Cele mai importante avantaje ale traiului in mediul rural

Telekom.ro
Share Button

Cele mai importante avantaje ale traiului in mediul ruralStiati ca in ultimii ani, o multime de locuitori ai capitalei dar si cei care locuiau in orasele mari, au decis sa isi vanda apartamentele pentru a se muta in mediul rural? V-ati intrebat vreodata de ce au luat unii aceasta hotarare, si de ce avantaje se pot bucura daca aleg sa faca acest pas?

V-ati intrebat vreodata daca exista avantaje semnificative ale traiului la sat, sau v-ati imaginat la fel ca multi altii ca traiul la sat este foarte dificil in Romania?

Despre traiul in mediul rural din Romania veti avea posibilitatea de a acumula unele informatii in randurile care urmeaza, asa ca este recomandat sa cititi pana la final acest articol. Cu siguranta toate informatiile pe care le veti dobandi, veti vedea ca sunt foarte pretioase.

Avantajele traiului in mediul rural

Asadar, exista un numar impresionant de avantaje de care toti cei care au ales sa se mute la sat pot beneficia, si pe care vi le prezentam chiar acum.

  1. Locuinte mai ieftine

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca locuintele din mediul rural din Romania sunt mai ieftine decat cele din mediul urban, asa ca oricine locuieste in Bucuresti de exemplu, daca isi vinde apartamentul, isi poate cumpara o casuta la tara, aproape de capitala, si poate pune si bani deoparte pentru a incepe o mica afacere in satul respectiv/comuna respectiva.

Cei care au detinut apartamente cu 3 – 4 camere in cele mai renumite zone ale capitalei, si care au dorit sa se mute la sat, au reusit sa isi construiasca vile cu banii pe care i-au obtinut de pe urma vanzarii acestora. Terenul este mult mai ieftin la tara decat la oras, iar preturile apartamentelor sunt foarte mari in capitala.

  1. Liniste

Probabil unul dintre motivele pentru care multi au ales sa faca acest pas important in viata este linistea. Este firesc acest lucru in conditiile in care in capitala este o agitatie iesita din comun. Cu siguranta locuitorii capitalei sunt obisnuiti cu aceasta viata, insa cei care au vizitat pentru prima data capitala, probabil s-au speriat de agitatia din oras, desi trebuie sa recunoastem faptul ca Bucurestiul are multe locuri frumoase.

La sat este mult mai liniste ca la oras, si traficul nu este atat de intens, nu exista semafoare (sau daca exista, sunt putine). Cei care s-au mutat la sat nu aud in fiecare minut claxoanele masinilor si nu sunt deranjati de galagia din localitate, deci pentru cei care doresc liniste, viata in mediul rural este una foarte atractiva.

  1. Intimitate

Acesta este de-asemenea un alt motiv datorita caruia, multi dintre cei care locuiau in capitala, au ales sa se mute la sat, in apropierea Bucurestiului. Pentru ca nu isi permiteau sa cumpere un teren si sa mai si construiasca o casa, au ales sa isi vanda apartamentele pentru a-si cumpara un teren si pentru a-si construi o casa in apropierea capitalei. In acest fel, cei aflati in aceasta situatie au acum parte de mai multa liniste si au parte de intimitate.

Pur si simplu nu mai aud cum vecinul de deasupra trage apa, nu se mai aud certurile vecinilor sau muzica data la volum maxim pe timpul zilei.  Plus de asta, la casa exista curte, gardul poate fi construit astfel incat sa nu se vada de pe strada in curte, tocmai pentru a avea mai multa intimitate.

  1. Conditii bune de trai

Multi se temeau de faptul ca in mediul rural nu pot duce o viata buna. Ei bine, uite ca se poate, mai ales ca in ultimii ani, mai toate satele din tara (aici ne referim la cele din judetele dezvoltate ale tarii si din apropierea capitalei) au fost asfaltate.

Exista sate in care exista retea de apa si canalizare, iar in alte sate inca nu exista, dar cei care locuiesc la casa au aceleasi conditii ca la oras. Au baie, au toaleta in casa, au dus, au chiuveta, deci au toate conditiile necesare pentru un trai mai mult decat decent.

Pentru ca nu exista retea de canalizare, este folosita fosa septica, iar atunci cand este nevoie, specialistii de la CalypsoMono, care sunt specializati in servicii de desfundare canalizare, se vor ocupa si de golirea fosei septice, pentru ca toaleta si baia sa poata fi functionale in continuare.

Serviciile de golire a fosei septice sau serviciile de desfundare canalizare au preturi reduse, deci nu este acesta un motiv real de ingrijorare pentru cei care locuiesc la casa.

In plus, trebuie sa recunoastem tot in ceea ce priveste conditiile bune de trai, ca si la sat exista supermarketuri si multe magazine, de unde locuitorii sa isi faca in fiecare zi cumparaturile.

Exista dupa cum se poate vedea, o multime de motive datorita carora, cei care locuiau la oras, au renuntat la aceasta viata de oras, pentru a se muta la sat.

pentru-pat.ro

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *