Cum aleg ceasul inteligent potrivit?

Share Button

Cum aleg ceasul inteligent potrivit?Anul acesta, toata lumea pare sa vorbeasca despre cea mai recenta tendinta in tehnologia purtabila: ceasurile inteligente. Cu tot mai multe ceasuri inteligente oferite de catre marii producatori din industrie, in mod evident este dificil sa stiti care este cel mai bun si ce ar trebui sa cautati.

Deci, pentru a va ajuta sa decideti care dintre aceste gadgeturi reprezinta cea mai eficienta solutie pentru necesitatile voastre, iata cateva dintre principalele caracteristici la care sa va ganditi daca va ganditi sa cumparati un ceas inteligent.

Compatibilitate

Cea mai importanta caracteristica atunci cand luati in considerare cel mai bun ceas inteligent pentru dvs. este compatibilitatea cu dispozitivul dvs. mobil. Conexiunile se fac in general prin Bluetooth, dar compatibilitatea variaza intre sistemele de operare. Multe ceasuri inteligente, cum ar fi Sony SmartWatch 3 si LG Watch Urbane, folosesc Android Wear, ceea ce inseamna ca pot comunica cu telefoanele Android.

Exista insa si ceasuri inteligente de cea mai buna calitate, cum ar fi acest smartwatch Amazfit, care este compatibil si cu iOS dar si cu sistemul de operare Android.

Cu siguranta, un astfel de smartwatch Amazfit reprezinta o alegere super cool, dat fiind faptul ca indiferent ca detineti un dispozitiv iPhone de generatie noua sau unul mai vechi; sau ca detineti un smartphone Android de la un oarecare producator, smartwatch-ul Amazfit poate face fata cerintelor voastre fara probleme.

Daca insa aveti alte preferinte, si detineti un smartphone de ultima generatie de la Apple, probabil doriti sa optati neaparat pentru un gadget special destinat acestor smartphone-uri, cum este Apple Watch, care se conecteaza strict la dispozitivele alimentate cu iOS.

Telekom.ro

Un aspect foarte important de mentionat este acela ca siguranta conexiunii Bluetooth intre smartphone si smartwatch a fost pusa la indoiala, si ca la fel ca in orice tehnologie noua, smartwatch-urile ar putea deveni o tinta pentru infractorii cibernetici.

Pentru a minimiza orice riscuri, utilizatorii de ceasuri inteligente ar trebui sa opteze pentru orice protectie prin parola disponibila, si sa mentina toate programele actualizate.

Raspuns la apeluri

Ceasurile inteligente diferite, raspund la apeluri in moduri diferite. Sony Smartwatch 3 permite utilizatorului sa accepte si sa refuze apelurile primite pe smartphone, direct de pe ceas, dar activeaza difuzorul si microfonul telefonului sau castile pentru conversatie. Altele, inclusiv Apple Watch, permit utilizatorilor sa raspunda si sa poarte conversatii direct de pe ceas, lasand telefonul in geanta sau in buzunar.

Notificari

O alta functie utila a ceasurilor inteligente, in afara de a spune ora, este ca acestea afiseaza notificarile telefonului dvs., astfel incat sa nu trebuiasca sa scoateti telefonul din buzunar! De exemplu, va afisa alerte pentru e-mailuri, intalniri planificate in calendar, notificari de pe Facebook si Twitter, pentru a numi doar cateva exemple.

Aplicatii

Majoritatea ceasurilor au si magazine de aplicatii, astfel incat sa puteti obtine aplicatii precum Instagram, Yelp si Evernote. O diferenta principala intre ceasurile inteligente este ca acestea au disponibilitate diferita a aplicatiei, deci aceasta este o modalitate buna de a determina ce ceas inteligent este cel mai potrivit pentru dvs. Apple are cel mai mare numar de aplicatii, magazinul de aplicatii Pebble urmarind indeaproape cu peste 6.000 de aplicatii.

Daca doriti un Android, atunci veti avea de-a face cu Google Play Store si veti gasi un numar uimitor de aplicatii foarte interesante. Functiile interesante includ posibilitatea de a va controla sistemul de sunet cu cateva atingeri sau de a trece prin securitatea aeroportului, aducandu-va cardul de imbarcare pe ceasul dvs. inteligent!

Iata asadar, cateva detalii pe care este foarte important sa le cunoasteti inainte de a va indrepta atentia spre un ceas inteligent, pe care il puteti alege de exemplu de la un magazin gsm.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *