Cum sa alegi un acumulator original pentru telefonul tau?

Telekom.ro
Share Button

Cum sa alegi un acumulator original pentru telefonul tau?
Chiar daca sunt dispozitive foarte avansate din punct de vedere al tehnologiei incorporate, telefoanele mobile au nevoie de multe ori de piese de schimb si de acumulatori originali , in cazul in care durata de viata a acumulatorului vechi a fost depasita. Cele mai expuse acestei probleme sunt telefoanele mobile folosite intens de catre utilizatorii lor.

Cei care cauta acumulatori originali pentru telefoanele mobile au de ales dintr-o gama bogata de produse. Pretul lor este accesibil, el fiind mai ridicat pentru bateriile cu capacitate mare, specifice telefoanelor mai avansate. Unul dintre cele mai ieftine este cel al modelului de telefon Nokia BL-4CT SWAP, insa si acumulatorii pentru smartphone-urile Samsung Galaxy S3 si Samsung Galaxy S3 mini GT-I8190 se pot cumpara la un pret avantajos.

Mai scazut ca pret este acumulatorul original pentru smartphone-ul iPhone 4, unul dintre cele mai apreciate produse de piata de profil. Cei care si-au cumparat iPhone 4S au si ei la dispozitie acumulatori originali ce pot inlocui astfel de piese cu care aceste telefoane sunt dotate din fabrica. La fel si pentru smartphone-ul iPhone 5, pretul gasit pentru un acumulator este accesibil oricarui utilizator care vrea sa redea viata dispozitivului sau mobil.

Pentru telefoanele din gama LG, preturile acumulatorilor originali sunt si ele scazute, acelasi lucru fiind valabil si pentru cele marca Blackberry. Persoanele care prefera telefoanele mobile mai vechi, dar care au autonomie mai mare, le pot reconditiona prin inlocuirea acumulatorului. Astfel, pentru modelele Sony Ericsson, Nokia 665 0f, Nokia C1-02, Nokia N82 si Nokia E52 acumulatorii originali stau mereu la dispozitia clientilor si pot fi comandati cu usurinta.

Una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua pentru a evita deteriorarea bateriei telefonului tau este sa ai grija ca ea sa nu se supraincalzeasca. Ractia chimica ce are loc in interiorul unei baterii cu Litiu-ion depinde de electrolitul care reactioneaza cu umiditatea reziduala, iar aceasta reactia se poate dovedi uneori una periculoasa pentru buna functionare a acumulatorului respectiv pentur ca ea da nastere unui acid foarte coroziv.

Astfel, orice crestere a temperaturii cu 10 grade Celsius are un efect negativ asupra bateriei.  In ciuda avansului extraordinar al tehnologiei si al altor componente ale smartphone-urilor, bateriile par sa nu fi tinut ritmul si inca au de recuperat destul de mult teren. Uneori s-a intamplat ca problemele lor sa duca le incendierea telefoanelor. Alteori, din cauza unor defectiuni de fabricatie au existat cazuri in care telefoanele au explodat.

Nu te lasa tentat de cumpararea unor acumulatori ieftini, care nu sunt originali. Din acest motiv iti poti deteriora iremediabil telefonul, iar banii investiti in cele din urma vor fi mai multi. Daca iti folosesti gadgetul intens sau acesta ruleaza apolicatii care duc la incalzirea baterii, trebuie sa ai grija ca telefonul sa fie tinut intr-un loc ventilat, care sa permita racirea lui.

Tine cont de asemenea sfaturi si te poti bucura de smartphone-ul tau o perioada lunga de timp, in special daca nu ai la dispozitie un buget ridicat care sa iti permita achizitionarea unui telefon nou din cand in cand.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *