Care sunt serviciile funerare?

Share Button

Ce sunt serviciile funerare?Pierderea unei persoane dragi este intotdeauna o perioada dificila din punct de vedere emotional pentru familie si prieteni, care trebuie sa aiba grija de toate pregatirile si documentele implicate in proces. Prin urmare, daca doriti sa reduceti putin aceasta povara, puteti conta pe munca profesionistilor care ofera tot felul de servicii funerare.

Stiti ce includ acestea? In prezent, oferta de servicii livrate s-a diversificat pentru a satisface cerintele diferitelor traditii funerare, astfel incat astazi puteti gasi diverse alternative din care sa alegeti.

Funerare.ro este cu siguranta locul din care poti achizitiona cu incredere servicii funerare.

Ce sunt serviciile funerare?

Telekom.ro

Pornind de la o definitie generala, toate acestea sunt acele beneficii pe care un grup de profesionisti le ofera pentru a raspunde nevoilor emotionale, sociale, juridice/administrative si functionale care apar imediat dupa decesul unei persoane.

De-a lungul istoriei, acest tip de serviciu a fost efectuat in conformitate cu traditiile funerare existente. Cu toate acestea, aspecte precum constientizarea mediului sau inovarea tehnologica, de exemplu, transforma serviciile funerare, oferindu-le o mai mare versatilitate.

In acest fel, este posibil sa se raspunda asteptarilor celor dragi, in functie de caracteristicile si motivatiile lor particulare.

Ce servicii includ acestea?

Ei bine, exista case funerare care iti pun la dispozitie toate resursele pentru a face plecarea persoanei iubite mai suportabila.

In acest sens, a fi proactiv va ajuta intotdeauna sa faca fata scenariului dificil reprezentat de moartea unei persoane apropiate.

Puteti merge la o casa funerara si puteti solicita aceste servicii in avans, care este cunoscut sub numele de “serviciu de nevoie viitoare”. Astfel, atunci cand vine momentul, procesul incepe automat si va trebui doar sa insotiti decedatul si membrii familiei.

De asemenea, aveti, de asemenea, optiunea de a angaja serviciul in momentul in care persoana moare, numita si “serviciu de nevoie imediata”.

Chiar daca poate fi un pic coplesitor sa faci toate actele in acel moment, casele funerare sunt instruite sa te ajute cu toate detaliile de care ai nevoie si sa-ti aduca alinare si pace in acea situatie dureroasa.

Pe de alta parte, o optiune sustenabila este o casa funerara mai… aparte, disponibila in multiple tari din lume. Aceste tipuri de case funerare constau intr-o metoda care onoreaza memoria defunctului intr-un mod ecologic: permite plantarea unui copac in orice mediu natural folosind ramasitele unei persoane dragi.

Funeraria: un serviciu funerar complet

In ceea ce priveste serviciile funerare, tara noastra are alternative excelente, cum ar fi casele funerare integrale. Ei se ocupa de tot ceea ce este necesar, de la procedurile legale pana la pregatirea si executarea ceremoniilor.

Acesta este cazul funerare. ro care, pe langa ceea ce a fost deja mentionat, ofera si alte servicii, cum ar fi:

  • Telefon complet sau sfaturi la domiciliu.
  • Prelucrarea documentelor legale necesare inainte de inmormantare.
  • Transferul sicriului in timpul ceremoniei.
  • Transferul defunctului intr-un alt oras sau in strainatate, dupa caz.
  • Reduceri in parcuri si cimitire asociate.
  • Atentie 24 de ore pe zi.

Pe scurt, aceasta casa funerara are o lista completa de servicii care vor face acel moment dificil mai usor si mai suportabil.

Ritualuri funerare din Coreea de Nord

In mod traditional, corpul va ramane in casa timp de trei zile, cu toate acestea, in vremuri mai recente, se poate extinde (in rare ocazii) pana la cinci sau sapte zile, in functie de anotimpul anului.  Momentul mortii este de mare importanta pentru coreenii traditionali, atat de mult incat o bucata alba de bumbac este adesea pusa sub nasul cuiva despre care se crede ca este aproape de moarte pentru a afla cea mai exacta relatare a vremii.

Imediat dupa ce individul a trecut in nefiinta, o haina alba sau o mantie care a fost purtata ultima oara de cei care au plecat recent este pusa pe acoperis si se face o declaratie in toate cele patru directii cardinale, deoarece idealurile confucianiste le atribuiau semnificatii fiecareia. Familia mortilor va pregati cate trei boluri cu orez, legume si supe si va aseza trei  bani si trei perechi de pantofi in afara intrarii casei catre mesagerii din lumea cealalta.

pentru-pat.ro

Fiul cel mare va merge sa gaseasca un loc de inmormantare, adesea cu ajutorul unui geomantar profesionist, deoarece locatia este foarte importanta din punct de vedere confucianist. Exista o intreaga scoala de gandire dedicata energiei vitale asociata cu locatia fizica perfecta cunoscuta sub numele de pungsu-jiri.  Se crede ca, daca toate lucrurile nu sunt rezolvate corect, spiritul decedatului nu va reusi sa treaca la viata de apoi si se crede ca un suflet „pierdut” aduce intamplari nefericite in sat. Locatia perfecta este sa aiba patru caracteristici naturale in jurul sau. In primul rand, in fata locului de inmormantare, (de preferinta spre sud) o forma de apa, cum ar fi un rau, un parau sau marea. In al doilea rand, un munte la stanga care semnifica un tigru protector este intotdeauna vazut ca bun, impreuna cu un munte la dreapta, semnificand un dragon protector. In cele din urma, un deal sau un munte in spate simbolizeaza o testoasa norocoasa.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *