Cum alegem fotoliile pentru living?

Share Button

Cum alegem fotoliile pentru living?Cei care doresc sa isi amenajeze livingul, mai intai de toate iau in considerare cumpararea unei canapele, pentru ca dupa cum bine se stie, in majoritatea livingurilor, canapeaua este piesa de rezistenta.

De mentionat insa este faptul ca exista situatii in care incaperea nu este una tocmai spatioasa, iar din acest motiv, o canapea ar fi prea mult. In aceste conditii, alegerea a doua fotolii living reprezinta o optiune mult mai interesanta si mult mai utila.

Alegerea unor fotolii living insa, nu este o misiune atat de simpla precum pare la prima vedere, iar din acest motiv, multi sunt cei care dau rateuri. Acest articol insa, are scopul de a ajuta persoanele care se afla in cautarea unor fotolii living, sa faca cea mai potrivita alegere.

Din acest motiv, in cazul in care va aflati in cautarea unui living, este important sa cititi pana la final. Veti putea sa descoperiti care sunt cei mai importanti si cei mai decisivi factori de luat in considerare pentru a face alegerea corecta.

Telekom.ro

Ce inaltime trebuie sa aiba un fotoliu?

Probabil va intrebati care este inaltimea pe care trebuie sa o aiba un fotoliu living. Ei bine, nu exista neaparat o regula care sa spuna ca un fotoliu trebuie sa aiba o anumita inaltime.

Cu toate acestea, inaltimea influenteaza foarte mult confortul pe care fotoliul il ofera, deci de preferat ar fi sa alegeti un fotoliu in care va simtiti cat mai confortabil. In cazul in care va place sa stati intr-o pozitie joasa si cat mai dreapta, atunci cu siguranta un fotoliu cu spatar inalt este potrivit.

Daca vreti un fotoliu pe care sa stati cand va uitati la tv., este importat ca acesta sa aiba o zona destinata gatului, pentru a nu va confrunta cu dureri ale cefei.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba fotoliul?

In ceea ce priveste dimensiunile fotoliului, lucrurile sunt cat se poate de clare, si anume ca acestea trebuie sa se incadreze in incapere. De exemplu, un fotoliu nu poate avea dimensiuni foarte mari, daca este ales pentru o incapere ingusta.

Pentru un living spatios insa, cu siguranta dimensiunile unui fotoliu pot fi alese in functie de preferinte. Pentru un living nu foarte spatios, dimensiunile sunt alese tinand cont de necesitati.

Cu brate sau fara brate?

Cand vine vorba despre acest aspect, unele persoane prefera fotoliile cu brate, in timp ce alte persoane prefera fotoliile fara brate. Pana la urma, nu scrie niciunde ca un fotoliu fara brate este mai bun decat unul cu brate, sau ca un fotoliu cu brate este mai bun decat unul fara brate.

Daca vreti sa stati pe fotoliu si sa va uitati la tv, un fotoliu cu brate poate fi ideal, pentru ca va permite sa va sprijiniti cat mai bine bratele.

Cat despre brate, de mentionat este faptul ca acestea pot fi fabricate fie din lemn, fie din metal, fie din alt material.

De cate tipuri sunt fotoliile?

De mentionat este faptul ca in ceea ce priveste fotolile, acestea sunt de mai multe tipuri, dupa cum se poate vedea in cele ce urmeaza.

Exista fotolii simple sau traditionale, care sunt acele fotolii simple, care nu dispun de functii speciale. Acestea pot avea modele si forme simple, si sunt simplu si usor de integrat in orice decor. Se pot gasi fotolii traditionale cu spatar inalt sau cu spatar jos, cu sau fara brate, cu tapiterie din piele sau din stofa.

Exista apoi fotolii pentru living extensibile. Acestea sunt mai speciale in comparatie cu cele anterior mentionate, dat fiind faptul ca pot fi utilizate la nevoie si pe post de canapea. Un asemenea fotoliu este ideal atunci cand aveti musafiri, pentru ca puteti folosi fotoliul pe post de canapea, iar musafirii au unde sa doarma.

Ce materiale sunt recomandate?

In ceea ce priveste materialele, exist mai multe detalii care trebuiesc luate in considerare. In primul rand, vom discuta depsre cadrul fotoliilor, care poate fi fabricat din lemn masiv, si care reprezinta cea mai buna alegere in ceea ce priveste durabilitatea si rezistenta.

Exista apoi fotolii care au cadrul din metal, care pot fi de-asemenea considerate potrivite. Cele cu cadrul din materiale fragile nu reprezinta o solutie demna de luat in considerare.

Apoi, trebuie sa mentionam umplutura, care poate fi naturala (puf de gasca) sau sintetica. Prima varianta este mult mai scumpa, de aceea, multi aleg umplutura sintetica.

Cand vine vorba despre materiale, aducem si tapiteria in discutie, care trebuie sa fie cat mai rezistenta la uzura, si care trebuie sa fie confortabila. De aceea, cele mai des achizitionate fotolii living au tapiteria din piele naturala sau din piele ecologica.

pentru-pat.ro

In schimb, cele cu tapiteria din stofa de exemplu, chiar daca sunt frumoase, nu sunt la fel de avantajoase precum cele cu tapiteria din piele, fie ea naturala sau din piele ecologica.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *