Cum alegi chitara potrivită?

Share Button

Cum alegi chitara potrivită?Alegerea unei chitare potrivite este un proces important pentru oricine dorește să învețe să cânte la acest instrument sau să îmbunătățească abilitățile deja existente. Fie că sunteți începător sau un chitarist experimentat în căutarea unei noi chitare, există câțiva factori esențiali pe care trebuie să-i luați în considerare pentru a face alegerea corectă.

Stabiliți bugetul:

 • Primul pas în alegerea unei chitare potrivite este să stabiliți un buget. Chitarele pot varia semnificativ în preț, iar un buget clar vă va ajuta să limitați opțiunile și să vă concentrați pe instrumentele care se încadrează în limita financiară. Poți alege transport gratuit la cumpărături de peste 400 Ron.

Decideți-vă pentru tipul de chitară:

 • Există mai multe tipuri principale de chitare, fiecare cu propriile caracteristici. Chitara acustică este potrivită pentru cei care doresc să cânte fără a avea nevoie de un amplificator. Chitara electrică este mai potrivită pentru rock, blues și genuri similare, dar va necesita și un amplificator. Chitara clasică are o sonoritate diferită și se potrivește genurilor de muzică clasica și flamenco.

Testați mai multe chitare:

 • Este important să mergeți într-un magazin de muzică și să testați mai multe chitare înainte de a face o alegere. Atingerea, sunetul și confortul trebuie să se potrivească preferințelor voastre personale. Cântați câteva acorduri și note pentru a simți cum se potrivește chitara în mâinile voastre.

Asigurați-vă că chitara se potrivește mărimii voastre:

 • Dacă sunteți începător sau căutați o chitară pentru un copil, asigurați-vă că instrumentul este potrivit mărimii voastre. Există chitare mai mici și mai ușoare disponibile pentru copii și pentru cei cu mâini mai mici.

Consultați-vă cu un profesionist:

 • Dacă sunteți nehotărât sau aveți întrebări, puteți consulta un profesionist în domeniul chitării sau un profesor de muzică. Ei vă pot oferi sfaturi și îndrumări pentru a face alegerea potrivită.

Aflați mai multe despre marca și modelul dorit:

 • Cercetați diverse mărci și modele de chitare pentru a afla mai multe despre calitatea lor și despre cum se potrivesc stilului și preferințelor voastre. Citiți recenzii și căutați informații online pentru a face o alegere informată.

Verificați calitatea construcției:

 • O chitară de înaltă calitate va avea o construcție solidă, cu materiale bune și o muncă atentă la detalii. Verificați dacă chitara are coarde bine întinse, freturi bine amplasate și finisaje de calitate.

Încercați chitara în diferite medii acustice:

 • Atunci când testați o chitară, încercați să o cântați în diferite medii acustice pentru a vă asigura că sunetul vă satisface în diferite condiții.

Alegeți ce vă inspiră:

 • În cele din urmă, alegeți o chitară care vă inspiră și vă face să doriți să cântați. Dacă vă simțiți conectat la instrument, veți fi mai motivat să vă dezvoltați abilitățile chitarei.

Alegerea unei chitare potrivite poate face o diferență semnificativă în experiența voastră muzicală. Fie că sunteți la începutul călătoriei voastre muzicale sau sunteți un chitarist experimentat în căutarea unui nou instrument, luându-vă timpul pentru a investiga și a testa diferite opțiuni, veți putea găsi chitara care vă va ajuta să vă exprimați și să vă dezvoltați în lumea muzicii.

Care sunt cele mai scumpe chitări din lume?

Chitarele pot varia semnificativ în preț, iar cele mai scumpe chitări din lume sunt opere de artă muzicală, adesea create de luthieri celebri sau personalizate pentru artiști legendarți. Prețurile acestor chitare pot ajunge la milioane de dolari, iar colecționarii și chitariștii bogați sunt dispuși să plătească sume exorbitante pentru ele. Iată câteva dintre cele mai scumpe chitări din lume:

Chitara Fender Stratocaster “Blackie” a lui Eric Clapton:

 • Chitara “Blackie” a lui Eric Clapton este una dintre cele mai iconice chitări din istoria muzicii rock. Clapton a asamblat-o personal din trei chitare Stratocaster mai vechi și a folosit-o în numeroase înregistrări și concerte celebre. În 2004, chitara a fost vândută la licitație pentru suma de 959.000 de dolari, stabilind un record mondial pentru o chitară vândută la licitație.

Chitara “Reach Out to Asia” a lui Bryan Adams:

 • În 2005, cântărețul Bryan Adams a donat chitara sa personalizată, semnată de mai mulți muzicieni celebri, pentru a strânge fonduri pentru victimele tsunamiului din Asia de Sud. Chitara a fost vândută la licitație pentru suma de 2,7 milioane de dolari, toate fondurile mergând către caritate.

Chitara “Ex-Hendrix” a lui Jimi Hendrix:

 • Chitara Stratocaster a lui Jimi Hendrix, cunoscută sub numele de “Ex-Hendrix,” a fost utilizată în timpul concertului Woodstock din 196În 1998, chitara a fost vândută la licitație pentru suma de 2 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru o chitară electrică vândută la licitație.

Chitara “Lenny” a lui Stevie Ray Vaughan:

 • Stevie Ray Vaughan a devenit legendar pentru abilitățile sale la chitară și pentru sunetul unic al chitarei sale “Lenny”. Această chitară a fost construită în 1965 și a fost vândută în 2004 pentru suma de 623.500 de dolari.

Chitara “Reach Out to Asia” a lui David Gilmour:

 • Legendarul chitarist al trupei Pink Floyd, David Gilmour, a donat chitara sa preferată, o chitară Martin D-35, pentru a strânge fonduri pentru refugiații palestinieni. În 2019, chitara a fost vândută la licitație pentru suma uluitoare de 3,975 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cea mai scumpă chitară vândută vreodată.
Telekom.ro

Acestea sunt doar câteva exemple de chitare care au atins prețuri astronomice pe piața de licitații. Prețurile ridicate se datorează adesea istoriei și semnificației lor culturale, precum și faptului că au fost deținute sau utilizate de artiști legendari. Pentru mulți chitariști și colecționari pasionați, aceste chitare reprezintă comori muzicale neprețuite și simboluri ale evoluției muzicii rock și a culturii muzicale.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *