Cum se elibereaza spatiu pe dispozitivele Android?

Share Button

Gestionati muzica si podcast-uri descarcateAtunci cand aveti nevoie sa va cumparati un smartphone sau o tableta, va puteti indrepta atentia spre dispozitivele celor de la Samsung sau de la Huawei de exemplu, care vin cu sistemul de operare Android.

Atat un smartphone cat si o tableta Samsung, la fel ca si un smartphone sau o tableta Huawei, dispun de specificatii tehnice impresionante, si va pot fi de mare folos, indiferent de ce asteptari aveti de la dispozitiv.

Cand intentionati sa va alegeti un smartphone sau o tableta Android, trebuie sa tineti cont de spatiul de stocare, si trebuie sa alegeti un dispozitiv care are spatiul de stocare cat mai mare, pentru a nu va confrunta cu probleme cum ar fi faptul ca trebuie sa stergeti anumite aplicatii sau fisiere pentru ca nu va ajunge spatiul de stocare.

Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care le puteti face atunci cand detineti un smartphone sau o tableta Android, si care va pot ajuta sa eliberati spatiu de stocare. Veti afla in randurile care urmeaza, despre ce este vorba.

Sfaturi pentru a elibera spatiu pe Android

  1. Salvati fotografiile in contul Google

Capacitatea de a face backup pentru galeria dvs. prin intermediul aplicatiei Google Photos din contul dvs. Google, reprezinta cea mai buna modalitate de a va pastra imaginile pentru totdeauna. Dupa ce se faceti copie de rezerva pentru fotografiile dvs., Google Foto va sterge fotografiile salvate in spatiul de stocare al telefonului.

Pentru a utiliza aceasta aplicatie, deschideti-o si apasati pe fila meniu situata in coltul din stanga sus al ecranului si apoi atingeti optiunea Eliberare stocare dispozitiv. Aplicatia va afisa automat numarul pozelor care se pot sterge. Selectati OK pentru a sterge fotografiile.

pentru-pat.ro
  1. Stergeti memoria cache

In cazul in care navigati la setarea de stocare a aplicatiilor si alegeti o aplicatie individuala, puteti sa vizualizati cantitatea datelor cache ale fiecareia dintre aplicatii. Datele memorate in cache, utilizate de aplicatiile Android pot ocupa majoritatea spatiului dvs. de stocare.

Aceasta nedorita poate fi eliminata atingand butonul „Sterge cache”. De asemenea, aveti posibilitatea de a dezarhiva cache-ul din aplicatiile dvs. Pentru a face acest lucru, va trebui doar sa atingeti Setari> Stocare> Date cache si apoi sa selectati ok.

  1. Stergeti datele nedorite din folderul descarcare

Telefonul dvs. Android cuprinde un folder de descarcare. Ei bine in acest folder probabil stiti ca sunt stocate toate datele pe care le-ati descarat. Este posibil sa existe o cantitate mare de date in acel folder, de care insa u mai aveti nevoie. Prin urmare, se recomanda stergerea acestor fisiere, iar acest lucru va poate oferi spatiu de stocare suplimentar.

  1. Stergeti modul Offline din Google Maps

Google Maps face parte integranta din dispozitivul dvs. Android, si va usureaza calatoriile, oferindu-va instructiuni chiar si in momentele in care dispozitivul dvs. este setat in modul offline.

De mentionat este insa faptul ca aceasta aplicatie poate ocupa o mare parte din memoria telefonului dvs., motiv datorita caruia, stergerea zonelor din modul offline poate oferi dispozitivului dvs. o memorie suplimentara.

Pentru a face acest lucru, nu trebuie decat sa atingeti Google Apps si sa selectati modul Offline. Dupa ce faceti acest lucru, va trebui sa selectati Maps si sa atingeti Stergeti pentru a elibera spatiul de stocare.

  1. Gestionati muzica si podcast-uri descarcate

Aplicatia Google Play Music dispune de o optiune care va ofera posibilitatea de a alege manual muzica pe care doriti sa o pastrati in aplicatia dvs. De asemenea, trebuie sa stiti ca aveti si o optiune suplimentara pentru a permite aplicatiei sa aleaga piesele muzicale care vor fi stocate.

Ambele optiuni vor ocupa mult spatiu pe dispozitivul Android. Pentru a va elibera telefonul sau tableta Android de datele preluate de aceasta aplicatie, va trebui sa verificati cati GB de date sunt ocupati.

Telekom.ro

Puteti face acest lucru atingand butonul de meniu situat in partea stanga sus a ecranului aplicatiei Play Music. Apoi puteti naviga la Setari> Gestionati descarcarile si apoi atingeti butonul descarcat al unei anumite melodii care este situat in partea dreapta a melodiei.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *