Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru dormitor?
Atunci cand trebuie sa alegem mobilierul pentru dormitorul nostru, cu siguranta vom prefera optiunea cu mobilier complex. In acest fel, economisim timp si bani. Dormitorul este una dintre camerele noastre preferate din casa si nu il folosim doar pentru a dormi.
Este locul in care ne relaxam, ne pregatim pentru zi, facem lucruri care ne plac si il folosim pentru intimitate. Acesta este principalul motiv pentru care alegem mobilierul functional si mobilierul compact care ne va satisface pe deplin.
Cele mai multe seturi standard contin un pat, un dulap. O comoda, noptiere sau o masuta de toaleta apar ca elemente suplimentare. Daca le achizitionati pe toate acestea separat, v-ar costa mult mai mult, dar daca luati totul intr-un set, pretul este un adevarat chilipir. Alegand aceasta optiune, veti economisi bani care pot fi folositi pentru cateva accente suplimentare care sa aduca un sentiment de stil in camera voastra, de exemplu.
Cu siguranta, nu este bine sa te zgarcesti cand vine vorba de confortul tau. Nu faceti compromisuri in privinta unor lucruri importante, cum ar fi salteaua, de care sanatatea voaastra depinde in mod direct. Pentru a evita durerile de spate si alte afectiuni similare, alegeti o saltea de calitate, care sa va invaluie si sa va predispuna la un somn odihnitor.
Dormitoarele noi si moderne care se gasesc pe piata arata extrem de elegant si curat. Acestea au un pret rezonabil si ofera multe pentru ceea ce platesti. Cele mai frecvente sunt astfel de seturi cu imitatie de lemn, de exemplu fag, stejar etc. Acestea nu sunt mai putin durabile decat mobilierul din lemn.
Noi, la https://www.topmob-design.ro/, va oferim seturi de dormitoare unice cu care sa va mobilati casa. Puteti alege dintr-o varietate de stiluri potrivite atat pentru dormitoarele mai mici, cat si pentru cele mai mari. Profitati si de optiunea de plata layaway fara probleme, care va va usura bugetul. Cantareste-ti bine alegerile, astfel incat sa fii multumit si fericit cu ele. Si vom livra tot ceea ce ati comandat la voi fara nicio problema.
Intelegem ca exista dormitoare mai mici si mai compacte, asa ca am oferit optiuni si pentru acestea. Puteti transforma cu usurinta o camera mica intr-una mai spatioasa din punct de vedere optic, prin amplasarea corecta a mobilierului si o buna alegere a culorilor. Cu o gama mai usoara, efectul este izbitor. Umbrele pot schimba complet o camera si veti fi extrem de multumit de acest fapt.
Optati pentru o solutie de calitate pentru dormitorul vostru si bucurati-va de un adevarat confort in casa voastra Nu va deranjati sa experimentati in aceasta camera, pentru simplul motiv ca singurele persoane care o vor locui sunteti voi si nu este nevoie de inhibitii. Chiar daca esti o persoana mai excentrica si iti plac culorile stralucitoare si dramatice, de ce nu?
Va puteti da frau liber imaginatiei pentru a obtine rezultate captivante in casa voastra. Dormitorul este mult mai mult decat un spatiu de dormit, este coltul tau personal in care te complaci in reflectie, relaxare si momente minunate. Transformati-l intr-un loc de vis si bucurati-va de el pentru mult timp!
De ce oamenii au nevoie de somn?
Alte aspecte ale somnului sunt specifice creierului si functiei cognitive. De exemplu, in timp ce suntem treji, neuronii din creier produc adenozina , un produs secundar al activitatilor celulelor. Acumularea de adenozina in creier este considerata a fi un factor care duce la perceptia noastra ca suntem obositi. (De altfel, acest sentiment este contracarat de utilizarea cofeinei , care blocheaza actiunile adenozinei in creier si ne mentine in alerta.)
Oamenii de stiinta cred ca aceasta acumulare de adenozina in timpul starii de veghe poate promova „posiunea de a dormi”. Atata timp cat suntem treji, adenozina se acumuleaza si ramane ridicata. In timpul somnului, organismul are sansa de a elimina adenozina din sistem si, ca urmare, ne simtim mai alert cand ne trezim.
Una dintre cele mai recente si convingatoare explicatii pentru motivul pentru care dormim se bazeaza pe constatarile conform carora somnul este corelat cu schimbarile in structura si organizarea creierului. Acest fenomen, cunoscut sub numele de plasticitate cerebrala, nu este pe deplin inteles, dar legatura sa cu somnul are cateva implicatii critice. Devine clar, de exemplu, ca somnul joaca un rol critic in dezvoltarea creierului la sugari si copii mici.
Sugarii petrec aproximativ 13 pana la 14 ore pe zi dormind, iar aproximativ jumatate din acest timp este petrecut in somn REM, stadiul in care apar cele mai multe vise. O legatura intre somn si plasticitatea creierului devine clara si la adulti. Acest lucru se vede in efectul pe care somnul si privarea de somn il au asupra capacitatii oamenilor de a invata si de a indeplini o varietate de sarcini.
Desi aceste teorii raman nedovedite, stiinta a facut progrese uriase in descoperirea a ceea ce se intampla in timpul somnului si ce mecanisme din organism controleaza ciclurile de somn si de veghe care ne ajuta sa ne defineasca viata. Desi aceasta cercetare nu raspunde direct la intrebarea „De ce dormim?” pregateste scena pentru a pune aceasta intrebare intr-un nou context si pentru a genera noi cunostinte despre aceasta parte esentiala a vietii.
Leave a Reply