Cum alegeti gradinita potrivita pentru copilul dvs.?

Share Button

Cum alegeti gradinita potrivita pentru copilul dvs.?In calitate de parinti, cu siguranta va doriti sa le oferiti copiilor dvs. tot ceea ce este mai bun, iar la o varsta frageda de 3-4 anisori, cu siguranta trebuie sa alegeti cea mai potrivita gradinita pentru acestia.

Alegerea gradinitei insa, se poate transforma intr-o misiune foarte complicata, mai ales in cazul in care locuiti intr-un oras mare precum capitala Romaniei, Bucuresti. De ce? Pentru ca exista atat de multe gradinite, si cu siguranta in fiecare cartier veti gasi doua – trei sau chiar mai multe gradinite.

Avand atatea gradinite in cartier, veti dori sa va inscrieti copilul la cea mai apropiata gradinita de casa, insa oare este aceasta alegerea corecta? Oare cel mic se va simti in largul lui intre copii?

Pentru a alege cea mai potrivita gradinita pentru copilul dvs., este foarte important sa vizitati in primul rand gradinitele, pentru a vedea care este atmosfera in fiecare institutie. Vizitand gradinitele, veti putea vedea daca mobilierul din dotare este unul foarte invechit, sau daca a fost inlocuit recent cel vechi, cu mobilier nou.

pentru-pat.ro

Apoi, vizitand gradinita, veti putea vedea si ce spatii de joaca au copiii, dar cel mai important, veti vedea salile de clasa, veti vedea cum sunt acestea amenajate si daca doriti sa va lasati copilul intr-un asemenea spatiu.

In momentul in care vizitati o gradinita, un alt foarte mare avantaj este acela ca puteti sa vedeti cum se comporta cadrele didactice cu cei mici, vedeti daca educatoarele au rabdare cu acestia, daca le vorbesc frumos sau daca ii cearta si ii pedepsesc (asa era pe vremea noastra).

Vizitati grupurile sanitare ale gradinitei. Acestea au o foarte mare importanta, verificati daca exista curatenie si daca totul este perfect. Nu veti dori sa va lasati copiii la gradinita atatea ore in fiecare zi, stiind ca nu pot folosi toaleta.

Telekom.ro

Vizitati de-asemenea curtea gradinitei si uitati-va cu atentie la locurile de joaca de afara pentru cei mici. Vedeti daca balansoarele, toboganele sau ce se mai afla in curte, sunt sigure pentru copii, pentru ca nu veti dori ca micutul dvs. sa vina acasa accidentat de la gradinita.

In momentul in care inca va aflati in vizita la prima gradinita la care v-ati gandit sa inscrieti copilul, cu siguranta este foarte important sa discutati cu educatoarele. Aflati ce activitati sunt desfasurate in salile de clasa in fiecare zi. Interesati-va despre ceea ce vor invata cei mici, pentru ca activitatile de obicei difera de la o gradinita la alta.

Dupa ce vizitati prima gradinita si tineti cont de toate cele mentionate in randurile de mai sus, cu siguranta chiar si in aceiasi zi, sau intr-o alta zi, puteti sa mai vizitati si o alta gradinita, mai ales in cazul in care exista mai multe gradinite in apropierea locuintei dvs.

De preferat ar fi sa vizitati fiecare gradinita in parte din apropierea locuintei dvs., astfel incat sa va puteti crea o impresie despre fiecare dintre acestea.

Dupa ce terminati de vizitat gradinitele de stat, cu siguranta trebuie sa va indreptati atentia si spre gradinitele private, si cu siguranta puteti incepe de la gradinita Teddybar.ro.

Probabil va intrebati de ce este indicat sa verificati si gradinitele private, pentru ca va trebui sa platiti o anumita taxa in fiecare an, pentru ca micutul dvs. sa isi petreaca timpul la gradinita.

Ei bine, in momentul in care discutam despre o gradinita privata, lucrurile se schimba foarte mult, si din fericire se schimba in bine, pentru ca toate conditiile pe care gradinitele private le ofera celor mici, sunt de nota 10.

Intr-o gradinita privata daca veti pasi, cu siguranta veti avea posibilitatea de a vedea ca obiectele de mobilier nu sunt invechite, cum ar putea fi cele dintr-o gradinita de stat.

Copiii in gradinitele private au mai multe jucarii pe care le pot folosi in viata de zi cu zi, in timpul programului de gradinita. Este firesc acest lucru, pentru ca generozitatea parintilor este rasplatita de catre gradinite.

Educatoarele care lucreaza in gradinitele private sunt mai intelegatoare cu cei mici, au o mai mare rabdare si cu siguranta isi doresc sa fie mereu pe placul celor mici. Faptul ca o educatoare stie sa se faca placuta in ochii unui copil, conteaza foarte mult, pentru ca acesta va merge la gradinita cu o alta tragere de inima.

Locurile de joaca de afara din cadrul gradinitelor private, de regula au mai multe optiuni pentru copii, exista mai multe tobogane, balansoare, etc., astfel incat fiecare dintre cei mici sa poata fi implicat intr-o activitate.

Tinand cont de toate cele discutate in randurile de mai sus, este cat se poate de firesc faptul ca atunci cand trebuie sa cautati o gradinita pentru copilul dvs., de preferat este sa optati pentru  o gradinita privata, in defavoarea unei gradinite de stat, datorita avantajelor oferite de gradinita privata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *