Cauzele durerilor de spate

Share Button

Durerea de spate este o afectiune frecventa si, in cele mai multe cazuri, nu este cauzata de obicei de o problema grava. Durerea de spate devine de obicei mai buna in cateva saptamani. In acest timp, este important sa ramaneti activ si sa limitati repausul la pat.

Ce poate provoca dureri de spate?

In cele mai multe cazuri, nu este posibil sa se identifice cauza exacta a durerilor de spate. Este important sa stiti ca orice fel de deteriorare structurala este rara. In timp ce poate fi dureros si suparator, acest tip de durere de spate devine de obicei mai bine rapid.

pentru-pat.ro

Poate fi gestionat prin sfaturi si ramanand activ. Multi factori fizici sau psihologici pot provoca dureri de spate si adesea sunt implicati o combinatie a acestora. Iata care sunt acesti factori:

  • Factorii fizici, cum ar fi „protejarea” spatelui si evitarea miscarilor sau o simpla incordare.
  • Factorii psihologici, inclusiv teama de a nu se imbunatati, de a se simti jos sau de a fi stresati.
  • Factorii de sanatate si stil de viata mai generali, cum ar fi oboseala si renuntarea, foarte putin somn de buna calitate, excesul de greutate sau insuficient de multa activitate fizica
  • Declansatorii sociali, cum ar fi relatiile dificile la locul de munca sau acasa, satisfactia scazuta la locul de munca sau evenimente de viata stresante, cum ar fi o moarte sau o boala a familiei.

In mod crucial, este important sa stiti ca toata durerea este 100% reala si niciodata „in capul vostru”, chiar si atunci cand sunt implicati factori precum stresul sau starea de spirit. Fiecare dintre factori poate creste volumul asupra durerii tale si obtinerea unei mai bune intelegeri a momentului in care se poate intampla te pune intr-o pozitie mai puternica pentru a le recunoaste si a invata cum sa cobori din nou cadranul.

Telekom.ro

Uneori exista cauze specifice ale durerilor de spate, mai ales atunci cand exista dureri la nivelul picioarelor, intepaturi sau amorteala. Acestea pot fi cauzate de iritarea sau compresia nervilor din spate.

Simptomele de care trebuie sa stiti:

Aceste simptome sunt foarte rare, dar trebuie sa contactati un medic daca prezentati oricare dintre acestea:

  • Amorteli / furnicaturi in zona genitala sau zona feselor;
  • Pierderea vezicii urinare sau a intestinului;
  • Functie sexuala afectata, cum ar fi pierderea senzatiei in timpul actului sexual;
  • Pierderea puterii in picioare;
  • Daca intampinati dureri care se deruleaza pe spatele ambelor picioare;
  • Senzatia de durere de spate, cum ar fi febra sau transpiratia semnificativa care te trezeste din somn.

Tratament pentru durerile de spate

Exista diverse tratamente pentru durerile de spate, exploram optiuni pe termen scurt si lung pentru ameliorarea durerii. Cercetarile arata ca cele mai multe dureri de spate pot fi tratate cu succes cu o combinatie de calmante simple.

Exercitiu regulat pentru dureri de spate

Exercitiul fizic s-a dovedit a fi cel mai util tratament pentru durerile de spate. Nu conteaza ce tip de exercitiu faci, atata timp cat ramai activ. Asa ca alege ceva care iti place sa o faci si pastreaza-l!

Primirea tratamentului fizic pentru durerile de spate

Unii oameni constata ca durerile de spate se intorc din cand in cand, ceea ce poate fi frustrant. Cu toate acestea, un fizioterapeut va poate ajuta sa planificati cum sa gestionati aceste evenimente.

Fizioterapeutul va face o evaluare completa si completa a dumneavoastra. Aceasta va include istoricul dvs. medical si familial de dureri de spate. Fizioterapeutul va face apoi o evaluare fizica pentru a vedea cum va miscati si cum functioneaza muschii, nervii si articulatiile. Va va prezenta pe urma optiunile disponibile si cel mai bun program de tratament care se potriveste nevoilor dumneavoastra.

S-a dovedit ca tratamentele efectuate in cea mai buna clinica de kinetoterapie din Otopeni au un beneficiu mare asupra durerilor de spate atunci cand sunt utilizate ca parte a unui intreg program de tratament care include exercitii fizice.

Durerea ta ar trebui să se ușureze în 2 săptămâni și ar trebui să te recuperezi pe o perioadă de aproximativ 4-6 săptămâni. Ar trebui să continuați exercițiile pentru cel puțin 6–8 săptămâni pentru a ajuta la prevenirea unei alte răni. Dacă durerea este severă sau nu se îmbunătățește după o săptămână sau mai mult, contactați medicul.

In mod similar, injectiile pot fi benefice ca parte a unui program de tratament, dar nu pe cont propriu. Injectiile pot fi incercate daca exercitiile si alte tratamente nu au ajutat.

Alte tipuri de tratament pentru durerile de spate

Indrumarile oficiale nu recomanda tratamente precum tractiunea, acupunctura si diverse tratamente electrice pentru durerile de spate.

Asadar, dupa cum se poate vedea, durerile de spate reprezinta o problema cu care se confrunta multa lume, si cu care s-ar putea sa aveti si dvs. de-a face. Vestea buna insa este ca exista solutii pentru a elimina aceste dureri, iar kinetoterapia este una dintre acestea.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *