Ce beneficii va poate oferi masajul thailandez?

Telekom.ro
Share Button

Masajul thailandez, cel care este adesea numit Thai Yoga Massage, este o practica energetica si un amestec de presiune profunda si yoga asistata, care isi are originea in Thailanda si este considerat a fi parte a medicinei traditionale thailandeze. Se pare ca a fost influentat de practicile traditionale budiste, indiene si chineze.

Masajul thailandez include aspecte legate de munca energetica, acupresiune si traditii yoga; iar daca nu ai pasit pana acum intr-un salon de acest gen, vino si creste-ti imunitatea la un salon masaj Thailandez Bucuresti, unde acum potri sa platesti si cu criptomonede. Fivemassage este singurul salon care accepta aceasta modalitate de plata.

Pana atunci insa, iata cateva lucruri foarte interesante despre acest tip de masaj, pe care cu siguranta fiecare persoana ar trebui sa le cunoasca.

Practica masajului thailandez a devenit populara in Occident, incepand cu anii 1980, cand turismul occidental in Thailanda a crescut, precum si interesul de a experimenta tehnici alternative de sanatate.

Practicantii de masaj thailandez lucreaza pe sen, sau conducte de energie, despre care se crede ca exista in organism. In medicina thailandeza, exista 72.000 de sen, dintre care 10 sunt considerati cei mai importanti. Intr-un masaj thailandez, practicantul va lucra segmente ale acestor linii folosind acupresura cu degetele mari, palmele, antebratele, coatele, picioarele sau genunchii.

pentru-pat.ro

In plus, un masaj thailandez va incorpora intinderi in stil yoga, unde practicianul intinde mainile, bratele, picioarele si genunchii clientului. Ca si in cazul practicii yoga, practicile corecte de respiratie ajuta clientul sa obtina rezultate.

Masajul thailandez are multe variante. Unii oameni fac distinctia intre „stilul nordic”, masajul tailandez, care este mai lent si mai bland, fata de „stilul sudic”, care este mai rapid si mai intens. Aceasta distinctie nu este recunoscuta in general in Thailanda.

Distinctia recunoscuta in Thailanda este masajul „regal”, conceput sa functioneze asupra regalitatii versus stilul „obisnuit” sau „popular”.

Masajul in stil regal a fost dezvoltat pentru a fi mai respectuos cu corpurile regalitatii thailandeze, astfel incat picioarele nu sunt utilizate, exista un contact fizic mai mic intre client si practicant si nu exista nicio intindere. Stilul Commoner este mai relaxat in ceea ce priveste limitele fizice si permite intinderea si mai multe pozitii si tehnici.

Beneficiile masajului tailandez

Efectul intentionat al unui Masaj thailandez este de a ajuta organismul sa-si reechilibreze energia. Alte beneficii pot include imbunatatirea flexibilitatii, circulatia imbunatatita, alinierea si postura corpului imbunatatite si respiratia mai profunda.

Intr-un articol din 2003, s-a sugerat ca masajul thailandez a avut potentialul de a ajuta clientii cu: astm, bronsita, boli de inima, angina, greata, obstructie nazala, probleme de ochi, probleme de gat, soc, schizofrenie, isterie, diverse tulburari mentale, depresie maniacala, boli ale sistemului urogenital, apendicita, surditate, boli ale urechii, urinare frecventa, impotenta, ejaculare precoce, menstruatie neregulata, sangerare uterina, paralizie faciala, hipotermie si diaree.

La ce sa va asteptati de la o sesiune de masaj thailandez?

Spre deosebire de majoritatea modalitatilor de masaj occidentale, masajul traditional thailandez se realizeaza cu clientul imbracat complet in haine libere si confortabile, care permit intinderea. Nu se folosesc uleiuri sau lotiuni.

Masajul se face pe o rogojina pe podea. Pernele sunt adesea folosite pentru a-i permite clientului sa fie confortabil in diverse pozitii. Paturile si alte huse pot fi utilizate pentru a mentine clientul cald in timpul unei sesiuni.

O sesiune poate dura 1-2 ore. Intuitia, atentia si concentrarea spirituala sunt considerate a fi o parte din munca depusa de un practicant de masaj thailandez. Secventa exacta si tipul de lucru depus vor varia de la practicant la practicant si de la client la client.

Unele sesiuni vor necesita mai multa acupresiune pe liniile sen, in timp ce altele pot necesita doar intinderi. Uneori, bilele din plante fac parte din tratament, unde pachetele incalzite de ierburi thailandeze sunt plasate pe diverse zone ale corpului pentru a le relaxa si / sau sunt folosite pentru a aplica presiune pe client.

Chiar daca un masaj thailandez este realizat complet imbracat, calitatea atingerii este adesea  considerata a fi o buna forma de atingere intima, non-sexuala. Un bun terapeut in masajul thailandez, are grija sa lucreze la nivelul de confort al clientului si sa respecte limitele vorbite si nerostite ale clientului.

Unii practicanti isi pot invita clientii sa se spele pe maini si picioare inainte de masaj, asa cum se face in mod obisnuit in Thailanda. Poate exista muzica moale in fundal si poate fi folosita aromaterapie.

Masajul thailandez isi concentreaza foarte mult atentia asupra picioarelor si picioarelor, iar un Masaj thailandez ar trebui sa inceapa intotdeauna la picioare si sa se ridice in sus.

Ei bine, acestea sunt cateva informatii importante pe care trebuie sa le cunoasca fiecare persoana despre masajul thailandez.

Daca doriti sa beneficiati de cateva sedinte de un asemenea masaj, puteti merge in cel mai renumit salon din capitala, la Fivemassage, un centru spa cu concept unic, unde puteti plati si in monede virtuale. Este singurul salon din Romania care accepta plata in bitcoin sau in alte criptomonede.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *