Ce este o blefaroplastie laser?

pentru-pat.ro
Share Button

Ce este o blefaroplastie laser?Laserul CO 2 este cel mai potrivit laser chirurgical pentru procedura de blefaroplastie, deoarece atat taietura, cat si hemostaza sunt obtinute fotostemal (radiant).  Mai jos, raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre chirurgia cu laser pentru blefaroplastie si laserele CO 2 LightScalpel.

Ce este o blefaroplastie laser?

O operatie de blefaroplastie cu laser este o procedura chirurgicala care utilizeaza un laser pentru a ajuta la corectarea deformarilor sau pentru a imbunatati estetica zonei periorbitale (zona care inconjoara ochii). In majoritatea cazurilor, o blefaroplastie cu laser este facuta pentru cosmetica. Cu toate acestea, blefaroplastiile sunt adesea considerate necesare din punct de vedere medical datorita afectarii vizuale la nivelul perifericului pacientului. Rezultatele chirurgicale sunt de obicei foarte lungi.

Chirurgie laser cu pleoapa superioara

Operatia de blefaroplastie pe pleoapa superioara se efectueaza pentru a reduce aparitia pleoapelor superioare. Incrucisarea si excizia se fac cu laserul pentru a obtine accesul pentru indepartarea / repozitionarea depunerilor grase si excesul de piele si muschi deasupra ochilor.

Unele indicatii pentru o blefaroplastie superioara a pleoapelor laser includ: pielea pleoapelor superioare sau invelisului superior si tesutul gras proeminent care are ca rezultat fie o viziune periferica redusa, fie o preocupare cosmetica care afecteaza pacientul.

Chirurgie cu laser cu pleoapa inferioara

O blefaroplastie de pleoapa inferioara este o procedura chirurgicala care reduce pufarea si pungile sub ochi. Incizia si excizia sunt facute cu laserul pentru a obtine accesul pentru indepartarea / repozitionarea depunerilor grase si excesul de piele si muschi sub ochi.

Unele indicatii pentru o blefaroplastie a pleoapelor inferioare a laserului includ: excesul de riduri, pleoapele goale, ochii scufundati si asimetria pleoapelor inferioare.

Care sunt unele dintre beneficiile unui CO2 blefaroplastie cu laser pe o blefaroplastie traditionala?

Unele dintre beneficiile de CO2 blefaroplastia cu laser includ:

  • Sangerarea minima – Intrucat fasciculul laser vaporizeaza tesutul, acesta sigileaza vasele mici de sange. Sangerarea redusa face operatia de blefaroplastie laser mai rapida si mai usoara pentru chirurg.
  • Risc redus de cicatrizare – Zonele care sunt atinse de fasciculul laser cu CO2 se vindeca prin contractie si cicatrizare mai redusa datorita cantitatii reduse de miofibroblaste formate la locul chirurgical.
  • Mai putin umflaturi si disconfort – fasciculul laser CO2 etanseaza limfaticul care are ca rezultat o umflare si disconfort mai putin postoperatorii.
  • Timp de recuperare mai rapid – Trauma redusa, sangerare minima, mai putine dureri si umflaturi, conducand la perioade mai rapide de recuperare initiala.

Care sunt unele avantaje LightScalpel CO2 lasere in comparatie cu alte lasere?

Unele dintre avantajele pe care le are laserul LightScalpel peste alte CO 2 lasere includ:

  • Imbunatatirea manevrabilitatii si a ergonomiei – Majoritatea celorlalte laseruri CO2 folosesc bratele articulate ca sistem de livrare. Bratele articulate sunt o serie de tuburi metalice imbinate. Sistemul de livrare al lui LightScalpel foloseste o fibra flexibila. Fibra flexibila permite chirurgilor sa se miste liber si sa navigheze usor pe site-ul chirurgical.
  • Cutia de mana cu laser la distanta de tesut – Cele mai multe piese cu maner cu brat articulat trebuie sa fie tinute la 2 pana la 3 cm distanta de tesut in timpul utilizarii. Aparatele de mana cu laser LightScalpel trebuie sa fie doar la 1 pana la 3 milimetri distanta de tesutul tinta, facand chirurgia laserului folosind un stilou injector (pen).
  • Laser Beam Calibration – LightScalpel ofera o calibrare a fasciculului laser proprietate, astfel incat chirurgul este capabil sa aiba intotdeauna o masuratoare exacta a nivelului de putere provenit de la sistemul laser. In contrast, sistemele laser cu brat articulat nu au capacitatea de a calibra si de a depasi timpul, puterea fasciculului laser va scadea, ceea ce va conduce la citiri inexacte ale nivelului puterii laser.

Ce este recuperarea dupa o blefaroplastie cu laser LightScalpel?

Exista un risc mai-mic de infectie, mai putin umflaturi, risc redus de cicatrizare, iar pacientii au raportat o durere postoperatorie mai mica si o functie mai buna (in primele 7 zile dupa interventia chirurgicala) decat interventiile chirurgicale efectuate cu scalpele.

Cat costa o blefaroplastie laser?

Costul unei blefaroplastii laser poate varia in functie de amploarea interventiei chirurgicale de care aveti nevoie.

Este pentru mine o blefaroplastie laser?

Unele atribute ale unui bun candidat pentru chirurgia cu blefaroplastie laser includ:

  • Nicio boala preexistenta care afecteaza viata sau afectiuni medicale care pot afecta vindecarea ulterioara interventiilor chirurgicale
  • perspectiva pozitiva cu obiectivele realiste in mintea chirurgiei cu laser pentru blefaroplastie
  • Nefumator
Telekom.ro

Adresati-va medicului dumneavoastra daca sunteti un bun candidat pentru chirurgia cu blefaroplastie laser.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *