Cum ma pot lansa in afaceri?

Share Button

Cum ma pot lansa in afaceri?

Oricine isi doreste sa deschida o afacere care sa-i mearga bine, sa obtina profit si sa fie satisfacut de investitia pe care a facut-o. Unii cumpara terenuri in care urmeaza sa investeasca, altii cumpara un spatiu comercial de vanzare, altii un parc industrial. Fiecare investeste in functie de posibilitatile pe care le are.

Ai posibilitati financiare si nu numai si vrei sa investesti intr-un spatiu comercial de vanzare? Intra pe http://afaceri-proprietati.com/spatiu-comercial-de-vanzare/ si vezi tendintele pietei actuale.

Unii doresc sa-si deschida o afacere, insa nu stiu cu ce sa inceapa. Daca si tu vrei sa te lansezi in afaceri, trebuie sa stii ca ai la dispozitie 3 posibilitati mari si late: iti deschizi propria afacere, cumperi o afacere deja existenta sau cumperi o franciza.

pentru-pat.ro

Cea mai dorita modalitate de lansare in afaceri este deschiderea propriei afaceri. O astfel de optiune are multiple avantaje, printre care tinem sa amintim urmatoarele: iti poti pune in practica propriile idei, ai satisfactia faptului ca ai creat totul de la zero, iti poti selecta, motiva si dezvolta personalul asa cum doresti si poti alege unde anume sa-ti amplasezi afacerea. O astfel de alegere are si dezavantaje cum ar fi costurile ridicate de lansare, timpul necesar pentru lansarea afacerii si efortul depus, si alegerea unei afaceri nepotrivite.

Daca doresti sa-ti deschizi o afacere poti lua in calcul si posibilitatea cumpararii unei afaceri existente. Cand vrei sa cumperi o astfel de afacere informeaza-te asupra motivului pentru care ea este vanduta. Atentie la modul in care este organizata afacerea, pozitia afacerii pe piata si perspectivele. Analizeaza cu atentie resursele financiare, managementul afacerii, investitiile recente si dezvoltarea de produse noi si tehnologiile utilizate.

Ai trei posibilitati prin care poti cumpara o afacere existenta: o poti cumpara in calitate de complex patrimonial unic, schimband fondatorii si dobandind calitatea de actionar sau inregistrand o afacere noua si transmitand activele afacerii scoase la vanzare noii afaceri. O astfel de afacere este avantajoasa in primul rand datorita faptului ca o poti cumpara cu tot cu piata, produse, consumatori si personal, insa are dezavantajul de a avea nevoie de investitii mari, poate mai mari decat daca ai fi initiat-o tu.

O ultima modalitate de lansare a unei afaceri este aceea de a cumpara o franciza. Pentru cei care nu stiu, franciza reprezinta  cumpararea dreptului de a utiliza o marca ce este deja cunoscuta sau un anumit concept care in practica a fost deja testat. Avantajele francizelor sunt urmatoarele: au o rata de faliment mult mai mica decat o afacere traditionala, primesti o afacere aproape gata, in sensul ca ai la dispozitie echipamentele necesare, produsele, materialul didactic si marca sau faptul ca obtii o mare putere de cumparare  ceea ce reprezinta un avantaj in privinta concurentei.

Bineinteles, apar si dezavantaje cum ar fi faptul ca vei cumpara un produs care este deja aprobat, ceea ce nu te va face sa te simti ca un adevarat manager, suma initiala si platile pot avea un impact negativ asupra fluxului de numerar si contractul de franciza este uneori restrictiv.

Opteaza pentru modalitatea care ti se pare cea mai potrivita pentru tine si pentru afacerea pe care vrei sa o lansezi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *