Ce munceste o femeie de serviciu?

Share Button

Ce munceste o femeie de serviciu?Dupa cum bine se stie, nu toata lumea poate ocupa un post de director in cadrul unei companii multinationale. Exista si persoane care nu au dorit sau nu au avut posibilitatea de a urma studii superioare, iar acum cauta diferite locuri de munca.

Chiar si femeile care doresc sa ocupe un loc de munca pe postul de femeie de serviciu, au acum nevoie de calificare pentru a putea ocupa un asemenea job, si anume de un curs femeie serviciu. Vom discuta despre femeia de serviciu si despre activitatea ei, in randurile care urmeaza.

Descrierea postului de menajera

Femeia de serviciu sau menajera, este o profesionista in domeniul curateniei si are rolul de a pastra curatenia acasa sau la birou, in fabrica sau unde isi desfasoara activitatea.

pentru-pat.ro

S-ar putea sa lucreze pentru companii care au contracte incheiate cu proprietari de case private pentru a oferi servicii de curatenie la resedinte, sau care au contracte cu tot felul de intreprinderi care doresc sa le fie curatate birourile si salile de conferinte.

Femeile de serviciu lucreaza si pentru hoteluri si efectueaza curatari programate ale camerelor, cum ar fi inlocuirea lenjeriei si golirea cosurilor de gunoi. Femeile de serviciu sunt adesea persoane care pot lucra independent, respecta orare stricte si stiu sa isi gestioneze foarte bine timpul.

Totodata, doamnele si domnisoarele care au un asemenea loc de munca sunt orientate spre detalii, si sunt in permanenta la curent cu utilizarea tuturor tipurilor de instrumente si accesorii de curatare.

Obligatiile si responsabilitatile femeii de serviciu

Doamnele si domnisoarele care au urmat un curs femeie serviciu si care acum ocupa un asemenea pot, indeplinesc multe sarcini pentru a raspunde cererilor diferitelor tipuri de clienti. Urmatoarele atributii sunt mentionate frecvent in asociere cu acest post:

Aspira si spala covoarele

Menajerele mentin in mod obisnuit covoarele curate si proaspete prin aspirare, samponare si aplicarea deodorizantului pe toate tipurile de covoare.

Ele trebuie sa aiba cunostinte despre ce tipuri de sampoane sa foloseasca pentru anumite tipuri de covoare si ce deodorante functioneaza cel mai bine in situatii specifice, cum ar fi de exemplu pentru indepartarea mirosurilor sau petelor facute de animale de companie.

Curata podelele

Femeile de servici se asigura de faptul ca au mereu podelele curate, le matura si le spala, indiferent ca este vorba despre parchet din lemn de esenta tare, parchet laminat sau gresie. Ele se asigura de faptul ca sterg de praf mobilierul.

Curatati bucatariile si baile

Femeile de serviciu sunt de obicei responsabile pentru spalarea dusurilor, toaletelor, blaturilor de bucatarie si suprafetelor similare. Acestea aplica agenti de curatare pe faianta si usile de dus pentru a indeparta spuma de la sapun si formarea mucegaiului si a mirosurilor. Curata oglinzile, sterg echipamentele de bucatarie, curata cuptoarele si frigiderele si pardoselile cu gresie.

Inlocuiesc lenjeria, prosoapele si alte articole

De obicei in hoteluri, dar posibil in resedinte private, femeile de serviciu colecteaza prosoape murdare si lenjerie de pat si le inlocuiesc dupa cum este necesar. De asemenea inlocuiesc sapunurile, sticlele mici de sampoane si balsamuri, si paharele de plastic din baile hotelului.

Important de mentionat este faptul ca femeile de serviciu pot lasa de asemenea meniuri, informatii despre room service si sondaje in camerele de oaspeti.

Completati cererile specifice de curatare a locuintelor

Unele companii sau unii proprietari de case ar putea avea cereri specifice, cum ar fi udarea plantelor, curatarea subsolului sau efectuarea curatarii dupa petrecere. Din acest motiv, femeile care ocupa un post de femeie de serviciu ar trebui sa fie flexibile si sa aiba abilitatile necesare pentru a face fata sarcinilor in afara sarcinilor comune de curatare a locuintelor.

Mentine inregistrarile de curatare si inventarul consumabilelor

Femeile de serviciu ar trebui sa tina evidente meticuloase despre ceea ce a fost curatat si cand, indiferent daca lucreaza pentru firme care activeaza in industria curateniei, hoteluri sau in resedinte private.

Aceste inregistrari sunt importante pentru pastrarea informatiilor despre momentul in care ar trebui indeplinite unele sarcini rare, cum ar fi curatarile saptamanale sau lunare.

Femeile de serviciu ar trebui sa gestioneze de asemenea, un inventar al produselor de curatat si sa se asigure ca au la dispozitie suficiente produse de curatat si alte produse pentru a-si indeplini sarcinile zilnice.

Asadar, acestea sunt cateva dintre sarcinile pe care femeile care isi doresc sa devina “femei de serviciu” in cadrul unei firme de curatenie, in cadrul unui hotel sau care doresc sa lucreze ca menajere in diferite locuinte, trebuie sa le indeplineasca.

Femeile care doresc o astfel de cariera trebuie sa indeplineasca unele abilitati. Este important sa poata indeplini mai multe sarcini, este important sa isi stie organiza timpul si activitatea, au nevoie de-asemenea de abilitati fizice pentru a se putea apleca, indoi sau ridica, pentru a putea transporta produsele de curatenie, etc.

Telekom.ro

Nu in ultimul rand, au nevoie de un curs femeie serviciu, pentru a putea sa isi desfasoare fara probleme activitatea.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *