Cum putem instala o pompa de epuizment?

Share Button

pompa cu tocator aquapiu g100Ati auzit vreodata de pompe ape murdare cu tocator? Astfel de pompe sunt destinate apelor noroioase, reziduale, pluviale si murdare.

Din categoria pompelor ape murdare cu tocator, adica cea a pompelor submersibile, fac parte si pompele de epuizment despre a caror modalitate de instalare vom vorbi in momentele ce urmeaza.

In ceea ce priveste instalarea unei pompe de epuizment, aceasta poate fi realizata de un profesionist, insa, daca sunteti persoane indemanatice, aceasta ar putea fi o treaba pe care o puteti realiza si singure. Iata o prezentare generala a modului in care poate fi instalata o pompa de epuizment in subsolul unei case.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este acela de a determina unde intra in casa liniile de apa, canalizare si utilitati. Va trebui sa puneti pompa de epuizment departe de toata aceasta infrastructura existenta, la cel mai jos punct de la subsol. Pompa ar trebui pozitionata la cel putin 20 de centimetri distanta de peretele exterior si aproape de un intrerupator cu impamantare.

Ganditi-va cum aveti de gand sa repartizati conducta de evacuare (de obicei, 3.8 – 5 cm PVC). Rularea acesteia printr-o grinda este, de obicei, cel mai simplu mod de a trimite conducta spre exterior. Achizitionati pompa de epuizment si tevile impreuna. Teava este cea care determina dimensiunea gaurii pe care urmeaza sa o sapati.

Va trebui sa sapati o gaura cu cel putin 7 – 8 centimetri mai larga decat teava si cu 15 centimetri mai adanca. Puteti folosi teava drept sablon de pornire si sa mariti conturul cu 7 centimetri. Sapati gaura la adancimea recomandata de producatorul pompei de epuizment, apoi indreptati nivelul de jos.

Telekom.ro

Cel mai simplu mod de a sapa in beton este cu ajutorul unui baros sau picamer. Puneti teava in gaura si umpleti exteriorul cu pietris. De asemenea, puneti aproximativ 15 centimetri de pietris si in fundul gropii. Astupati-o bine pentru a va asigura ca partea de jos ramane nivelata. Atasati conducta de refulare pompei si plasati-o pe aceasta din urma in groapa, asigurandu-va ca sta in pozitie veritcala.

Taiati o bucata de teava PVC de scurgere de 30 de centimetri lungime. Faceti o gaura in grinda pentru a potrivi conducta de refulare si a o instala acolo. Masurati si taiati bucati din teava de PVC care sa curga de la pompa spre interiorul tevii prin antetul jantei. Incercati sa potriviti toate piesele si cand sunteti siguri ca acestea sunt dispuse corect cimentati-le impreuna.

La exterior, potriviti o bucata de teava de evacuare in teava care iese prin antetul jantei. Rulati-o in zona de scurgere si dupa aceea cimentati-o. Conducta de refulare trebuie sa aiba o gaura de aerisire mica, care se afla deasupra apei, dar care se scurge in groapa.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe ape murdare cu tocator, dar si a altor tipuri de pompe accesati http://www.shop-einstal.ro/.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *