Cand si cum putem schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna?

Share Button

Cand si cum putem schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna?
Cei care suntem soferi, cu totii stim cat de importante sunt cauciucurile de vara in anotimpul calduros si de asemenea cunoastem faptul ca o data cu venirea frigului si a zapezii acestea trebuie schimbate. Cauciucurile vara sunt extrem de utile si se comporta extraordinar in conditii de temperatura ridicata, insa atunci cand vine zapada, cauciucurile de iarna ne ofera solutia optima.

Atunci cand aerul cald de vara lasa loc aerului rece si iminent al iernii, multi dintre noi se gandesc probabil la pierderea bronzului si la zilele in care stateam pe plaja mai mult decat la ingrijirea masinii. Recunoastem faptul ca mai tot timpul ceea ce se leaga de vremea rece poate constitui un punct sensibil. Cu toate acestea, cauciucurile pentru zapada (cunoscute si sub numele de cauciucuri de iarna) sunt extraordinar de importante pentru siguranta, mai ales daca locuim intr-un climat in care avem parte de multa zapada si trebuie sa stim cand sa trecem de la cele de vara la cele de iarna.

Cauciucurile de iarna, marcate cu un simbolul specific al fulgului de zapada sunt create pe baza unor compusi de cauciuc speciali extrem de rezistenti la temperaturi joase si sunt prevazute cu striatii adanci prin intermediul carora anvelopele se comporta foarte bine atat pe zapada, cat si pe ghiata sau in alte conditii aspre de vreme.

Telekom.ro

Striatiile ocupa un rol important in cadrul cauciucurilor de iarna, intrucat fara ele, majoritatea functiilor de siguranta ale masinii precum “all-wheel drive” si “franele anti-blocaj” nu isi pot face treaba corect. Cauciucurile de iarna vin si in forma boltata. Adaugarea a 100 de bolturi cauciucurilor noastre ne da o mai mare siguranta pe drumuri cu ghiata. Cu toate acestea, folosirea acestora nu este intotdeauna permisa din cauza stricaciunilor pe care acestea le fac pe drumurile curate.

Cand trebuie sa schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna? Nu exista raspunsuri clare pentru aceasta intrebare, in principal pentru ca fiecare zona este lovita de vremea rece in diferite momente si cu intensitate diferita. Acestea ar trebui schimbate atunci cand vedem ca vremea se inrautateste insa nu trebuie sa asteptam foarte mult. Cu cat le schimbam mai devreme cu atat nu va trebui sa asteptam la cozile de la service-uri.

E mai bine sa le avem montate mai devreme decat sa le lasam si sa ne trezim ca zapada este pana la genunchi si masina blocata in curte. Chiar daca, tehnic vorbind, putem pastra montate cauciucurile de iarna pe tot parcursul anului, este recomandabil sa nu o facem.

Cum procedam ca sa le schimbam? Atunci cand cumparam cauciucuri de iarna este recomandabil sa le montam pe un set nou de jenti. Nu trebuie neaparat sa fie nou-noute sau identice cu cele pe care le-am folosit pana atunci, insa, trebuie sa aiba aceeasi dimensiune si acelasi model de dibluri. Acest lucru ne poate economisi timp pretios atunci cand avem nevoie sa fie schimbate. Daca le avem deja pe roti, schimbul se face exact ca o inlocuire normala de cauciuc, un proces rapid si ieftin.

Cauciucuri de vara, caucicuri de iarna, orice tip doriti sa cumparati gasiti pe http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html .

Alte stiri actuale :

1. Ford franeaza productia de masini in februarie
2. Peste 100 de maşini înmatriculate în străinătate, verificate de poliţişti
3. Atentie, cade zapada! Mai multe masini avariate de zapada desprinsa de pe acoperisuri
4. Masini ale Volkswagen, Ford, Hyundai, Suzuki si Tata au obtinut ZERO stele la testele de siguranta din India

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *