Cum sa indepartez diferite pete de pe o saltea?

Share Button

Cum sa indepartez diferite pete de pe o saltea

In general, oamenii folosesc saltele gonflabile atunci cand merg intr-o excursie, cand vor sa stea mai comod la piscina sau cand au multi musafiri. Acestea sunt usor de curatat, nu ocupa mult spatiu si sunt extrem de comode. Saltele gonflabile iti pot oferi clipe de relaxare, iar pretul lor nu e deloc unul mare.

Cand vine vorba de saltelele dintr-o locuinta, oamenii renunta la saltele gonflabile in favoarea celor normale, care pot fi de o multime de tipuri. Chiar daca ai o locuinta mare si ai o multime de camere, tot e bine sa ai la indemana mereu o saltea gonflabila.

 

Daca vrei sa vezi o oferta de astfel de saltele, intra pe www.econvenabil.ro si consulta lista de pe site. Te vei bucura de o multime de modele si culori de astfel de saltele. In plus, vei gasi si tot felul de fotolii gonflabile, fotolii de care micutii tai se vor bucura cu siguranta.

Asa cum aminteam putin mai sus, in locuinte oamenii au saltele normale. Marele avantaj al celor gonflabile este faptul ca ele pot fi curatate extrem de usor. Acest lucru nu se intampla insa si in cazul saltelelor normale. In cele ce urmeaza vorbim despre cum poate fi curatata salteaua normala in diverse cazuri.

Curatarea obisnuita

Orice lucru se murdareste la un moment dat. Nu trebuie neaparat sa se murdareasca de ceva anume, ci pur si simplu murdaria se aduna. Din moment ce faci curatenie in casa, trebuie sa cureti si salteaua. Poti face acest lucru foarte simplu aspirand-o. Cel mai indicat e sa folosesti un aspirator pentru tapiterie.

Curatarea de pete necunoscute

Uneori, vedem anumite pete, insa nu stim de la ce anume s-au format. In cazul in care nu stii de la ce anume provine o pata de pe salteaua ta, incearca sa o indepartezi cu un detergent pe baza de citrice. Lasa detergentul sa actioneze timp de 5 minute, dupa care indeparteaza detergentul cu o carpa curata.

Indepartarea petelor de sange

Astfel de pete sunt total de nedorit, insa ele pot aparea. In astfel de situatii, incearca sa indepartezi pata cu apa oxigenta, apa rece, bicarbonat de sodiu sau detergent special de curatat.

Petele de mucegai

Ei bine, ne place sau nu, la un moment dat putem avea surpriza neplacuta de a ne trezi ca salteaua dintr-o anumita camera a mucegait. In astfel de cazuri, pentru inceput trebuie sa scoti salteaua de pe pat si sa o tii undeva unde este aer mult si soare pentru a se usca. Indeparteaza apoi excesul de mucegai, dupa care aspira bine salteaua. Pentru a indeparta mucegaiul, fa o solutie din apa calda si alcool izopropilic si sterge bine zona unde e mucegai, dupa care clateste cu apa calda. E bine ca la final sa folosesti si un dezinfectant.

Telekom.ro

Daca folosesti metoda potrivita, petele pot fi indepartate cu usurinta. Nu trebuie sa te ingrijorezi daca salteaua ta s-a murdarit, deoarece vei gasi cu siguranta metoda potrivita de a o curata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *