Cat de important este succesul si atingerea lui?

Share Button

Nu exista o definitie standard a succesului , acesta difera de la om  la om,daca vrei sa intri in lumea celor ce au reusit ,celor ce au inteles, celor ce au facut totul pentru a avea succes, intra pe esentedesucces.ro si poate vei gasi intr-adevar aici motivatia care-ti va deschide portile spre succesul propriu.

Ce este de fapt succesul?

Succesul este realizarea constanta a tuturor obiectivelor planificate care prezinta importanta pentru individ.

Majoritatea isi masoara succesul comparandu-si-l cu al celorlalti, insa succesul autentic il reprezinta valorificarea propriului potential, dezvoltarea si imbogatirea propriei personalitati. Succesul autentic este legat de telurile fiecarui om.

Cu toate acestea, el nu consta in atingerea acestor obiective, in ciuda opiniei generale care cauta sa ni se impuna, ci in stradania de a le realiza.

Succesul este parcursul, drumul, calatoria, si isi are izvorul in atitudinile si deprinderile insusite in cursul acestui efort.

Telekom.ro

El nu este determinat atat de nu stiu ce talente neobisnuite, cat de educarea capacitatii tale de a valorifica acest capital de talente si aptitudini. Nu este vorba atat de a face ceva neobisnuit, cat de a face neobisnuit de bine lucruri obisnuite.

Trebuie sa-ti  fixezi tot timpul teluri si obiective pe care sa ti le  propui  sa le realizezi.

Dupa ce  atingi o serie de asemenea obiective, trebuie sa ridici stacheta si mai sus, fixandu-ti altele si mai ambitioase – daca nu, inseamna ca nu progresezi. Din moment ce ai avut succes in trecut, poate chiar un succes mare, dar nu iti mai propui obiective pentru viitor, incetezi in   a mai fi om de succes.

La fel, daca iti stabiesti obiectivele, dar nu iti dai silinta de a le atinge. In sfarsit, daca iti propunu obiectivele si te straduiesti sa le realizezi dar nu le alegi bine si ele nu sunt cu adevarat importante, nu poti obtine un succes autentic.

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca orice te ajuta sa itidezvolte potentialul constituie un tel valoros. Astfel, succesul inseamna sa abordezi teritorii nemaiabordate inainte si nu se masoara prin comparatia cu ceea ce deja au reusit sa faca altii.

Cum iti stabilesti drumul spre succes?

Motivul principal pentru care oamenii nu izbutesc sa realizeze ceea ce vor sa realizeze este acela ca le lipseste o definitie clara a succesului si a surselor acestuia, din cauza ca, in ciuda dorintei de a reusi, nu isi precizeaza cu suficienta limpezime ce anume doresc.

Prin urmare, ei nu ajung sa afle de ce capacitati dispun si, astfel, se resemneaza sa faca ceea ce au mai facut si sa ramana ceea ce sunt.

Nu este nimic rau in a fi bogat – banii si prosperitatea sunt lucruri bune, daca au fost dobandite in chip cinstit. Banul nu este nici bun, nici rau, iar averea poate reprezenta unul dintre „produsele derivate” firesti ale realizarii obiectivelor noastre importante.

Totusi banul in sine constituie un destul de prost barometru al succesului. De exemplu, atunci cand  iti face un unic scop din a strange bani, acest scop nu constituie, in acelasi timp, obiectivul valoros de care vorbeam, pentru ca o asemenea persoana va sfarsi prin a deveni sclava, nu stapana averii sale, ceea ce in nici un caz nu o va ajuta sa-si dezvolte potentialul innascut.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *