Cum pot cumpara si vine in siguranta bitcoin?

Share Button

Cum pot cumpara si vine in siguranta bitcoin?Bitcoin poate fi cumparat de pe burse sau direct de la alte persoane prin intermediul pietelor. Puteti plati pentru ele intr-o varietate de moduri, de la numerar greu la carduri de credit si debit pana la transferuri bancare sau chiar cu alte criptomonede, in functie de cine le cumparati si de unde locuiti.

1 – configurati un portofel

Primul pas este sa configurati un portofel care sa va stocheze bitcoinul – veti avea nevoie de unul, indiferent de metoda dvs. de cumparare preferata. Acesta poate fi un portofel online (fie o parte a unei platforme de schimb, fie printr-un furnizor independent), un portofel pentru desktop, un portofel mobil sau unul offline (cum ar fi un dispozitiv hardware sau un portofel de hartie).

Chiar si in cadrul acestor categorii de portofele exista o mare varietate de servicii din care sa alegeti, asa ca faceti cateva cercetari inainte de a decide care versiune se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Cea mai importanta parte a oricarui portofel este pastrarea cheilor dvs. (un sir de caractere) si / sau parolele in siguranta. Daca le pierdeti, pierdeti accesul la bitcoin stocat acolo.

2 – deschideti un cont la un schimb

Bursele de criptomonede vor cumpara si vinde bitcoin in numele tau. In prezent, exista sute care functioneaza, cu diferite grade de lichiditate si securitate, iar altele noi continua sa apara, in timp ce altele ajung sa se inchida . Ca si in cazul portofelelor, este recomandabil sa faceti unele cercetari inainte de a alege – este posibil sa aveti norocul sa aveti mai multe schimburi de renume din care sa alegeti, sau accesul dvs. poate fi limitat la unul sau doua, in functie de zona dvs. geografica.

Cel mai mare schimb de bitcoin din lume in acest moment in ceea ce priveste volumul de dolari SUA este Bitfinex, desi se adreseaza in principal comerciantilor locali . Alte schimburi cu volum mare sunt Coinbase, Bitstamp si Poloniex, dar pentru cantitati mici, cele mai renumite schimburi ar trebui sa functioneze bine. (Nota: in momentul scrierii, cresterea interesului in tranzactionarea bitcoin se bazeaza pe majoritatea operatiunilor de cumparare si vanzare cu amanuntul, de aceea este recomandat un grad de rabdare si prudenta).

Odata cu reglarea clientului dumneavoastra (KYC) si a reglementarii anti-spalare de bani (AML), multe schimburi necesita acum o identificare verificata pentru configurarea contului. Aceasta va include, de obicei, o fotografie a ID-ului dvs. oficial si, uneori, o dovada a adresei.

Majoritatea schimburilor accepta plata prin transfer bancar sau card de credit, iar unii sunt dispusi sa lucreze cu transferuri Paypal. Si majoritatea comisioanelor de schimb (care includ, in general, taxele pentru utilizarea retelei bitcoin).

Fiecare schimb are o procedura diferita atat pentru configurare, cat si pentru tranzactie si ar trebui sa va ofere suficiente detalii pentru a putea executa achizitia. Daca nu, luati in considerare schimbarea furnizorului de servicii.

Odata ce schimbul a primit plata, acesta va cumpara suma corespunzatoare de bitcoin in numele dvs. si le va depune intr-un portofel generat automat pe schimb. Acest lucru poate dura minute sau uneori ore din cauza blocajelor de retea. Daca doriti (recomandat), puteti muta fondurile in portofelul off-Exchange.

CUMPARARE CU CASH

Platforme precum LocalBitcoins va vor ajuta sa gasiti persoane in apropiere de dvs. care sunt dispusi sa schimbe bitcoin in numerar. De asemenea, LibertyX listeaza punctele de vanzare cu amanuntul din Statele Unite, la care puteti schimba numerar pentru bitcoin. Iar WallofCoins, Paxful si BitQuick va vor directiona catre o sucursala bancara de langa dvs., care va va permite sa faceti un depozit in numerar si sa primiti bitcoin cateva ore mai tarziu.

ATM-urile sunt aparate care vor trimite bitcoin in portofel in schimbul banilor. Acestea functioneaza intr-un mod similar cu bancomatele bancare – alimentati facturile, tineti codul QR al portofelului pana la un ecran si suma contabila de bitcoin este inregistrata in contul dvs. Coinatmradar va poate ajuta sa gasiti un bancomat bitcoin langa dvs.

Cum sa vinzi Bitcoin?

In aceste zile, practic toate metodele disponibile pentru a cumpara bitcoin ofera si optiunea de a vinde bitcoin in siguranta. Exceptie sunt bancomatele bitcoin – uniele va permit sa schimbati bitcoin pentru numerar, dar nu toate.

Toate schimburile va permit sa vindeti si sa cumparati. Ce tip de schimb alegeti sa vindeti bitcoinul dvs. va depinde de ce tip de detinator sunteti: mic investitor, detinator institutional sau comerciant?

Unele platforme precum GDAX si Gemeni sunt orientate mai mult catre comenzile mari de la investitori institutionali si comercianti.

Clientii cu amanuntul pot vinde bitcoin la schimburi precum Coinbase, Kraken, Bitstamp, Poloniex, etc. Fiecare schimb are o interfata diferita, iar unii ofera servicii conexe, cum ar fi stocarea securizata. Unele necesita o identificare verificata pentru toate meseriile, in timp ce altele sunt mai relaxate daca sunt implicate sume mici.

pentru-pat.ro

O alta alternativa este vanzarea directa. Va puteti inregistra ca vanzator pe platforme precum LocalBitcoins, BitQuick, Bittylicious si BitBargain , iar partile interesate va vor contacta daca le place pretul. Tranzactiile se fac, de obicei, prin depozite sau fire in contul dvs. bancar, dupa care este de asteptat sa transferati suma convenita de bitcoin pe adresa specificata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *