Ce trebuie sa stii despre iPhone-uri si smartphone-urile cu Android

pentru-pat.ro
Share Button

Ce trebuie sa stii despre iPhone-uri si smartphone-urile cu Android
Tehnologia a inregistrat un avans extraordinar in ultimul timp, iar acesta totul nu se va opri aici. Oamenii petrec tot mai mult timp pe smartphone-uri si tablete pentru a naviga pe internet sau pentru a rezolva diverse probleme. Acum poti rezolva direct de pe un display iPhone 5 ceea ce in trecut iti lua cel mai mult timp si era mult mai greu de dus la indeplinire.

Pe un display iPhone 5, care se remarca prin dimensiunea lui generoasa, poti vedea harti in timp real, astfel incat sa ajungi in cel mai scurt timp la destinatie, poti juca cele mai tari jocuri datorita performantelor foarte bune ale noilor dispozitive sau poti urmari competitii sportive si chiar filme.

Multi utilizatori iubitori de tehnologie au acum o dicifultate in a alege intre un iPhone cu sistem de operare iOS si un telefon inteligent cu sistem de operare Android. Ambele tipuri de telefoane au avantaje certe daca sunt comparate unul cu altul, iar alegerea facuta depinde in primul rand de ceea ce doreste cineva de la telefonul pe care intentioneaza sa il cumpere.

Totusi, e clar ca persoanele care aleg un anumit tip de smartphone vor renunta cu greu la sistemul de operare respectiv deoarece ele se obisnuiesc cu o anumita interfata, iar aplicatiile pe care le prefera nu sunt mereu disponibile intr-un alt sistem de operare. Mai nou, tot mai multi utilizatori prefera sa foloseasca si telefoane cu sistemul Windows Phone, acestea fiind in plina expansiune pe piata globala.

Telekom.ro

Cei care nu au avut pana acum un smartphone, desi acest lucru pare greu de crezut deoarece ele sunt tot mai ieftine, trebuie sa stie cateva lucruri in legatura cu acest tip de terminal. Practic, un smartphone este asemenea unui calculator de buzunar, el indeplinind functii similare cu un calculator desktop sau un laptop. Telefoanele cu sistem de operare Android sunt produse de mai multe companii din domeniu, acest program fiind dezvoltat de catre specialistii companiei Google.

Pe de alta parte, iPhone-ul este un tip de telefon produs numai de americanii de la Apple. Drept urmare a acestui aspect, telefoanele Android au componente diferite de la un producator la altul (Samsung, HTC, LG, Motorola, Lenovo, Xiaomi etc.), iar dimensiunile telefoanelor sunt si ele variabile. Performanta este, de asemenea, diferita de la un producator la altul.

Mai mult, exista numeroase variante ale sistemului de operare Android, cele mai noi neputand fi folosite pe toate telefoanele deoarece performantele lor nu permit acest lucru. Exista multi utilizatori care au ramas fideli marcii iPhone si prefera sa cumpere doar acest produs, in numeroasele lui variante aparute in timp.

Nici vechile modele de iPhone nu pot rula ultimele versiuni ale sistemului de operare iOS deoarece configuratia lor nu permite acest lucru. De exemplu, iPhone 4S, poate avea instalat sistemul de operare iOS 8, desi vechimea modelului iPhone 4S este de peste doi ani. Este interesant si faptul ca aceasta versiune, iOS 8, a fost instalata pe aproape 50% din telefoanele compatibile Apple la doar o saptamana de la lansarea lui.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *