Cum amenajati un dormitor?

Share Button

Cum amenajati un dormitor?Dormitorul este acea incapere a locuintei, in care de-abia asteptam sa ajungem in fiecare seara, dat fiind faptul ca aici ne putem relaxa si ne putem odihni dupa o zi plina de activitati.

In cazul in care insa, dormitorul dvs. nu va mai multumeste, cu siguranta trebuie sa faceti unele modificari, pentru ca in caz contrar, nu va veti mai putea relaxa in dormitor. Iata cateva sfaturi importante de luat in considerare atunci cand intentionati sa amenajati un dormitor.

  1. Este foarte important sa va stabiliti bugetul

Cel mai important factor, este cel financiar. Este foarte important sa va stabiliti bugetul, iar astfel va puteti indrepta atentia spre mobila dormitoare, care sa se incadreze in bugetul de care dispuneti.

Daca nu va stabiliti dinainte bugetul, s-ar putea sa aveti surprize atunci cand doriti sa cumparati un pat matrimonial de exemplu, sau un alt obiect de mobilier pentru dormitor.

pentru-pat.ro

Stiind insa cati bani aveti la dispozitie, este mult mai simplu si mai usor sa alegeti, pentru ca aria de selectie a obiectelor de mobilier pentru dormitor este limitata. Astfel, va veti indrepta atentia spre mobila pe care v-o permiteti.

  1. Calculati-va spatiul

Este foarte important ca atunci cand doriti sa cumparati obiectele de mobilier pentru dormitor, sa faceti unele calcule, pentru a stii cu exactitate cat spatiu aveti la dispozitie pentru amenajarea incaperii.

Daca de exemplu, dormitorul este gol si nu exista absolut numic in el, puteti marca spatiile, astfel incat sa vedeti cat de mult ocupa fiecare corp de mobilier pe care doriti sa il cumparati. Astfel va puteti crea o impresie despre cat spatiu va ocupa patul, cat de mult spatiu va ocupa comoda, sau cat spatiu vor ocupa noptierele asezate de-o parte si de cealalta parte a patului.

Telekom.ro
  1. Stabiliti stilul de amenajare al dormitorului

La fel ca si atunci cand vine vorba despre amenajarea livingului sau a bucatariei, si in ceea ce priveste amenajarea dormitorului, aveti mai multe solutii. De exemplu, va puteti indrepta atentia spre un pat care are cadrul din lemn masiv, si care se incadreaza perfect in stilul clasic.

In aceste conditii, este firesc ca si comoda sau noptierele (daca doriti asemenea obiecte de mobilier in dormitor, sau daca va permite spatiul), sa fie in acelasi stil, pentru a se potrivi cu intregul decor.

Daca insa, doriti un stil de amenajare contemporan, puteti opta pentru un pat de exemplu care are cadrul din fier forjat. In mod evident, un asemenea pat, se va potrivi de minune intr-un dormitor contemporan, acolo unde si restul obiectelor de mobilier, se vor incadra in acelasi stil.

Trebuie sa tineti cont insa de faptul ca in cazul in care optati pentru un dormitor contemporan (modern), tendintele se schimba des.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare in momentul in care alegeti sa va cumparati obiectele de mobilier pentru dormitor.

La Divani e Sofa, puteti gasi tot ceea ce va intereseaza, astfel incat sa obtineti un dormitor care sa arate fabulos.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *