Cum se procedeaza pentru repatrierea decedatilor?

Share Button

Cum se procedeaza pentru repatrierea decedatilor?Exista un numar foarte mare de cetateni romani care au ales sa paraseasca Romania, pentru a avea parte de conditii de trai mai bune in diferite tari din Europa. De exemplu, doar in Italia traiesc in ajur de 1.300.000 de cetateni romani, in timp de in Spania traiesc in jur de 670.000, iar in Germania 657.000 de cetateni romani.

Cei mai multi dintre acestia sunt fericiti ca au reusit sa paraseasca tara, si sutin ca nu isi mai doresc sa se mute definitiv in Romania. Vin in continuare acasa pentru a-si vedea parintii si rudele, dar nu doresc sa mai vina definitiv.

Alti romani insa, viseaza la ziua in care isi pot permite sa lase totul in urma, si se intoarca in tara, pentru a fi alaturi de cei dragi, si pentru a incepe o noua viata acasa in Romania. De data aceasta insa, o viata in care sa nu mai stie ce sunt lipsurile si neajunsurile.

Acestea sunt cazurile fericite ale romanilor care se afla in prezent plecate din tara, si care au reusit sa isi asigure un viitor mai bun, mult mai bun decat si-ar fi putut imagina cand au plecat.

pentru-pat.ro

Din pacate, nu toti romanii au reusit sa isi duca la bun sfarsit obiectivele. Unii dintre acestia au murit in diferite circumstante in strainatate. Nu putine au fost cazurile celor care au plecat singuri printre straini, si si-au lasat familia acasa (sotia si copii, parinii, fratii, surorile). Ei bine dintre acestia, un anumit procent au clacat si au ales sa isi puna capat zilelor.

Ne amintim cum au fost stiri si la tv in trecut cand familiile indoliate aveau nevoie de ajutor financiar pentru a-si repatria decedatii.

In alte situatii, romanii au fost implicati de-a lungul anilor in diferite evenimente, iar unii dintre acestia si-au pierdut viata. Au existat cazuri celebre ale romanilor ucisi in strainatate. Unii dintre acestia, chiar fara motiv.

Nu trebuie sa uitam nici persoanele de nationalitate romana care au plecat in strainatate la munca, si care au murit printre straini dupa ce au fost implicate in diferite accidente.

Acestea sunt doar cateva simple exemple de situatii in care cetatenii romani si-au pierdut viata departe de tara, iar familiile indoliate au accesat https://www.repatriere-decedati.ro, pentru a contacta compania care presteaza servicii de repatriere decedati, in vederea aducerii trupului neinsufletit al persoanelor dragi acasa, in Romania.

In majoritatea cazurilor in care cetatenii romani si-au pierdut viata in strainatate, familiile indoliate au facut mari eforturi, pentru a reusi sa isi repatrieze decedatii. Chiar si atunci cand romanii au murit in strainatate si erau stabiliti acolo, aveau familiile alaturi, tot in tara au fost adusi si inmormantati.

De ce? Pentru ca in primul rand, serviciul de repatriere decedati este mult mai ieftin in comparatie cu inmormantarea in tari precum Italia, Spania, Anglia, Franta, Germania sau chiar si Austria.

Probabil acum va intrebati care ar fi costul unui serviciu de repatriere al unei persoane decedate. Ei bine, cu siguranta nu exista un pret standard al unei repatrieri din Italia sa zicem.

Cu cat distanta pe care trebuie sa o parcurga reprezentantii firmei de servicii funerare este mai mare, cu atat si costul repatrierii va fi mai mare. O repatriere dintr-o localitate care se afla foarte aproape de granita Italiei cu Austria sau cu Slovenia, va fi mult mai ieftina decat o repatriere din zona Siciliei de exemplu.

Apoi, conteaza foarte mult si localitatea din Romania unde trebuie repatriat decedatul. Cu siguranta daca repatrierea trebuie efectuata dintr-un oras din Italia, si trupul neinsufletit trebuie adus in Oradea sau Arad de exemplu, costul repatrierii va fi mai mic decat in cazul in care acesta va trebui repatriat in zona Dobrogei de exemplu. Acest lucru se datoreaza distantei mai mici pe care trebuie sa o parcurga personalul firmei de servicii funerare.

Nu trebuie sa uitam insa nici de celelalte servicii pe care firma de repatrieri decedati le presteaza pentru familia indoliata. Cand un roman moare in strainatate, familia indoliata ia legatura cu reprezentantii firmei de repatrieri decedati.

Ei bine, din acel punct isi intra in rol reprezentantii firmei, care se deplaseaza la locul cu pricina. Acestia sunt cei care se ocupa de obtinerea tuturor documentelor care sunt necesare pentru a se putea realiza transportul funerar international.

Reprezentantii firmei de servicii funerare se ocupa de pregatirea decedatului. Acestia se ocupa de imbalsamare, se ocupa de-asemenea de imbracare si de cosmetizare. Acestea sunt alte servicii care in mod individual ar fi fost destul de scumpe.

Familia nu trebuie sa isi faca griji nici cu privire la sicriu. Firma de servicii funerare se ocupa si de alegerea sicriului de zinc, dar si a celui de lemn, iar cand totul este in regula si totu este pus la punct, reprezentantii firmei de servicii funerare aseaza sicriul in masina, si se intorc in Romania.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *