Care sunt cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii

Share Button

Cele mai frumoase locuri din Delta DunariiStim cu totii ca Romania este o tara plina de locuri frumoase, insa din pacate nu toti romanii stiu sa aprecieze frumusetile patriei. Multi prefera sa isi petreaca vacantele departe de tara, in diferite tari de pe continent si nu numai.

Unii romani care pleaca in strainatate in vacanta nu au parte de experiente asa cum si-au imaginat, in ciuda faptului ca platesc multi bani pentru concediile in strainatate. Altii sunt fascinati de locurile vizitate, dar apoi ajung sa stranga foarte mult cureaua pentru ca au cheltuit foarte multi bani in vacantele avute.

Exista multe locuri fascinante in Romania care merita vazute, iar Delta Dunarii este fara doar si poate unul dintre acestea. Cu banii pe transport, plus cazare Delta Dunarii si banii de cheltuiala, romanii nu vor cheltui atat de multi bani precum in strainatate, daca vor alege aceasta destinatie de vacanta.

In plus, vor avea posibilitatea de a descoperi cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii, locuri pe care cu siguranta turistii straini le apreciaza, si despre care discuta pe blogurile si pe vlogurile acestora.

Telekom.ro

Avem o multime de locuri frumoase si peisaje unice in Delta (si nu numai), incat este pacat sa nu vizitati cel putin odata in viata aceste meleaguri. Daca intentionati sa vizitati in viitorul apropiat Delta Dunarii, iata care sunt cele mai frumoase locuri pe care cu siguranta nu trebuie sa le ratati.

Padurea Letea

In ceea ce priveste Padurea Letea, aceasta este una dintre cele mai fascinante rezervatii naturale din tara noastra. Este si cea mai veche rezervatie naturala din Romania, si se afla pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti.

Padurea Letea este declarata arie naturala protejata inca din anul 1938. Ba chiar mai mult, se spune despre aceasta fascinanta padure ca ar fi mica jungla a Deltei Dunarii. Cu siguranta merita sa vizitati Delta Dunarii si aceasta padure, unde puteti vedea cum caii salbatici zburda liber. Peisajul de poveste si speciile de plante dar si de animale pe care le veti vedea aici, sunt absolut minunate, ceva ce nu veti mai vedea in alte colturi ale lumii.

Bratul Chilia

Nu puteti merge in Delta Dunarii si sa nu vedeti cel mai nordic brat al Dunarii, si anume Bratul Chilia, a carui lungime este de 111 km. In cazul in care nu stiati, prin bratul Chilia, curge 60% din debitul fluviului.

De mentionat este faptul ca acest brat formeaza granita tarii noastre cu Ucraina, pe o portiune de 85.8 km, si este un brat navigabil pentru vasele mici.

Murigihiol

Cu siguranta trebuie sa vizitati si satele traditionale de pescari din Delta Dunarii, iar satul Murighiol este unul dintre acestea. Satul se afla construit pe ruinele cetatii Halmyris (cetate romana), si este considerat a fi una dintre cele mai vechi si importante asezari de pe teritoriul tarii noastre.

Cimitirul Maritim

In ceea ce priveste cimitirul anterior mentionat, acesta se afla in orasul Sulina. Cu siguranta veti ramane surprinsi de faptul ca in acest cimitir, pe mormintele celor decedati veti descoperi nume rusesti, germane, frantuzesti, englezesti, etc.

Acest cimitir este implartit in functie de religiile celor de cedati si este impartit in patru sectoare. Aici sunt inmormantati si cei care au murit inecati in naufragii. Ei au pietrele de mormant inclinate. Daca vreti sa vizitati acest cimitir, il veti gasi la iesirea din oras catre plaja.

Gura Portitei

Gura Portitei este o destinatie usor de accesat pentru iubitorii Deltei. Se afla la o distanta de 50 de kilometri de orasul Tulcea, si reprezinta cea mai buna solutie pentru acei turisti care nu doresc sa mearga pe litoralul romanesc un de este foarte aglomerat.

Practic, Gura Portitei reprezinta cea mai buna alternativa la ora actuala pentru Vama Veche, in conditiile in care Vama a inceput de ceva timp sa isi piarda farmecul salbatic. In schimb, cand discutam despre Gura Portitei trebuie facuta precizarea ca nu si-a pierdut deloc farmecul salbatic, este neatinsa si neschimbata.

In cazul in care vreti sa ajungeti in aceasta locatie de vis din Delta, puteti calatori fie cu barca, fie pe uscat.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii, locuri pe care este pacat sa nu le vizitati cel putin odata in viata, mai ales ca se afla in tara noastra.

In Delta puteti avea parte de cele mai bune conditii, incepand de la cazare Delta Dunarii, si pana la experientele cu ghidul turistic pe care il puteti alege sa va prezinte imprejurimile. Delta Dunarii va ofera conditii la cele mai inalte standarde, conditii de care cu siguranta aveti parte doar in diferite tari straine, unde insa costurile unei vacante sunt mult mai mari in comparatie cu costurile unei vacane in Romania.

Deci, daca doriti o vacanta de vis in Romania, cu siguranta nu trebuie sa ratati Delta Dunarii, unde veti avea experiente memorabile.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *