Ce inseamna Supply Chain Management?

SCM - Point Logistix
Telekom.ro
Share Button

Managementul lantului de aprovizionare (SCM) reprezinta gama larga de activitati necesare pentru planificarea, controlul si executarea fluxului unui produs de la materii prime la productie si apoi la distributie, in cel mai economic mod posibil.
O solutie personalizata SCM, asa cum este si suita de solutii dezvoltata de Point Logistix si avand in centrul sau aplicatia WMS Crosspoint, reuneste planificarea integrata si punerea in executare a proceselor necesare pentru optimizarea fluxului de materiale, informatii si capitaluri, in functii care includ in linii mari planificarea cererii, aprovizionarea, productia, managementul stocurilor si logistica – sau depozitarea si transportul.
Companiile folosesc atat strategii de afaceri, cat si software specializat in aceste eforturi, pentru a crea un avantaj competitiv.
Managementul lantului de distributie si aprovizionare (SCM) este un demers amplu si complex, care se bazeaza pe fiecare partener – de la furnizori pana la producatori si dincolo de acestia – pentru a functiona in mod adecvat. Iata de ce un management eficient de supply chain necesita, de asemenea, managementul schimbarii, colaborarea dar si gestionarea riscurilor, pentru a crea alinierea si comunicarea intre toti participantii.

Beneficiile SCM

Sistemele demanagement al lantului de distributie si aprovizionare produc beneficii precum eficienta sporita, profituri mai mari, costuri mai mici si o colaborare mai stransa. SCM permite unei companii sa gestioneze mai bine cererea, sa transporte cantitatea corecta de bunuri, sa faca fata intreruperilor, sa mentina costurile la minimum si sa satisfaca cererea clientilor in cel mai eficient mod posibil.
Aceste beneficii SCM sunt obtinute prin alegerea unor strategii eficiente si a unui software adecvat, care sa poata gestiona complexitatea din ce in ce mai mare a supply chain-urilor actuale

Importanta SCM

SCM are un impact semnificativ atat la nivel de companie cat si la nivel de consumator.
Activitatile de gestionare a lantului de distributie si aprovizionare pot imbunatati serviciile pentru clienti. Efectuate corect, ele au capacitatea de a asigura satisfactia clientilor, care stiu in orice moment ca produsele necesare sunt disponibile la locul potrivit si la momentul potrivit.
Prin cresterea nivelului de satisfactie a clientilor, companiile sunt capabile sa construiasca si sa imbunatateasca loialitatea clientilor.
SCM ofera, de asemenea, un avantaj major companiilor prin scaderea costurilor de operare. Activitatile SCM pot reduce costurile de achizitie, productie si SCM per ansamblu. Reducerea costurilor imbunatateste pozitia financiara a companiei prin cresterea profitului si a fluxului de numerar.
Mai mult, cele mai bune practici in materie de management al lantului de distributie – aprovizionare pot reduce la minimum utilizarea mijloacelor fixe mari – depozite si vehicule – permitand expertilor in materie de SCM sa-si restructureze reteaua, sa mentina nivelul de servicii pentru clienti, operand cinci depozite in loc de opt si eliminand costurile detinerii a trei facilitati suplimentare.

SCM si calitatea vietii per ansamblu

Pe de alta parte, SCM poate imbunatati calitatea vietii prin favorizarea crearii de locuri de munca, oferind o baza pentru cresterea economica si pentru imbunatatirea nivelului de trai. Aceste sisteme ofera o multitudine de oportunitati de munca, deoarece profesionistii din lantul de distributie si aprovizionare proiecteaza si controleaza toate lanturile de aprovizionare dintr-o societate, gestioneaza controlul stocurilor, depozitarea, ambalarea si logistica.

pentru-pat.ro
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *