Care sunt caracteristiciile tevilor din otel?

pentru-pat.ro
Share Button

Care sunt caracteristiciile tevilor din otel?Aceste produse sunt produse laminate cu un profil patrat, dreptunghiular sau oval. Produsele sunt fabricate din diferite marci de otel, a caror compozitie determina, de asemenea, proprietatile si destinatia finala a produsului. In functie de metoda de productie, tuburile profilate sunt impartite in 2 tipuri:

Trasa la rece. Tuburile rectangulare sunt utilizate ca semifabricate initiale in productie, care se obtin prin deformare la rece sau la cald. Piesa este comprimata cu aceeasi forta pe toate laturile si, ca rezultat, se obtine un produs cu profilul dorit. Dimensiunile si caracteristicile unei astfel de tevi profesionale depind in mod direct de parametrii piesei originale.

Sudate. Foaia este taiata in semifabricate de o anumita dimensiune, dupa care intra in instalatia de formare, unde i se da forma necesara. Ultimul pas este fixarea imbinarii prin sudare.

Tuburile rectangulare sudate si fara sudura sunt foarte populare. Pretul acestor produse variaza usor. Ambele optiuni sunt usoare si pot transporta incarcaturi considerabile. Produse de calitate ca teava rectangulara Ploiesti o gasesti la noi.

Telekom.ro

Proprietatile intrinseci ale produselor metalice laminate luate in considerare le permit sa fie utilizate in multe industrii, in productie, constructii etc. Tevile galvanizate sunt utilizate in industria chimica si alimentara, precum si in instalarea de comunicatii tehnice. Structurile metalice usoare si durabile sunt folosite ca armatura pentru obiecte masive: diverse tipuri de cladiri, depozite industriale, pavilioane comerciale, depozite si sali de expozitie.

Teava rectangulara utilizata pe scara larga pentru arcuri, coloane, scari, poduri. Nu a castigat mai putin popularitate in fabricarea mobilei, cu ajutorul ei se creeaza decoruri metalice, rame de masa, picioare de canapea, balustrade etc. Se potriveste perfect ca aceasta teava de gard in jurul parcurilor, gradinilor si altor locuri publice. Un astfel de gard este mai atractiv decat zidurile de caramida, ofera o priveliste buna si nu ascunde plantele. In plus, astfel de garduri sunt relativ simplu de construit.

Tuburile dreptunghiulare si patrate suporta perfect sarcinile transversale, astfel incat sunt utilizate pentru a crea diverse elemente de mobilier si sisteme de sustinere a cladirilor. Cadrele cladirilor arhitecturale sunt construite din profile inchise, se fabrica coloane, suporturi, grinzi de podea. Tuburile profilate sunt necesare pentru a consolida ferestrele din metal-plastic, pentru a imbina deschiderile si panourile usilor din otel.

Regula generala este de a proiecta reteaua cat mai simplu posibil

In cazul retelelor mari, poate fi recomandabil sa se subdivizeze instalatia in mai multe retele autonome. Acest lucru poate permite gestionarea in functie de zonele de ocupare omogena si poate facilita protectia impotriva incendiilor si modificarile ulterioare.

Avantajele otelului galvanizat

Protectie completa. Fiecare parte a unui articol galvanizat este protejata, chiar si adanciturile, colturile ascutite si zonele inaccesibile. Nicio acoperire aplicata pe o structura sau pe o fabricatie dupa finalizare nu poate oferi aceeasi protectie.

Usurinta de inspectie. Acoperirile galvanizate sunt evaluate cu usurinta cu privire la ochi si pot fi utilizate metode simple de testare a grosimii nedistructive. Procesul de galvanizare este de asa natura incat, daca acoperirile par solide si continue, acestea sunt solide si continue.

Timp de imbinare mai rapid. Pe masura ce sunt primite elementele din otel galvanizat, acestea sunt gata de utilizare. Nu se pierde timp la fata locului in pregatirea suprafetei, vopsire si inspectie. Cand asamblarea structurii este completa, aceasta este imediat gata de utilizare sau pentru urmatoarea etapa de constructie.

Un strat de protectie complet poate fi aplicat in cateva minute; Procesul de galvanizare nu depinde de conditiile meteorologice.

In al doilea rand, traseul trebuie sa contina un numar minim de curbe, ramificatii si modificari ale sectiunii transversale. De asemenea, ar trebui acordata o atentie deosebita proiectarii acestor perturbari.

Amplasarea conductelor

O retea de conducte de ventilatie poate fi amplasata in diverse locuri din cladire. In functie de faptul ca este vizibila, ascunsa sau inaccesibila, intretinerea si inlocuirea acesteia va fi mai usoara sau imposibila.

Conductele vizibile prezinta mai multe avantaje fata de conductele amplasate in tavane false (sau in pardoseli sau incastrate in pereti) sau inglobate in sapa: este favorizata accesibilitatea, inertia placii nu este impiedicata si este posibila utilizarea unei conducte de difuzie, ceea ce favorizeaza o mai buna repartizare a temperaturii in incapere si permite renuntarea la necesitatea unui ventil de alimentare.

Cu atat de multe tipuri diferite de metale de pe piata, alegerea celui potrivit pentru casa ta poate fi confuza. Dar, avand in vedere toate avantajele pe care otelul inoxidabil le ofera, selectarea metalului potrivit este o idee deloc. Otelul inoxidabil nu este numai frumos elegant, dar metalul este uimitor de versatil, ramanand in acelasi timp ieftin. In plus, metalul este venerat pentru ca este usor de format si este o optiune excelenta pentru numeroase proiecte. Continuati sa cititi pentru a descoperi toate beneficiile cu care se lauda acest metal!

Otelul inoxidabil este unul dintre cele mai versatile si mai valoroase materiale din lume si din motive intemeiate. Nu numai ca materialul se lauda cu o rezistenta superioara, dar o face in timp ce arata elegant si frumos. Nu esti sigur ce material sa alegi pentru urmatorul tau proiect? Consultati sase dintre cele mai bune avantaje ale otelului inoxidabil si vedeti daca ar putea fi potrivit pentru urmatorul dvs. proiect de mai jos.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *