Ce caracteristici poate avea un smartwatch?

pentru-pat.ro
Share Button

Ce caracteristici poate avea un smartwatch?Ceasul de mana este unul dintre cele mai versatile si utile accesorii, atat pentru femei cat si pentru barbati. Odata cu trecerea timpului insa, au aparut pe piata ceasuri inteligente, cunoscute si sub denumirea de smartwatch-uri, care pot fi folosite in foarte multe scopuri.

Cele mai multe persoane isi cumpara un astfel de gadget in primul rand pentru a se informa cu privire la ora si data. Acestea insa dupa cum spuneam, pot fi folosite in alte scopuri, astfel ca unele persoane le folosesc pentru a citi mesajele si notificarile primite pe smartphone.

Acesta este un real avantaj al smartphone-ului, pentru cei care lucreaza si care nu au in permanenta acces la smartphone. Un astfel de gadget insa nu permite doar vizionarea mesajelor si a notificarilor, ci ofera si informatii despre ritmul cardiac.

De-asemenea, un smartwatch Samsung sau un smartwatch de ultima generatie de la un diferit alt producator de top, poate avea si alte caracteristici foarte utile, dupa cum urmeaza.

Telekom.ro

Urmarirea fitnessului

Urmarirea fitnessului este o caracteristica de baza pentru multe ceasuri inteligente disponibile pe piata. Va puteti inlocui banda de fitness cu un ceas inteligent bun cu functii precum un pedometru pentru numararea pasilor, caloriilor, distantei etc. Are senzori cum ar fi senzori de ritm cardiac pentru a va urmari ritmul cardiac, pulsul etc.

Unele ceasuri inteligente ofera chiar si functionalitate ECG. Ceasurile inteligente pot fi de asemenea utilizate pentru monitorizarea calitatii somnului, si de asemenea, va reamintesc sa faceti o plimbare cand ati stat prea mult timp. Unele ceasuri inteligente au de asemenea, aplicatii pentru sanatatea femeilor pentru a controla ciclul menstrual al femeilor.

NFC Pay

In prezent, multe ceasuri inteligente au suport NFC pentru efectuarea platilor in deplasare. Asistenta NFC este foarte utila pentru efectuarea rapida a platilor fara a va scoate cardurile din portofel, si poate fi foarte utila atunci cand nu aveti cardurile cu dvs. Tranzactiile NFC sunt de asemenea, acceptate rapid decat cardurile de credit, economisind astfel timpul cand va grabiti.

Senzor IR

IR Blaster sau senzorul IR este de asemenea, una dintre caracteristicile la indemana in ceasurile inteligente. Va permite sa utilizati dispozitivul purtabil ca telecomanda pentru aparate precum TV si AC.

De asemenea, odata cu popularitatea crescanda a sistemelor de automatizare a casei, aceasta caracteristica poate fi de mare folos pentru controlul diferitelor dispozitive inteligente din jurul casei.

Suport pentru cartela SIM

Un ceas inteligent cu un slot SIM poate indeplini toate caracteristicile unui smartphone de baza. Desigur, nu va poate inlocui niciodata smartphone-ul cu un aparat de fotografiat de ultima generatie si un ecran mare, dar uneori, atunci cand nu doriti sa va purtati telefonul voluminos in buzunar cand mergeti la jogging sau cand faceti plimbari lungi, cu siguranta un smartwatch Samsung poate fi alegerea ideala.

Rezistenta la apa

Un ceas inteligent rezistent la apa este un prieten excelent in timp ce inotati sau alergati in ploi. Ceasurile inteligente au diferite niveluri de rezistenta la apa, cum ar fi 3ATM, 5ATM sau 10ATM, indicand cat de multa adancime si presiune de apa pot rezista.

Ceasurile inteligente rezistente la apa de peste 5ATM sunt o caracteristica esentiala pentru ceasurile inteligente robuste, deoarece pot fi purtate in timpul sporturilor acvatice extreme sau chiar in scufundarile in adancime.

Stocare interna

Un ceas inteligent nu poate stoca o cantitate mare de date, cum ar fi smartphone-ul dvs., dar sa aveti suficient spatiu de stocare intern pentru muzica, fotografii, aplicatii este foarte important. Cand nu aveti telefonul in jur, cum ar fi cand alergati, faceti exercitii sau in orice alta situatie, un smartwatch va poate oferi confortul de a asculta muzica, a viziona videoclipuri .

Multe ceasuri inteligente au o camera incorporata, astfel incat stocarea interna este utilizata si pentru stocarea fotografiilor si videoclipurilor capturate.

Iata asadar, cateva dintre cele mai importante caracteristici de care puteti avea parte in cazul in care alegeti sa va cumparati un smartwatch de ultima generatie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *