Ce trebuie sa stiu cand aleg un scaun de birou?

Share Button

Ce trebuie sa stiu cand aleg un scaun de birou?Pare o misiune simpla de indeplinit, insa cu siguranta a alege un scaun de birou este mai dificil decat pare, dat fiind faptul ca exista unele detalii foarte importante de care trebuie tinut cont, dar vestea buna pentru cei care cauta sa isi cumpere un astfel de scaun, este ca acest articol le ofera cele mai utile informatii, pentru a face cea mai buna alegere.

Este foarte important sa cititi pana la final si sa va asigurati ca faceti alegerea corecta, pentru ca alegand un scaun nepotrivit si fiind nevoie sa petreceti mult timp pe scaun, veti avea dureri de spate si veti dezvolta o postura incorecta. Asadar, haideti sa vedem care sunt cele mai importante detalii de luat in considerare pentru a alege un scaun de birou ergonomic:

  • Este foarte important ca talpile sa atinga suportul pentru picioare sau podeaua.
  • Genunchii trebuie sa fie flexati la 90 de grade, si sa se afla la acelasi nivel cu soldurile, sau mai jos dar foarte putin.
  • Curbura naturala a coloanei vertebrale trebuie sa fie pastrata prin designul spatarului scaunului, sau daca scaunul are o perna pentru suport lombar, cu ajutorul acesteia.
  • Umerii trebuie sa fie usor trasi inapoi si relaxati.
  • Antebratele trebuie sa fie asezate in paralel cu podeaua, in timp ce coatele trebuie sa fie flexate la 90 de grade.
  • Spatele trebuie sa se sprijine de spatarul scaunului.
  • Mouse-ul si tastatura trebuie sa fie amplasate astfel incat sa nu fie necesara intinderea coatelor pentru a le putea utiliza.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in momentul in care va aflati in cautarea unui scaun pentru birou. De mentionat este faptul ca exista trei tipuri principale de scaune pe care le puteti alege pentru birou, iar in continuare veti afla pe scurt cateva informatii utile despre fiecare dintre acestea.

Scaune de birou neajustabile

pentru-pat.ro

Acestea in majoritatea cazurilor au designul super atractiv, si se pot integra fara probleme in birourile amenajate in stilul modern.  Marele lor dezavantaj este ca nu sunt mobile si nici nu sunt prevazute cu mecanism ajustabil, motiv datorita caruia un asemenea scaun poate fi folosit doar pe perioade scurte de timp.

Scaune de birou partial ajustabile

Dupa cum si numele lor da de inteles, acestea se pot ajusta insa doar partial. In comparatie cu scaunele de birou care sunt neajustabile si pe care le-am enumerat in randurile de mai sus, acestea au avantajul de a se putea regla in functie de inaltimea dorita.

Telekom.ro

In comparatie cu scaunele de birou neajustabile, scaunele de birou partial ajustabile sunt mai eficiente, insa cu toate acestea, trebuie cautata o solutie mai eficienta daca urmeaza sa folositi scaunul zi de zi pentru munca de la birou. Cu toate acestea, daca alegeti sa cumparati un astfel de scaun, orientati-va spre unul care are 5 roti pivotante, pentru ca va ofera mai multa stabilitate in comparatie cu un scaun cu doar 4 roti pivotante.

Scaune de birou complet ajustabile

Aceste scaune reprezinta cea mai buna solutie, dat fiind faptul ca va ofera posibilitatea de a regla inaltimea, dar si gradul de inclinare al spatelui si al scaunului. Puteti de-asemenea sa reglati si adancimea sezutului.

Cu siguranta, nimic nu se potriveste mai bine pentru cei care lucreaza la birou decat un astfel de scaun, insa in comparatie cu un scaun neajustabil si in comparatie cu un scaun partial ajustabil, un scaun de birou complet ajustabil este mai scum. Dar, datorita caracteristicilor de care dispune, in mod evident un astfel de scaun isi merita banii pana la ultimul leu.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *