Cateva sfaturi pentru alegerea unei bijuterii pentru prietena ta

Telekom.ro
Share Button

Bijuteriile sunt un cadou foarte valoros si mult apreciat de femei din mai multe motive. Nu numai ca sporesc frumusetea celor care le poarta, dar adauga si valoare, mai ales daca bijuteriile sunt realizate din materiale de inalta calitate. Va aratam cum sa alegeti o bijuterie.

De ce sa oferi bijuterii?

Bijuteriile de mare valoare sunt cele care au o istorie deosebita. Prin urmare, este important sa stiti cum sa le ascundeti si sa le depozitati intr-o vitrina, deoarece cu cat sunt mai in varsta si mai bune, cu atat sunt mai importante. Bijuteriile sunt realizate din diverse materiale sau pietre pretioase. Formarea lor are o semnificatie specifica. Uite un exemplu – Bratara 10mm jasp rosu.

Cele mai comune materiale pentru fabricarea de bijuterii

– Aur: Este un metal foarte popular, care este considerat o sursa de prosperitate, bogatie si sanatate. Este un simbol fundamental al feminitatii, ideal pentru femei.

– Argintul este considerat un metal antic care simbolizeaza maternitatea. Este un cadou excelent pentru o femeie insarcinata. Din punct de vedere istoric, protejeaza impotriva magiei.

– Cupru: un metal foarte conductiv, care este adesea folosit in proiectarea cablurilor electrice. Este un metal care simbolizeaza iubirea.

Platina, diamantele si perlele sunt alte materiale folosite in proiectarea unei bijuterii. Alege-l, apoi, in functie de rolul care le-a fost atribuit, dar si in functie de gusturile partenerului tau. Le va da mai multa incredere, un aer de putere implinit de cel drag.

Sfaturi de baza pentru alegerea unei bijuterii pentru o femeie

Bijuterii care se combina cu totul

Exista bijuterii care se combina cu totul, cum ar fi argint, otel si zamak. Acest ultim material, pe langa faptul ca este frumos si elegant, este foarte rezonant si durabil. Este fabricat cu un aliaj de aluminiu, magneziu, cupru si zinc si este adesea scaldat intr-un strat subtire de argint. Acest lucru se combina cu totul, deci este o optiune ideala pentru a oferi bijuterii unei femei, deoarece este compusa din tonuri neutre care se combina cu aproape totul si cu majoritatea tecesului.

Ce tip de bijuterie sa oferi?

Cerceii sunt foarte versatili si sunt disponibili intr-o mare varietate de modele, cum ar fi cercei lungi, cercei hoop, cercei cu perle, cercei pretiosi sau semipretiosi din pietre… Pentru a alege cerceii trebuie sa tineti cont de haine, coafura si forma fetei.

Alegerea bratarii este un proces mai simplu. In acest caz, trebuie sa luam in considerare doua lucruri. In primul rand, asa cum am mentionat mai sus, stilul femeii si, in al doilea rand, dimensiunea incheieturii. Este important ca aceasta a sa nu fie prea stransa, dar prea slabita, deoarece va fi enervanta.

In cazul inelelor, este esential sa cunoasteti dimensiunea degetului, astfel incat – daca este posibil – sa luati una dintre bijuteriile sale si sa o utilizati ca referinta. Inelele pot fi de mai multe tipuri si materiale. Le gasim mai voluminoase sau mai simple, mai clasice sau mai moderne, asa ca trebuie sa tineti cont si de stilul lor personal.

De ce sunt ceasurile considerate piese de arta

Rulmentii bijuterii, introdusi in Anglia in 1702 de catre matematicianul elvetian Nicolas Fatio de Duillier, au intrat si ei in uz pentru ceasurile de calitate in aceasta perioada. Ceasurile din aceasta perioada se caracterizeaza prin subtirimea lor. Noile inovatii, cum ar fi scaparile cu cilindru si parghie, au permis ceasurilor sa devina mult mai subtiri decat fusesera anterior. Acest lucru a provocat o schimbare de stil. Ceasurile groase de buzunar bazate pe miscarea de la margine au demodat si au fost purtate doar de saraci si au fost denumite in derizoriu „ceapa” si „napi”.

 

La Vacheron Constantin, Geneva, Georges-Auguste Leschot (1800–1884), a fost pionier in domeniul interschimbabilitatii in ceasornicar prin inventarea diferitelor masini-unelte.  In 1830, el a proiectat o scapare de ancora, pe care studentul sau, Antoine Léchaud, a produs-o mai tarziu in serie. De asemenea, a inventat un pantograf, permitand un anumit grad de standardizare si interschimbabilitate a pieselor la ceasurile echipate cu acelasi calibru.

Britanicii au predominat in fabricarea ceasurilor o mare parte din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, dar au mentinut un sistem de productie care era orientat catre produse de inalta calitate pentru elita.  Desi a existat o incercare de modernizare a productiei de ceasuri cu tehnici de productie in masa si aplicarea unor instrumente si masini duplicate de catre British Watch Company in 1843, acest sistem a luat amploare in Statele Unite. Aaron Lufkin Dennison a inceput o fabrica in 1851 in Massachusetts, care folosea piese interschimbabile, iar pana in 1861 conducea o intreprindere de succes incorporata sub numele de Waltham Watch Company.

pentru-pat.ro

Cerintele stricte ale cailor ferate pentru ceasuri precise pentru a programa trenurile in siguranta au condus la imbunatatiri ale preciziei. Inginerul Webb C. Ball a stabilit in jurul anului 1891 primele standarde de precizie si un sistem de inspectie fiabil al ceasului pentru cronometrele de cale ferata. Balantele compensate cu temperatura au inceput sa fie utilizate pe scara larga in ceasuri in aceasta perioada, iar rulmentii bijuterii au devenit aproape universali.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *