti este capabil sa indeplineasca sarcinile respective.

In cazul in care nu reusiti sa va dati seama care dintre cele doua utilaje este mai bun pentru proiectele dvs., cu siguranta trebuie sa discutati cu un specialist.

Cineva care cunoaste punctele forte si caracteristicile ambelor masini, precum si diferitele atasamente ale acestora, poate arunca o privire asupra planurilor dvs. si pot face o recomandare de specialitate cu privire la care dintre aceste masini este potrivita pentru dvs.

In cazul in care vi se recomanda utilizarea unui buldoexcavator pentru proiectul dvs., atunci cu siguranta va puteti indrepta atentia spre buldoexcavatorul MECALAC/TEREX. Acest utilaj este contiuatorul traditiei britanice in ceea ce priveste aceasta categorie de utilaje. La baza acestuia sta primul buldoexcavator fabricat in lume, in anul 1953, si anume MF (MasseyFerguson).

Chiar daca incepand din anul 2018, renumitele buldoexcavatoare englezesti au fost cumparate de catre MECALAC, renumitul brand francez, si chiar daca si-au schimbat numele, acestea si-au pastrat renumele.

Utilajele MECALAC/TEREX, sunt printre cele mai performante din categoria lor, si ies in evidenta datorita unor calitati extraordinare precum fiabilitate, manevrabilitate si rapiditate in operare sau capabilitate. Aceste utilaje sunt dotate cu motoare Perkins, si pot fi dotate cu tot felul de accesorii.

Asadar, in functie de natura proiectului pe care il desfasurati, puteti alege fie un buldoexcavator, fie un excavator, insa in cazul in care specialistii va recomanda sa optati pentru achizitionarea unui buldoexcavator, cu siguranta trebuie sa luati in calcul achizitionarea unui utilaj nou MECALAC/TEREX, care face parte din gama de varf a acestor utilaje.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *