Ce sunt filtrele pentru piscine?

Share Button

Ce sunt filtrele pentru piscine?
Probabil ca nu exista vreo persoana care sa nu stie de ce anume este raspunzator un filtru indiferent de tipul acestuia. Daca facem o analogie si vorbim despre filtre piscine, atunci ne putem imagina cu usurinta ce anume sunt aceste produse si la ce anume ne pot ajuta ele, dar mai ales cat de mult cantareste alegerea lor din multitudinea de modele existente pe internet.

Gama de filtre piscine este foarte ampla, mai ales o data cu dezvoltarea acestui segment de constructii. In ultimii ani a existat o adevarata explozie de antreprenori dornici sa isi construiasca piscine, iar astazi aproape ca nu gasim pensiune sau hotel care sa nu aiba in dotare o serie de piscine, mai mici sau mari mari, in functie de necesitati si de cerinte.

Filtrele pentru piscina sunt acele elemente care sunt menite sa asigure siguranta in exploatare a apei pe care urmeaza sa o folosim. Calitatea apei depinde intr-o foarte mare masura de tipul filtrelor folosite, dar si de substantele utilizate in cazul dezinfectarii apei.

pentru-pat.ro

O piscina a carei apa nu este curata si clara nu doar ca va avea un rol inestetic ci va reprezenta si un adevarat periocol pentru sanatatea noastra si a utilizatorilor piscinei. Deoarece apa intra in contact direct cu pielea noastra exista un foarte mare pericol care ne vizeaza sanatatea.

Dermatologii ne atrag atentia asupra necesitatii de a proteja cat mai bine cel mai extins organ al nostru, deoarece apa din piscine poate favoriza dezvoltarea microorganismelor si a bacteriilor care in timp devin din ce in ce mai puternice si mai rezistente la agentii de tratare.

In definitiv daca ne protejam pielea de radiatii UV folosind creme solare, atunci de microbii din apa de ce nu ne-am proteja? Fireste ca nu exista o lotiune speciala pentru aceasta, insa felul in care este filtrata apa ne poate ajuta in acest sens.

Telekom.ro

Filtrele pot fi de mai multe tipuri, in functie de necesitati, dar si in functie de specificul piscinei. Cele mai multe astfel de filtre sunt cele care functioneza pe baza de nisip cuartos. Da, vorbim despre acelasi nisip cuartos pe care il cunoastem cu totii, cel care in mod uzual il intalnim si pentru a infrumuseta pardoselile, prin dispunerea unui astfel de strat intre alte doua de rasina epoxidica.

Operatiunea de filtrare este menita sa ne protejeze cat mai mult si sa ne ofere un plus de siguranta atunci cand avem de-a face cu apa. Este important sa respectam specificatiile specialistilor, folosind in consecinta filtre si pompe care sa ne ajute sa pastram apa cat se poate de curata. Filtrele pot fi gasite in majoritatea magazinelor de profil precum www.piscines.ro intr-o gama mai mult decat diversificata, gata oricand sa satisfaca chiar si cele mai exigente gusturi.

Piscinele nu mai reprezinta doar un moft, ele sunt de fapt dorinte materializate ale utilizatorilor care evolueaza o data cu trecerea timpului. Nici sanatatea nu este un moft. Ea este o necesitate si trebuie tratata in consecinta cu seriozitate, astfel incat nici noi, dar nici cei din jurul nostru sa nu fim vreodata expusi pericolelor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *