Cateva date despre iPhone 5S si iOS 7

Share Button

Cateva date despre iPhone 5S si iOS 7
Exista prea multe optiuni si capabilitati ale noului sistem de operare  iOS 7, ca sa le putem descrie in acest articol, dar acestea cu siguranta reprezinta un salt important din punct de vedere tehnologic si vom incerca sa vi le prezentam pe cele mai importante. Esti interesat de inlocuire baterie iPhone 5s? Intra pe servicegsm.ro!

Iconitele au fost reconcepute printr-un design complet nou, mult mai simplist, acestea parand pur si simplu ca plutesc peste wallpaper-ul setat, dand senzatia de profunzime.

Multe elemente sunt transparente, schimband in mod subtil umbrele pentru a se potrivi in acest mod, culorii wallpaper-ului. Fonturile sunt mult mai clare, mai “sharp”, dar sunt in acelasi timp mai fine si mai delicate.

Butoanele si controalele sunt mai subtiri si mai usoare (cele din browser) si au capabilitatea de a disparea sau de a se micsora pentru a face mai mult loc continutului principal. Pe total, acest efect face ca display-ul de 4inch, sa para mai mare.

pentru-pat.ro

Orice aplicatie poate fi setata acum sa isi faca update-ul in background, fara a mai fi deranjati de notificari inutile, de multe ori nici nu va veti da seama atunci cand este executat un update.

Totusi, daca esti un user mai pretentios si nu doresti ca update-urile sa se faca intr-un mod automat poti alege si poti seta comportamentul fiecarei aplicatii in parte, referitor la modul de update (automat sau manual).

Sistemul de operare are si capacitatea de a-si “aminti” aplicatiile folosite in mod frecvent si le va updata in mod inteligent in primul rand pe acestea, pentru a mari durata de functionare a bateriei.

Telefonul iti arata acum “thumbail-uri” (ferestre miniaturizate) ale fiecarei aplicatii ce ruleaza in memorie, dandu-ti posibilitatea sa opresti oricare din aceste aplicatii printr-un singur “flick” in partea de sus, asa cum era pe sistemul de operare WebOS.

Iphone are acum un Control Center pentru setarile rapide, ce poate fi localizat in partea de jos a display-ului. Acesta poate controla reteaua wifi, bluetooth-ul, setarile pentru playerul de muzica, luminozitatea ecranului precum si alte optiuni conexe. Acesta are pana si functia de flashlight disponibila.

Browserul iti deschide o fereastra conceputa foarte dragut, cu un mod de vedere excelent din punct de vedere grafic, al taburilor si a programului de email ce poate descarca acum mii de mesaje o data, lasandu-te sa le marchezi pe cele citite cu doar cateva click-uri de mouse.

Asistentul vocal Siri, este acum mult mai precis, are o voce aproape umana si poate da raspunsuri consultand in prealabil motorul de cautare Bing, reteaua de socializare Twitter sau chiar Wikipedia. Aplicatia pentru fotografii este si ea imbunatatita, acum poti trimite fotografiile printr-o simpla apasare de buton, catre utilizatorii de iOS aflati in apropiere.

Exista totusi si mici elemente care au dezamagit, de la aparitia acestui nou device, unul dintre cele majore reprezentand-ul non-existenta imbunatatirilor aduse tastaturii. Spre deosebire de Android, Apple inca interzice sau blocheaza folosirea unor tastaturi 3rd party, tastaturi ce au de cele mai multe ori o posibilitate de auto-correction mai buna. Cei de la Apple declara ca acest principiu vine din necesitati de securitate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *