Cum să alegi firul pentru motocoasa pe benzina?

Telekom.ro
Share Button

Cum să alegi firul pentru motocoasa pe benzina?O sârmă de tăiat iarba este aleasă în funcție de tipul de iarba de tăiat, de puterea mașinii pe care va fi montată și de frecvența de utilizare. Cu profil rotund, pătrat, stelat, elicoidal sau torsadat, există un tip de sârmă pentru fiecare lucrare de făcut și pentru fiecare sculă care trebuie montată.

Caracteristici importante

  • Dimensiunea firului
  • Formă
  • Rezistenta la uzura
  • Condiționare

Principalele criterii pentru alegerea unei sârme pentru motocoasa pe benzina

Un fir de tăiat pentru iarba este ales în principal în funcție de caracteristicile mașinii de montat și de tipul de vegetație care trebuie tăiată:

  • iarbă fragedă,
  • iarbă înaltă,
  • tipul de vegetație care trebuie tăiată;
  • puterea motorului;
  • capul bobinei;
  • cap cu fire tăiate.

Lățimea firului

Sârma de tăiere pentru motocoasa pe benzina Micul Fermier poate lua diferite forme: poate fi rotundă, hexagonală sau chiar pătrată. În toate cazurile, lățimea este exprimată în funcție de diametrul firului, chiar dacă firul este de secțiune pătrată.

Reține că atunci când vorbim despre diametrul unui fir pătrat, acesta este de fapt dimensiunea părții laterale a acestuia. Diametrul este una dintre caracteristicile principale ale unui fir: acesta variază de la 1,2 la 4,5 mm .

Pote ai adesea tentația de a alege un fir cu secțiune mare, gândindu-te că merge mai repede și merge mai bine. Cu toate acestea, un fir necesită cu atât mai multă putere cu cât este mai gros.

Un fir prea mare pentru o motocoasă cu putere redusă poate încetini turația motorului, cu riscul de „strângere” al acestuia. Într-adevăr, un motor în 2 timpi, de exemplu, se unge corect numai atunci când rulează la viteză maximă.

Reversul este valabil și pentru că montarea unui fir prea ușor pe o mașină pe benzina te va face să ai o performanță mediocră pentru consumul de combustibil pe care îl cauzează acest tip de motor.

Diametrul firului, vegetația și puterea motocoșelor

Sârmele cu diametru mic rotund (1,2 până la 2 mm) sunt concepute pentru tăierea ierburilor mici și a plantelor mici care nu sunt prea înalte: raia, trifoiul etc. Acestea trebuie montate pe mașini mici.

Sârme mai groase, de până la 3 mm, sunt potrivite pentru iarba mai înaltă , pentru a fi montate pe motocoase cu putere medie.

Sârme mai mari, răsucite de peste 3 mm, crestate sau pătrate sunt utilizate pentru iarbă înaltă și perie mică. Sunt rezervate celor mai puternice motocoase.

Diametrul firului și tipul capului

Pentru un cap „standard”, cu desfacere manuală, automată sau semi-automată, se folosește un fir care nu depășește 3 mm.

Astfel, nu există limită de dimensiune, cu excepția cazului în care producătorul specifică altfel.În toate cazurile, criteriul determinant este cel al puterii motorului motocoasei.

pentru-pat.ro

Cu cât este mai mare firul, cu atât este nevoie de mai multă putere. În cazul unui fir prea mare, acesta va forța motocoasa și motorul acesteia și poate provoca strângerea iremediabilă a motorului. Ai adesea reflexul de a alege un fir de secțiune mare, gândindu-te că va fi mai ușor de tăiat: Este o greșeală!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *