Cum pozitionam corect usa unui imobil?

Share Button

pozitionarea corecta a usii

Usa face parte din sistemele de inchidere ale casei noastre. Alaturi de tamplaria pentru geamuri ea face parte din elementele care asigura pastrarea unei temperaturi constante in interiorul casei noastre. Modele de usi sunt foarte variate si pot fi gasite foarte usor pe site-urile de profil. Daca esti in cautarea usii potrivite pentru tine si casa ta, atunci modele de usi de interior sau de exterior de aici s-ar putea sa iti fie de folos.

Din nefericire insa, desi din punct de vedere estetic ne este foarte usor sa alegem usa potrivita, tehnic vorbind lucrurile se complica. Una dintre principalele situatii care pun probleme persoanelor aflate in cautarea usii necesare o reprezinta pozitionarea corecta a usii si implicit a clantei. Pozitionarea usii se face tinand seama de cateva criterii simple, insa care trebuie neaparat respectate. Pentru a vedea cateva modele cu deschideri spre dreapta sau spre stanga, dar si modul de pozitionare a clantei, puteti gasi detalii aici.

Telekom.ro

Cum alegem usa in functie de pozitionare? Pai haideti sa vedem! Daca vorbim despre alegerea usii de exterior, cea care asigura accesul in interiorul casei noastre, ar trebui sa avem in vedere felul in care se face deschiderea acesteia. Uneori, din considerente de spatiu se poate ca usa sa aiba inchiderea stabilita intr-un anumit fel.

De preferat este ca aceasta sa nu intampine in calea ei diverse dependinte precum debaralele sau baile, deoarece in acel caz poate fi deficitara deschiderea usii. Este important ca o usa sa se poata deschide pe toata suprafata desfasurata de care aceasta beneficiaza, pentru a putea asigura accesul in imobil exact asa cum acesta a fost proiectat. O usa cu deschidere deficitara va crea probleme in ceea ce priveste circulatia si transportul, care se vor desfasura cu destul de mare greutate.

Specialistii ne recomanda ca pentru a vedea care este sistemul de inchidere al usii, stanga sau dreapta, sa ne pozitionam in cazul unei usi de exterior unde altundeva decat…in exterior. Acest lucru inseamna ca fie imaginativ, fie fizic, va trebui sa descriem deschiderea usii, astfel incat sa ne putem da seama cum ar trebui sa arate usa noastra.

Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalte usi in incercarea de a determina modul in care se va face pozitionarea usii si implicit a clantei. Ideal este ca usa sa nu atinga alte elemente, producandu-le daune si nici sa nu obtureze accesul la anumite dependinte prin deschiderea acesteia.

Alegerea unei usi din fericire nu are la baza criteriile dimensionale. In general usile sunt create pe dimensiune standard, aceasta modificandu-se doar in cazuri absolut speciale.
Usa reprezinta primul contact cu casa noastra. Ea trebuie sa arate impecabil si sa ne asigure si un anumit plus de siguranta. Usa este si bariera finala a casei care poate spune deopotriva “bine ai venit” sau “pe aici nu poti trece!”.

pentru-pat.ro

Pentru a-ti alege usa potrivita casei tale nu trebuie sa pasesti prea departe. Un simplu tur al magazinului online TGG.ro te poate ajuta sa gasesti ceea ce cauti. Asadar, nu sta pe ganduri. Cauta si alege cele mai bune produse pentru tine si casa ta!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *