Ce nu este dezvoltarea personala?

Share Button

Ce nu este dezvoltarea personala?
Dezvoltarea personala poate fi reprezentata de toate modurile in care evoluam din punct de vedere personal iar acest lucru poate include si gasirea unul loc de munca, pentru ca nu job are implicatii nu doar in zona profesionala ci si in cea personala.

Oamenii au tendinta sa aiba prejudecati si atunci cand vad de exemplu un anunt de angajari in videochat au tendinta sa il evite pentru ca au o idee preconceputa.

Pentru va dezvolta corect atat in plan profesional cat si in plan personal primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa renuntati la ideile preconcepute.

Dezvoltarea personala nu solicita neaparat si participarea la cursuri pe aceasta tema. Cursurile pot sa fie costisitoare si participarea la ele poate sa fie zadarnica. Participatul la astfel de cursuri este mult mai scump comparativ cu cititul unei carti.

pentru-pat.ro

Puteti sa participati la cursuri dar aceasta nu este dezvoltare personala. Puteti sa participati la astfel de curusuri pentru dezvoltare personala si apoi puteti povesti prietenilor cate progrese ati facut si de asemenea sa va justificati fata de propria personala sau fata de alte persoane investitia facuta. Puteti participa la foarte multe cursuri fara sa va dezvoltati personal.

De asemenea dezvoltarea personala nu este despre lecturarea blogurilor de pe aceasta nisa. Sunt foarte multe bloguri in domeniu pe care nu are rost sa le cititi daca ramaneti doar cu cititul fara sa aplicati ceva. Dezvoltarea personala nu are legatura cu modurile mai mult sau mai putin interesante prin care sa va pierdeti timpul.

Nu mai vorbim aici nici de abundenta expertilor in dezvoltare personala care apar peste noapte si care prezinta sinteze traduse pentru evolutie. Aproape ca in proportie de 90 de procente nici nu se mai recomanda sa citim ce se afla pe blogurile de dezvoltare personala pentru ca toti scriu la fel si in general aceste bloguri sunt lipsite de autenticitate.

Toti sustin ca ceea ce scriu va rezolva problema da sunt si foarte multe bloguri care au articole bine pozitionate in cautari dar care nu au reusit sa isi rezolve problemele personale.

De asemenea sunt prea mult bloggeri care scriu despre evolutia spirituala dar care nu au incercat niciodata asta si prea multi care va sugereaza cum va puteti imbogati dar ei de fapt au conturile goale, prea multe persoane care discuta despre relatiile de cuplu dar inca nu au avut o relatie durabila si fericita mai lunga de un an si lista poate continua.

Blogurile si cursurile la fel cum sunt si cartile de dezvoltare personala nu va ajuta sa va dezvoltati. Aveti nevoie de practica. De asemenea dezvoltarea personala nu are legatura cu citatele sau cu filmele motivationale. Filmele motivationale sau citatele sunt frumoase dar sunt dar un paravan pentru oameni si nu ajuta efectiv la nimic.

Dezvoltarea in plan personal nu e despre gandirea pozitiva. Este important sa fiti pozitivi si acest lucru nu are de altfel nicio legatura cu evolutia personala decat pana la un anumit punct sau in unele situatii chiar deloc.

Gandirea pozitiva poate chiar sa ne incurce in dezvoltarea personala si de aceea la un moment dat va deveni important sa putem sa vedem si ce nu este bine.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *