Cum aplicam corect o pardoseala epoxidica?

Telekom.ro
Share Button

Cum aplicam corect o pardoseala epoxidica?
Atunci cand avem de a face cu modificari ale stratului suport, una dintre cerintele necesare este executia unei suprafete plane, fine, lipsite de denivelari, de goluri sau de alte tipuri de probleme.

Aceste tipuri de lucrari insa nu sunt potrivite pentru a fi executate in regie proprie, si tocmai de aceea se prea poate sa ne fie necesar sa apelam la o firma de constructii civile Cluj care sa le execute in mod corespunzator.

Care sunt tipurile de lucrari pe care o firma de constructii civile Cluj trebuie sa le execute atunci cand vorbim despre pardoseli? Mai inainte de orice este necesar ca reprezentantii unei astfel de companii sa identifice in mod rapid natura substratului si cerintele acestuia. In acest sens ei vor sti daca este necesara decopertarea sistemelor de acoperire existente, astfel incat aplicarea unei pardoseli epoxidice sa fie realizata fara probleme sau batai de cap.

Aplicarea unui tip de pardoseala de acest gen are la baza construirea unui sistem special de acoperire, care include curatarea stratului suport din beton pana la atingerea unei rezistente suficient de mari a betonului la rupere. Ulterior aceste strat suport este reparat acolo unde este necesar, in speta acolo unde sunt prezente goluri, gauri sau fisuri. Dupa remedierea si cosmetizarea acestor probleme, se poate trece la aplicarea unei amorse epoxidice.

Care este rolul unei amorse epoxidice aplicate pe substrat? Amorsa este produsul care are ca rol fixarea particulelor de praf astfel incat acestea sa nu interfere in mod negativ cu stratul de acoperire final. De asemenea amorsa constituie si strat de aderenta pentru stratul urmator epoxidic, si anume pentru pardoseala ce urmeaza a fi aplicata. In cazul in care pardoseala este epoxidica, si amorsa va trebui sa aiba aceleasi caracteristici, pentru a nu influenta modul de comportare al materialului.

Stratul de acoperire final, cel care va constitui de fapt pardoseala epoxidica pe care ne-o dorim poate fi aplicat in diferite grosimi de strat, in functie de ceea ce avem nevoie. In cazul in care ne va fi necesara o vopsitorie epoxidica, atunci aceasta va fi aplicata ca si pelicula peste stratul intarit de amorsa, iar in cazul in care ne vom decide sa aplicam o pardoseala in strat gros, este bine de stiut ca grosimea minima de strat in acest caz este de minim 1,5 mm.

Aceste tipuri de pardoseli epoxidice se preteaza foarte bine atat in cadrul mediilor civile cat si industriale, si pot fi supuse unui nivel de trafic mediu sau greu, in functie de necesitatile de exploatare. Unele persoane aleg sa foloseasca aceste tipuri de pardoseli in locuinte individuale, in vreme ce marile companii, centre medicale, spitale sau fabrici, folosesca aceste acoperiri epoxidice pentru a asigura suprafete netede, usor de curatat si de intretinut.

pentru-pat.ro

Asadar o pardoseala epoxidica poate fi cu adevarat benefica atunci cand vine vorba despre imbunatatirea caselor noastre. In acelasi timp insa, daca ne dorim o lucrare de calitate, atunci ar trebui sa apelam la adevaratii profesionisti in domeniu, precum cei de la www.avangart.org, care sa ne ajute in demersul nostru de a obtine un plus de confort.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *