Cat de sigure sunt scaunele auto copii?

Share Button

Cat de sigure sunt scaunele auto copii?

Daca doriti sa achizitionati scaune auto copii adapte copilului dumneavoastra, atunci puteti accesa cu incredere site-ul www.allkids.ro, ce ofera o gama diversificata de scaune pentru copii. Daca va intrebati cat de sigure sunt scaunele auto copii, acestea permit cresterea sigurantei copilului pe perioada efectuarii plimbarilor cu masina, indiferent de durata acestora.

Astfel, se poate considera ca scaunele auto pentru copii au fost inventate  pentru a a mentine singuranta copiilor, fiind o inventie utila, indiferent de varsta sau greutatea celor mici. De asemenea, exista scaune auto copii adecvate varstei si greutatii copiilor, motiv pentru care pentru care pentru bebelusi exista scaunele numite “scoica”, urmand apoi in functie de varsta sa fie cumparate scaune copii auto sau inaltatoare.

Conform unui studiu efectuat de centrul de cercetare si de prevenire a accidentelor a spitalului pentru copii din Philadelphia, este dovedit faptul ca scaunele auto copii sunt eficiente si in cazul copiilor supraponderali, extrem de important fiind ca scaunele sa fie montate corespunzator.

Acest studiu a fost efectuat asupra unui numar de aproximativ 1000 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 8 ani, care au fost implicati in evenimente rutiere si nu s-a descoperit niciun risc de ranire, care sa aiba legtura cu greutatea corporala crescuta.

In alegerea scaunului auto pentru copii potrivit, trebuie sa se tina cont de greutatea copiilor, astfel incat aceasta se face in functie de greutatea pe care o suporta scaunul. Daca veti alege scaunul ce poate sustine greutatea copilului dumneavoastra, atunci riscul de accident rutier este diminuat.

pentru-pat.ro

Totodata, pentru a fi sigure scaunele auto pentru copii, trebuie sa fie montate corespunzator si nu trebuie sa se modifice scaunul sau centura masinii pentru ca acestea sa se potriveasca. Pentru a oferi mai multa siguranta celor mici, trebuie ca scaunele auto sa fie montate pe scaunul din spate al masinii, iar in ceea ce priveste sistemul de prindere, exista doua astfel de sisteme, respectiv ISOFIX si cu centura.

Care scaune sunt mai sigure, cele ce utilizeaza sistemul ISOFIX sau cele cu centura?

Sunt considerate mai sigure scaunele ce utilizeaza sistemul de prindere ISOFIX, deoarece se fixeaza strans si permit miscarea scaunului dupa ce au fost montate. Datorita faptului ca aproape toate masinile noi si masinile la mana a doua sunt dotate cu ISOFIX, scaunele ce utilizeaza acest sistem de prindere sunt extrem de usor de montat.

Cu toate ca scaunele pentru copii sunt sigure, este bine ca parintii sa nu aleaga un scaun in functie de cel mai mic pret, ci in functie de calitatea sa. Totodata, trebuie avut in vedere si gradul de confort pe care il asigura celor mici, unele scaune fiind acoperite cu materiale de proasta calitate.

Cu ajutorul scaunelor auto pentru copii, ce pot fi achizitionate si de pe site-ul www.allkids.ro, alaturi de produse destinate celor mici, este mentinuta siguranta copiilor dumneavoastra. Prin utilizarea acestor scaune, copiii va pot insoti in calatoriile pe care le faceti cu masina indiferent de durata calatoriei, iar dumneavoastra veti fi linistiti, stiind ca cei mici se afla in siguranta.

Alte stiri actuale :

Telekom.ro

1. Ghid de scaune auto pentru copii: reguli şi recomandări
2. Alocatiile pentru copii ar putea creste la anul – majorarile intre 1,8 si 8 lei
3. 5 motive pentru a retrăi magia Crăciunului alături de copii în Laponia
4. Copiii cu afecţiuni neuromotorii ne cer sprijinul
5. Oficialii români recunosc: Copiii abandonaţi de la naştere în orfelinate au “probleme psihice grave şi o inteligenţă redusă”

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *