Camine de batrani pentru parinti in varsta: avantaje

Share Button

Camine de batrani pentru parinti in varsta: avantajeDin pacate, o multime de persoane ar putea avea nevoie sa faca alegerea dificila de a plasa o persoana draga intr-o unitate de ingrijire medicala. Daca trebuie sa iei o decizie, ia in considerare urmatoarele avantaje ale ingrijirii batranilor in azilul de batrani.

Avantajele azilului de batrani pentru parinti in varsta

  • Tratamentul medical de specialitate si ingrijirea 24 de ore din 24 pot fi asigurate de personal instruit;
  • Casele de batrani au de obicei dieticieni si nutritionisti pentru a mentine echilibrul corect al nutritiei pentru o sanatate optima a seniorilor;
  • Un sentiment de comunitate si activitati sociale sunt adesea oferite pacientilor de catre facilitati;
  • Exista rapoarte de evaluare a caselor de batrani, astfel incat sa fi sigur ca persoana iubita locuieste intr-o unitate de ingrijire sigura;
  • Folosirea unui azil de batrani va reduce responsabilitatea acordata membrilor familiei care ar putea sa nu aiba timpul sau mijloacele disponibile sa-si ajute membrii familiei.

Casele de batrani au mai multe beneficii, care pot fi enumerate in detaliu. Daca alegi unitatea corecta, cei dragi vor avea acces la profesionisti cu pregatire extinsa in orice, de la nutritie pana la asistenta medicala generala. A fi inconjurat de prieteni de varsta ta care locuiesc intr-un azil de batrani te poate ajuta sa socializezi mai usor si sa ai parte de confort, liniste si o atmosfera prietenoasa.

Exista si alte beneficii pentru casele de batrani pentru batrani, care pot fi destul de extinse. Incepand cu faptul ca azilele de batrani sunt de obicei la un pret accesibil si au parte de o ingrijire constanta. Desi preturile variaza in functie de localitate, in multe zone, pretul este unul accesibil pentru toata lumea.

Orice persoana poate gasi o provocare sa treaca printr-o transformare semnificativa. Viata unei persoane poate fi profund schimbata in bine, deoarece vor aparea mici schimbari de rutina ce ii mobilizeaza in a face si alte activitati fata de cele obisnuite. In plus, iti poti vizita ocazional persoana draga, oricand si la ce ora doresti. Iar pe langa toate aceste aspecte, nu iti face griji ca aceasta se va plictisi, deoarece va avea parte de foarte multe activitati recreative.

Casele de batrani pot oferi chiar si independenta –– ceea ce ar putea imbunatati aceasta situatie. Capacitatea de a vedea familia sau prietenii nu va fi afectata de transferul la un azil de batrani, deoarece se va afla intr-un cadru care poate incuraja sociabilitatea. In plus, poate exista o sansa mai mare de a experimenta conditii de tratament mult mai bune decat in alte locuri.

Desi se pare ca nu ai de ales decat sa oferi unei rude ingrijire constanta sau sa o plasezi intr-un azil de batrani, pot exista si alte solutii. In functie de conditiile medicale ale persoanei iubite, ai putea sa cumperi echipamente de mobilitate, dar fi constient ca este posibil sa te coste la fel de mult, precum daca ai duce-o la un azil.

In concluzie, poate fi benefic sa-ti duci persoana draga la un azil de batrani daca aceasta are nevoie de ingrijire asistata sau daca tu nu poti oferi ingrijirea de care are nevoie din cauza responsabilitatilor tale sau a altor factori.

Cum apare dementa

Dementa este un termen general pentru pierderea memoriei, a limbajului, a abilitatilor de rezolvare a problemelor si a altor abilitati de gandire care sunt suficient de severe pentru a interfera cu viata de zi cu zi. Alzheimer este cea mai frecventa cauza a dementei.

Ce este dementa?  Cauze, simptome si diagnostic.  Dementa este un termen umbrela pentru pierderea memoriei si a altor abilitati.Dementa nu este o singura boala; este un termen general – precum boala cardiaca – care acopera o gama larga de afectiuni medicale specifice, inclusiv boala Alzheimer . Tulburarile grupate sub termenul general „dementa” sunt cauzate de modificari anormale ale creierului. Aceste schimbari declanseaza o scadere a abilitatilor de gandire, cunoscute si sub numele de abilitati cognitive, suficient de sever pentru a afecta viata de zi cu zi si functia independenta. Ele afecteaza, de asemenea, comportamentul, sentimentele si relatiile.

Boala Alzheimer reprezinta 60-80% din cazuri. Dementa vasculara , care apare din cauza sangerarii microscopice si a blocarii vaselor de sange din creier, este a doua cea mai frecventa cauza a dementei. Cei care experimenteaza simultan modificari ale creierului mai multor tipuri de dementa au dementa mixta. Exista multe alte afectiuni care pot provoca simptome de dementa, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi problemele tiroidiene si deficientele de vitamine.

Dementa este adesea denumita in mod incorect „senilitate” sau „dementa senila”, ceea ce reflecta credinta larg raspandita, dar incorecta, ca declinul mental grav este o parte normala a imbatranirii.

Aflati cum se compara pierderea tipica de memorie legata de varsta cu semnele timpurii ale Alzheimer si alte demente.

pentru-pat.ro

Multe afectiuni sunt progresive, ceea ce inseamna ca semnele dementei incep incet si se agraveaza treptat. Daca tu sau cineva pe care il cunosti intampinati dificultati de memorie sau alte modificari ale abilitatilor de gandire, nu le ignorati. Consultati un medic in curand pentru a determina cauza. Evaluarea profesionala poate detecta o afectiune tratabila. Si chiar daca simptomele sugereaza dementa, diagnosticarea precoce permite unei persoane sa obtina beneficii maxime din tratamentele disponibile si ofera o oportunitate de a se oferi voluntar pentru studii sau studii clinice . De asemenea, ofera timp pentru a planifica viitorul.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *