Ce reprezinta webdesign-ul “invizibil”?

Share Button

Ce reprezinta webdesign-ul “invizibil”?
Webdesign-ul nu este intotdeauna o arta “la vedere”. Poate fi de multe ori subtil sau nedefinibil. Destul de simplu, de cele mai multe ori, webdesign-ul de calitate este invizibil. Ce inseamna asta?

Ca sa fim clari – design-ul invizibil al unui website nu inseamna adaugarea de layer-uri sau elemente transparente sau intelesuri ascunse ale unor proiecte.

Este despre crearea unor proiecte exceptionale, orientate catre user , ce sunt perfect functionale.  Pentru un proiect de web design la cele mai inalte standarde de calitate, viziteaza-i pe cei de la It Exclusiv.

Dar, cum sa ajungi la acest tip de design transparent sau invizibil? Este destul de simplu de fapt, mai ales ca web design-ul in sine este un tool in primul rand vizual. Efectele lui, intampina in primul rand vizual clientul sau vizitatorul si abia dupa aceea, acesta observa si celelalte elemente conexe.

pentru-pat.ro

Vom face referire la cateva tehnici in acest articol si anume unele dintre acelea care implementeaza prin design, aceasta frumoasa “invizibilitate” de conceptie. Inainte de a dezvolta si mai mult, trebuie insa sa stabilim un lucru. Webdesign-ul este un tool vizibil, nu exista indoiala.

Dar tehnicile pe care le folosesti pentru a-l crea (webdesign-ul) nu trebuie sa fie neaparat “la vederea” utilizatorului, adica a vizitatorului acestui site. O mare parte dintr-un design cu adevarat bun o constituie “feeling-ul”.

Utilizatorii vor sa se implice interactiv, vor sa interactioneze cu ceva. Acestia nu inteleg neaparat de ce vor sa faca asta, pur si simplu spre asta sunt atrasi de catre site-ul tau. Asta este design-ul invizibil.

Cand creezi o pagina web sau o aplicatie pentru mobil, faci de fapt design-ul unui anumit tip de comunicare. Acest tip de design are nevoie sa suporte mesajul tau si nu sa stea in calea acestui mesaj. Vei crea in acest mod o experienta cu toate tool-urile necesare pentru design, la dispozitia ta.

Design-ul final nu este pentru tine, nu este pentru a-ti placea tie in primul rand, nu este nici pentru ceilalti designeri web, ci este pentru o audienta foarte larga care nu intelege (sau nici macar nu se oboseste sa se gandeasca) teoria culorilor, a spatierii sau a tipografiei.

Utilizatorilor le pasa numai despre lucrurile interesante, care sunt si logice si le aduc anumite beneficii, de cele mai multe ori acestea fiind unele informationale.

Atunci cand vorbim despre design invizibil, ne putem gandi la cateva lucruri destul de importante. Fiecare tip de design invizibil este important si probabil ca va avea impact in munca ta, in diferite feluri:

•    Produsele invizibile si plasarile acestora in pagina, asa cum ar fi brandurile sau reclamele pe care probabil nici nu le remarci la prima vedere
•    Interactiunile invizibile si notificarile care apar “natural” atunci cand executi un simplu click, fara ca macar tu sa te gandesti la asta (asa cum ar fi alertele de pe mobil).
•    Elementele de estetica invizibile ce creaza o conexiune emotionala si o legatura cu utilizatorii ce interactioneaza cu acestea, facand vizitatorul sa se reintoarca pe site-ul tau (elemente de culoare, tipografie, iconite si tehnici de message sharing non-intruzive, ce nu agaseaza vizitatorul).

Telekom.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *