Ce avantaje are o colantare auto? De ce optezi pentru asta?

Telekom.ro
Share Button

Ce avantaje are o colantare auto? De ce optezi pentru asta?Trebuie sa alegeti ce tip de vinil sa utilizati pentru vehiculul dvs.? Va lasam cu diferitele tipuri de vinil:

Alegerea vinilului potrivit.

Este esential sa alegeti vinilul potrivit pentru fiecare aplicatie. Alegerea celui mai bun vinil pentru fiecare loc va duce la o calitate mai mare, o productivitate mai mare si liniste sufleteasca. Vezi aici colantari auto in Bucuresti.

Vinil- colant auto

pentru-pat.ro

Exista trei tipuri de vinil astazi: turnat, polymeric si monomeric. Diferentele sunt vizibile dupa o perioada scurta de timp de cand a fost aplicat colantul pe masina.

– Viniluri turnate. Este cea mai inalta calitate care este fabricata dintr-un lichid, care ulterior se varsa si se solidifica cu o grosime minima, contractia este aproape imperceptibila. Fiind mai subtire, este mai alb, mai usor de taiat, aruncat si aplicat.

Vinilurile turnate se adapteaza la suprafete inegale, cum ar fi nituri si suprafete texturate. Daca va indoiti de ce tip de vinil sa utilizati, alegeti intotdeauna distributia pentru durata, calitatea si durabilitatea sa.

Viniluri calandrate. Acestea sunt fabricate dintr-o masa de plastic care este apoi comprimata prin trecerea prin doua role de presiune. Calitatea sa nu este la fel de mare ca cea a vinilului turnat in aplicatii solicitante, vinilul produs prin acest proces poate fi aplicat in situatii mai putin solicitante. Exista doua tipuri de viniluri calandrate: polimerice si monomerice.


  • Se adauga polimeri pentru a reduce contractia lor. Ele nu ofera stabilitatea si durabilitatea pe care le ofera vinilul turnat. Vinilurile polimerice aplicate la exterior se comporta mult mai bine decat vinilurile monomerice, dar nu sunt indicate pentru a fi aplicate pe suprafete neregulate, cum ar fi nituri. Pentru conditii nu foarte solicitante la exterior, vinilurile polimerice ofera o alternativa viabila la mulaje.
  • Viniluri monomerice.
    Ele sunt cele mai economice.Aceste viniluri nu sunt potrivite pentru aplicatii in aer liber, cum ar fi marcarea vehiculului sau semne comerciale. Aproape sigur se va micsora si va arata adezivul pe spate in timp. Murdaria va adera la adezivul expus si o margine de murdarie va fi vizibila in mod clar in jurul graficii. Vinilurile monomerice sunt cele mai potrivite pentru aplicatii de scurta durata in aer liber si in interior.

Personalizare maxima cu ajutorul colantului auto

Daca vinilul se caracterizeaza prin ceva, este pentru a avea o mare capacitate de a personaliza orice vehicul. Limitele vor fi stabilite de propria imaginatie. Poti opta pentru viniluri integrale, partiale, netede, care sunt desene, etc.

De asemenea, poti pune vinil interiorul unui vehicul

Dincolo de exteriorul vehiculului puteti pune vinil pe piese din interiorul masinii. Desigur, va trebui sa tineti cont de o serie de recomandari suplimentare, cum ar fi ca, in cazul in care sunt bucati brute, va trebui sa aplicati un strat de grund sau un produs aderent si care va lasa urme atunci cand il scoateti. In zonele netede nu exista nici o problema si indepartarea sa va fi simpla si curata.

Cum sa ai grija de masina ta iarna si de vopseaua de pe ea?

In sezonul rece, sarea de drum, murdaria si umezeala formeaza un amestec agresiv care ataca vopseaua si caroseria. Deoarece zapada si gheata sunt inca departe, soferii au inca posibilitatea de a preveni riscul de rugina.

Iarna a crutat pana acum majoritatea masinilor si soferii acestora si, prin urmare, aproape ca nu au existat atacuri din cauza sarii de drum. Dar un lucru este sigur: nu va ramane asa. Asa ca, daca te pregatesti acum pentru vaz, nu vei mai avea probleme cu rugina mai tarziu.

O spalatorie auto nu este doar pentru aspect, ci si pentru pastrarea valorii. Acest lucru este valabil mai ales in timpul iernii, cand ceata cenusie a murdariei, nisipului si sarii rutiere infunda vopseaua. Partea inferioara a caroseriei, in special, sufera de sare si umiditate. Prin urmare, orice puncte slabe trebuie reparate acum, astfel incat rugina sa nu gaseasca un punct de atac.

Acelasi lucru este valabil si pentru deteriorarea vopselei. Indepartarea aschiilor de piatra si a zgarieturilor mentine functional stratul de protectie al masinii. In mod ideal, inainte de debutul iernii, stratul de ceara de pe vopsea este reinnoit in spalatoria auto.

In general, spalarea regulata a masinilor este recomandata si in sezonul rece, chiar daca vehiculul este din nou murdar dupa doar cativa kilometri. Pentru ca curatarea protejeaza vopseaua si tehnologia pe termen lung. Mai ales cand vremea se dezgheta, sarea este aruncata de pe strazi si poate patrunde adanc in crapaturile si cavitatile din sasiu si caroserie.

Garniturile din cauciuc ale ferestrelor si usilor, precum si piesele din plastic sunt, de asemenea, afectate. Produsele de ingrijire speciala de la comerciantii cu amanuntul specializati ajuta la prevenirea fragilizarii. Pentru ca sigiliile sa nu inghete data viitoare cand temperatura scade, este indicat sa le ungeti si pe ferestre si usi cu seu de caprioara, vaselina sau un agent special.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *