Ce trebuie sa stiti atunci cand vine vorba de udarea plantelor?
Pentru cultivarea corecta a unei plante este esential sa se asigure o irigare adecvata. Si in timp ce pare a fi o actiune comuna si simpla, udarea corecta a plantei necesita multa grija, disciplina si atentie!
Udarea este un ritual care isi prezinta secretele si particularitatile si care trebuie urmat cu rigurozitate pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Avand in vedere ca plantele au nevoie de apa pentru toate procesele lor, de la absorbtia nutrientilor la fotosinteza, udarea corecta a acestora le va permite sa-si poata prezenta intregul potential.
Prin udare pot supravietui, dezvoltandu-se si crescand puternice si sanatose. Din aceasta intelegere generala, trebuie urmate cateva recomandari pentru a asigura cea mai buna udare a plantei dvs., luand in considerare, desigur, caracteristicile fiecarei specii.
Orar
Cele mai recomandate perioade pentru udarea plantelor sunt la primele ore ale diminetii, precum si in dupa-amiaza tarzie, dupa ora 17.
Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, in vremuri mai calde, nu se recomanda udarea, deoarece poate aparea evaporarea rapida a apei.
In acelasi mod in care nu este indicat sa se ude seara, deoarece absorbtia apei este compromisa, provocand intarzierea ca frunzele sa se usuce.
Un alt punct negativ al udarii nocturne este ca ciupercile pot fi acumulate, la fel cum radacina risca sa putrezeasca.
Frecventa
Exista flexibilitate in ceea ce priveste frecventa cu care o instalatie ar trebui sa fie udata si nu exista un timp exact stabilit.
Dar este important sa se efectueze evaluari climatice, in ceea ce priveste solul si ziua, de exemplu.
Variatiile climatice, in acest caz, afecteaza pierderea de apa sau nu a plantei.
Zilele pot fi calde, reci, umede, uscate, insorite sau innorate, iar in fiecare situatie pierderea apei va fi diferita. Si aceste variabile trebuie luate in considerare la udare.
In cazul unor specii de plante, va fi necesara udarea mai frecventa, in timp ce in altele nu. Prin urmare, este indicat sa verificati plantele la fiecare doua zile si sa verificati daca terenul este umed sau uscat.
Cum sa udam?
Se recomanda udarea plantelor cu apa la temperatura camerei. Acest lucru va preveni socurile termice.
Cantitatea de apa care urmeaza sa fie plasata va respecta factorii legati de umiditate, dar este necesar sa se asigure ca pamantul nu este inmuiat.
Apa excesiva poate duce la inecarea radacinilor plantelor, care necesita aer.
Udarea trebuie facuta intr-un mod lent si lent, fiind intrerupta in momentul in care apa incepe sa patrunda in pamant.
Nu este nevoie sa umeziti frunzele, deoarece exista unele plante care au frunze sensibile, cum ar fi violetele, de exemplu.
Apa trebuie aplicata numai la baza plantei sau in copaci mici. Frunzele pot fi tinute uscate, deoarece in acest fel minimizeaza posibilitatile de boli si ciuperci.
Este posibil sa puneti nisip in porti mici si sa evitati acumularea de apa cat mai mult posibil, pentru a exclude orice sansa de proliferare a tantarilor dengue.
Speram ca ati aflat mai multe detalii importante legate de udarea corecta in acest articol si ca de acum o sa stiti cum se realizeaza acest lucru, iar plantele dumneavoastra sa infloreasca si sa se dezvolte frumos de acum incolo.
Leave a Reply