Tag Archives: Craciun

Cum putem decora de Craciun?

Cum putem decora de Craciun?
Craciunul este cea mai frumoasa perioada a anului si este cel mai bun moment in care sa va exersati talentul in ceea ce priveste decoratiunile pentru casa si gradina. Decorarea bradului este momentul care incepe intotdeauna cu scoaterea cutiilor cu ornamente din poduri si in care ne bucuram cu totii ascultand colinde si impodobind casa.

Tot acesta este si momentul in care majoritatea gasim cutii intregi cu instalatii de Craciun despre care nu stim daca mai functioneaza sau nu, dar care sunt toate incurcate si ne promitem ca in anul urmator sa le asezam in ordine.

Traditii de Craciun romanesti

Traditii de Craciun romanesti
Cu totii stim ca de Craciun trebuie sa impodobim si sa facem cadouri. Incepem perioada ornamentelor cu o frenezie aparte, agatam coronita la usa, intidem furtun luminos pe gardul viu, pe stalpii de la casa, decoram absolut tot ce putem in interior de la perdele si pana la braduti naturali sau artificiali si apoi ne pregatim de venirea Mosului. Dar mai stim oare care sunt traditiile de Craciun specifice poporului roman?

Din nefericire o mare parte din traditiile noastre incep sa se piarda sau se amesteca cu alte obiceiuri apartinand altor tari si indiferent cat de frumoase par colindele englezesti sau filmele de Craciun americane, uneori ar trebui sa ne aducem aminte si de datinile noastre stravechi, cele care de fapt ne si reprezinta.

Lucruri inedite despre Craciun

Lucruri inedite despre Craciun
Craciunul este o sarbatoare iubita si indragita de oameni din diferite colturi ale lumii. In casele oamenilor miroase a cetina de brad, iar cei care prefera brazi artificiali, aleg cele mai frumoase globuri, pentru a impodobi cat mai frumos pomul de iarna.

Daca astazi ni se pare normal sa sarbatorim Craciunul, Oliver Cromwell a fost de alta parere in anul 1647, atunci cand a interzis Craciunul in Anglia. Cei care sarbatoreau erau inchisi, aceasta interdictie pastrandu-se pana in anul 1660.